Hat-trick av Wood sikret tre poeng

(Wolverhampton 0-4 Burnley): Chris Wood i storform noterte seg et hat-trick i første omgang og la grunnlaget for en komfortabel seier på Molineux. Annen omgang ble en formalitet, hvor Westwood satte spikeren i kisten og sikret tre poeng med en luke på ni poeng ned til Fulham.

Burnley fikk tilbake Nick Pope og gikk tilbake til deres tradisjonelle 4-4-2 med Wood og Vydra på topp. Oppgjøret på Molineux startet friskt og kampens første skuddforsøk var signert Podence (6′) som rett i klypene på Nick Pope. Angriperen forsøkte seg noen minutter senere som endte med hjørnespark og åpent spill.

Vydra (13′) kom til en spennende mulighet, men ble hindret av Boly. Minuttet senere sendte Matt Lowton en lang ball mot boksen, Chris Wood (14′) dempet kula, fintet unna Coady – to ganger, før han klinket til fra skrått hold og sendte the Clarets i føringen!

Wolves forsøkte å svare gang på gang, men ble hindret av et godt organisert Burnley-forsvar. Mål nummer to kom fra et innkast der halve laget var innom ballen før den havnet hos Dwight McNeill. Vingen snappet opp pasningen fra Traore til Coady i feltet og sendte videre til Chris Wood (21′) på løp, spissen gjorde ingen feil og sendte ballen i nettet på enkelt vis. 2-0 til the Clarets!

Lacashire-laget hadde god kontroll og gjorde livet surt for ulvene med flere forsøk fra åpent spill og fra dødballer. Matej Vydra (28′) kunne ha satt inn lagets tredje før halvtimen var spilt etter et strålende innlegg fra Taylor i boksen, spissen kastet seg fremover, men sendte kula over mål fra seks meters hold.

Etter halvtimen flyttet kampen seg litt mer til midtbanen med gode pasninger, feilpasninger, klareringer og spennende dueller. Vydra (33′) og Wood (35′) forsøkte seg før VAR måtte inn i bildet. Podence (36′) viste Oscar-ferdigheter og ble liggende nede i feltet etter en enkel duell, noe som irriterte James Tarkowski som prøvde å dra Podence opp som skapte reaksjoner blant Wolves-spillerne. I kaoset som fulgte plantet Adama Traoe hånda i ansiktet på Jack Cork. Tarky og Traore fikk begge kort for hendelsene. Stusselig siden reglementet sier at bevisst hånd i ansiktet tilsier rødt kort…

Neves (42′) misbrukte et frispark fra farlig posisjon og minuttet senere var Burnley på farten og sikret nok et hjørnespark. McNeill leverte kula fra flagget og fant nok en gang Chris Wood i feltet. Spissen raget høyest i feltet og skallet inn sitt tredje denne formiddagen i det 44.minutt! 3-0!

Jubelen fikk fortsette etter sidebytte. Mye av spillet foregikk på Wolves’ sin banehalvdel og plutselig havnet ballen hos Matej Vydra (48′) på løp etter en utsøkt McNeill-pasning. Tsjekkeren fosset fremover, fintet unna keeper Patricio og sendte ballen i nettet. VAR sjekket målet og minuttet senere ble målet annullert på grunn av en hårfin offside.

Hjemmelaget virket frustrerte som igjen førte til flere feilpasninger eller mislykkede skuddforsøk, så 18-årige Fabio Silva ble sendt utpå før timen var spilt. Traore (59′) forsøkte seg på en pasning som stusset Taylor og endret retning, som igjen tvang fram en redning fra Pope og hjørnespark.

Lowton (64′) forsøkte seg før Wolves igjen sendte ut friske bein. Oppgjøret fikk et preg av et mer demotivert og desperat hjemmelag som kjempet mot et resolutt Burnley. Med en komfortabel ledelse i hendene be Jay Rodriguez sendt utpå og erstattet uheldige Matej Vydra.

Minuttene tikket. Wolves forsøkte gang på gang, mens Burnleys vartet opp med tålmodig forsvarsarbeid. Selv om Nick Pope ikke hadde så mye å gjøre, så sørget han for å plukke opp ballen når det trengtes. Adama Traore har vanligvis vært en trussel mot Burnley, men vingen hadde ikke presisjonen med seg, samtidig sørget Charlie Taylor for å gjøre dagen vanskelig for han.

Wood (81′) jaget et fjerde mål når han driblet seg gjennom forsvaret og sendte et lavt skudd mot Patricio som var med på notene og resterte en solid redning. Ashley Westwood punkterte kampen i det 84.minutt. Jay kjempet til seg kula på kanten, fant Wood som var i en vanskelig skuddposisjon, så da sendte han like så greit til Westy. Sistnevnte klinket til å direkten og sørget for Burnleys fjerde mål.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og Wood ble ikke overraskende kåret til banens spiller med sine tre mål og en målgivende.

Wolves: Patricio, Boly, Coady, Saiss, Semedo (Silva 57), Neves (Vitinha 69), Dendocker, Nouri, Traore, Podence (Gibbs-White 69), Willian Jose
Innbyttere: Ruddy, Hoever, Kilman, Richards, Gibbs-White, Otasowie, Vitinha, Corbenanu, Silva
Gule kort: Traore 39

Burnley: Pope, Taylor, Mee, Tarkowski, Lowton, McNeill, Cork, Westwood, Brownhill, Wood, Vydra (Rodriguez 72)
Innbyttere: Norris, Peacock-Farrell, Bardsley, Dunne, Pieters, Berg Gudmundsson, Stephens, Barnes, Rodriguez
Gule kort: Tarkowski 39, Lowton 41