Tap i Manchester

(Manchester United 3-1 Burnley): Oppgjøret bød på god underholdning og det så lenge ut til å gå mot poengdeling etter to tidlige mål i annen omgang. Rashford ville det annerledes og Cavani punkterte kampen på overtid.

Statistisk sett har ikke Burnley overbevist i taktikker med enslig spiss, men Sean Dyche valgte uavhengig av dette å spille med Chris Wood alene på topp. Westwood, Cork og Brownhill fikk leke seg på midtbanen.

Chris Wood (1′ og 14′) var en konstant trussel og fikk ballen i nettet før minuttet var spilt, men ble blåst fordi stortåa var i offside. Det kunne keeper Henderson være glad for siden blemmen hans sørget for at ballen gikk i mål. Pogba (10′) forsøkte seg også, men klarte ikke å lirke ballen forbi Peacock-Farrell.

Etterhvert presset hjemmelaget ganske voldsomt uten å bryte ned Burnley-forsvaret som jobbet heroisk. Rashford (35′) og Greenwood (36′) kom til gode muligheter før det igjen var tid for Chris Wood (43′ og 45′). Rett før pause fikk spissen en skremmende god mulighet til å sendte gjestene i føringen, men traff låret til Henderson fremfor ballen og tilleggsminuttet senere tuslet lagene i garderoben.

Etter sidebytte og i det 47.minutt løsnet det for United. Det startete med en klarering og resulterte i kontring. Rashford fikk kula på egen banehalvdel og fosset fremover, hvorpå han la inn i feltet til Fernandes. Sistnevnte hoppet over kula, som trillet til Mason Greenwood. Spissen gjorde ingen feil og sørget for 1-0 på Old Trafford.

Gleden ble kortvarig, for like etterpå sikret Burnley seg et hjørnespark. Ashley Westwood la inn fra flagget og i feltet hvor James Tarkowski raget høyest og skallet ballen i nettet. 1-1 i det 49.minutt.

United ble mer offensive og mye av spillet foregikk på Burnleys banehalvdel. En gang i ny og ne ble hjemmelagets forsvar satt på prøve som de behersket greit. Chris Wood hadde en god kamp til tross for å være alene på topp, spissen sørget for å skape trøbbel for Lindeföf og Maguire ved flere anledninger.

Fernandes (69′) forsøkte seg før James Tarkowski (78′) satte inn sitt andre for kvelden, men dommeren hadde allerede blåst og målet ble annullert. I sluttminuttene virket United å rote bort ballen stadig oftere og klarte ikke helt å få til spillet sitt, så da ble van de Beek introdusert i forkant av et hjørnespark.

Hjørnesparket førte til noen pasninger og Paul Pogba fant Marcus Rashford, sistnevnte klinket til kula, stusset Jack Cork og gikk i nettet. 2-1 i det 84.minutt. Sean Dyche svarte med å sende utpå Rodriguez og Vydra.

James Tarkowski fikk gult kort for et hinsides skuespill i Oscar-klasse av van de Beek. Tarky var innom skulderen til nederlenderen som «vred seg i smerte» i leggen…. Fjerdesommeren la til fire tilleggsminutter og i det tredje av disse fant innbytter van de Beek kollega Edison Cavani rett foran mål som enkelt punkterte kampen med 3-1.

Manchester United: Henderson, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, McTominay, Fred (Cavani 45), Rashford (van de Beek 83), Fernandes, Pogba, Greenwood
Innbytter: de Gea, Telles, Tuanzebe, Williams, James, Mata, Matic, van de Beek, Cavani
Gule kort: Wan-Bissaka 25,

Burnley: Peacock-Farrell, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Berg Gudmundsson (Vydra 87), Westwood, Cork, Brownhill (Rodriguez 87), McNeill, Wood
Innbyttere: Norris, Bardsley, Dunne, Nartey, Pieters, Stephens, Richardson, Rodriguez, Vydra
Gule kort: Tarkowski 88