Ashley Barnes sikret poeng på straffe!

(Burnley 1-1 Southampton): Burnley ble nektet en soleklar straffe i første omgang og frustrasjonen ble desto større når gjestene tok føringen i annen omgang. En straffe på overtid rettet ut balansen og det ble poengdeling på Turf Moor.

Nysigneringen Peter Crouch satt på benken for the Clarets og det ble en gjenforening med Danny Ings på motsatt side.

Ings (5′) var den første til å skape en god mulighet, men angriperen klarte ikke å overliste Heaton. Burnley skapte sine muligheter, men heller ikke de klarte å utfordre keeper McCarthy nevneverdig.

Gjestene fikk en god flyt i spillet og stadig mer av spillet foregikk på Burnleys banehalvdel. Southampton kom til et par halvsjanser med Redmond (18′ og 21′) og Slattery (21′), men ingen av dem fikk testet ut Tom Heaton skikkelig. Midtveis i omgangen sikret Jack Cork Burnley kampens første hjørnespark og det det kunne raskt ha blitt 1-0, men skuddene til Barnes (24′) og Cork (24′) ble klarert i siste liten.

Ings pådro seg en skade i foten i det 25.minutt og etter litt behandling måtte han byttes ut – til applaus fra begge lags supportere. Burnley nærmet seg og Chris Wood (29′) fikk opp pulsen på Turf Moor, men skuddet gikk over mål. Det fulgte med flere farlige situasjoner og det ble en maks frustrasjon når Ashley Barnes ble nektet en soleklar straffe av dommer Anthony Taylor. Spissen ble klippet ned av keeper Anthony og keeperen var ikke i nærheten av ballen – fotballen regelverk tilsier at da ER det straffe. Barnes fikk istedenfor gult kort for filming… Meget dårlig dømt av dommeren og siste ikke ord er ikke sagt der, det er helt sikkert. VAR anyone?

For ordens skyld så viste reprisebildene at Burnley ble snytt for straffe og at Barnes’ gule kort var feil. Burnley for aldri straffe-utsagnet lever i beste velgående. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter som kun resulterte ett frispark til hvert av lagene før dommer Anthony Taylor sendte lagene til pause – til fortjent buing fra hjemmefansen.

Annen omgang startet med et offensivt Southampton og i det 48.minutt fikk de nesten satt inn et tidlig mål. Et hjørnespark havnet i feltet og ble nikket mot mål, Tom Heaton var ute av posisjon, men Phil Bardsley reddet på streken. Gjestene fikk litt blod på tann og presset Burnley, men etter noen minutter jevnet det seg ut.

Lidelsen var stor når en lang pasning fra Bednarek fant Nathan Redmond (55′) midt på banen med masse plass. Angriperen satte fart fremover, lurte unna Jack Cork og sendte avgårde en salve fra 20 meter. Tom Heaton var på ballen, men manglet en halv hanske. 1-0 til Southampton.

Gudmundsson ble sendt utpå og markerte seg ganske raskt med et godt innlegg fra flagget. Ballen havnet hos James Tarkowski (61′) som fikk presset kula mot mål, men keeperen avverget i siste liten. Stor mulighet for the Clarets. Hjemmelaget fortsatte å være farlige og satte press på Southampton.

McNeill briljerte på kanten og skapte mye hodebry for Saints-forsvarerne. Barnes (74′) skapte en god sjanse for Burnley og i det 76.minutt ble Peter Crouch presentert på Turf Moor – rett før et hjørnespark. Og ja, du gjettet riktig, han var høyest i luften og fikk hodet på ballen. Dessverre ble forsøket klarert, for en debut det hadde vært!

Innbytteren kjempet fram ballen og serverte Barnes (77′) i feltet. Spissen var nærmest alene med keeperen og gjorde det han gjør alt for ofte: spolerte en gyllen mulighet. Med ti minutter igjen ble Robbie Brady satt inn. Taktikken kunne leses lang vei; ballen skulle legges inn. Barnes (82′) fikk en fantastisk mulighet, men sendte ballen i tverrleggeren.

Brady (85′) og Crouch (87′) kom til mulighetene før kampen gikk til tilleggsminutter. Fire av disse ble lagt til og Burnley presset på med det de hadde igjen av krefter. Innleggene haglet mot Saints-feltet og i det tredje tilleggsminutt brukte Jack Stephens hånda på ballen og – tro det eller ei – Burnley fikk straffe!!

Ashley Barnes plasserte ballen på krittmerket, tok fart og sendte ballen i mål! 1-1 i det 94.minutt! Dommeren jevnet ut regnskapet etter den avgjørelsen og historie er skrevet!

Burnley: Heaton, Bardsley, Mee, Tarkowski, Taylor, Hendrick (Gudmundsson 58), Cork, Westwood, McNeill (Brady 80), Barnes, Wood (Crouch 75)
Innbyttere: Hart, Gudmundsson, Brady, Gibson, Crouch, Ward, Vydra
Gule kort: Barnes 32, Bardsley 34, Mee 83, Cork 89

Southampton: McCarthy, Stephens, Vestergaard, Bednarek, Targett, Ward-Prowse, Slattery, Romeu, Armstrong (Valery 76), Redmond (Austin 86), Ings (Long 26)
Innbyttere: Gunn, Valery, Elyounoussi, Long, Austin, Sims, Jones
Gule kort: Targett 89

Tilskuerer: 19,787 (1,393)
Dommer: Anthony Taylor