Dyche langer ut

Manager Dyche var ikke alt for tilfreds etter dagens straffe-drama på Turf Moor. Burnley ble tildelt straffe for første gang på 68 kamper, men det var dommerens manglende villighet til å tildele straffe i en soleklar situasjon som vekker sterk misnøye. Bedre ble det ikke når Barnes i tillegg fikk gult kort for filming.

Nathan Redford sendte Southampton i føringen med en perle, men det var først i tilleggsminuttene at Burnley ble tildelt straffe og Ashley Barnes fikk sin hevn.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg har absolutt ingen anelse hvorfor straffen ikke ble gitt. Jeg må gjenta det jeg har sagt tidligere om spillere som faller med vilje og for straffe. Jeg mener jeg har vært ærlig nok til å snakke om dette gjennom hele sesongen når resultater ikke har gått vår vei. Som da når Harry Kane burde hatt en og West Ham burde hatt en, men jeg vet rett og slett ikke hvor spillet er på vei. De som kaster seg får straffer, mens reelle taklinger ikke blir gitt og fordi Ashley Barnes hevet armene og rullet rundt så får han ingenting.

Keeperen deres kommer løpende ut for å gjøre jobben sin, spissen kommer dit først og sender ballen forbi han. Keeperen klipper han deretter ned. Det er i følge meg umulig at det ikke er straffe og jeg kan ikke fatte det. Jeg håper at det er et vannskille et sted langs linjen, kanskje det var idag at noen høyere i systemet ser dette og tenker «vent litt, hva er det som skjer». Jeg prøver å se forskjellen på sportslighet og smart spill, det har alltid vært der, men jeg er imot å kaste seg end. Idag var et tilfelle der en soleklar straffe ikke ble gitt og alarmerende nok gikk jeg vite at Barnes fikk kort for filming.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg kan ikke fatte at han får kort etter alt det jeg har snakket i denne ligaen med spillere som kaster seg overalt og ikke får konsekvenser. Jeg har ikke ord. Det jeg er mer bekymret for i det større bildet er dommerne gir etter når spillerne kaster seg. Jeg har ingen anelse lenger fordi det er fullstendig forvirrende og jeg håper det er forvirrende nok for fansen til å tenke at nå er det nok. Jeg er antageligvis den eneste som snakker så mye om det og det er greit, men dagens første straffe skulle vært gitt, men jeg er i mindretall. I tillegg kunne Ashley i teorien ha blitt sendt av banen og det ville gjort det hele latterlig.Jeg håper at etter idag så har flere fått opp øynene og ser nøyere på dette fordi noe må gjøres. Om det kommer til å skje, vet jeg ikke.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg må nevne Ashleys mentalitet, han forble rolig og fokusert utover kampen. Å ikke bli gitt straffe og så få kort for skuespill er utrolig. Å få straffe i sluttminuttene etter å ha brent så mange sjanser og score på straffen, var fantastisk for han og jeg mener vi fortjente mer enn uavgjort idag. Vi fortsatte å presse og skapte noen store sjanser. Vi fikk noen smeller som kostet oss og vi kunne ha gått hjem veldig skuffet. Jeg kommer til å se på resultatet annerledes imorgen, men jeg mener vi burde ha vunnet og burde hatt to straffer.

Mentaliteten vår til å se gjennom alt dette var utmerket og jeg nevnte det for guttene etter kampen. Deres nådeløse evne øker for hver kamp og alle har sett drivet og viljen til å vinne. På en måte er det fint å bli fornærmet og lure på hvorfor vi ikke vant. Jeg tar poenget, men det viser at vi ikke nøyer oss med mindre. Vi fortsatte og jeg er kjempefornøyd med det, avsluttet sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Målscorer Barnes var også skuffet, men samtidig fornøyd med å ha scoret på Burnleys første straffe på 68 kamper. Selv om det skulle vært to.

Jeg mener det var straffe. Jeg rørte ballen og regnet ikke med at keeperen var så langt ute når jeg rørte ballen. Han klippet meg ned og jeg er skuffet over at jeg ikke fikk straffen. Dommeren og linjemannen mente jeg kastet meg. La gå og vi måtte fortsette, det var veldig frustrerende, men man må holde hodet kaldt og fortsette som lag og heldigvis fikk vi lønn for strevet mot slutten av kampen. Alle vet og fansen vet at vi ikke stopper før kampen blåses av og gir alt. Vi kjemper til siste liten og det gjorde vi idag.

Barnes fikk utover i kampen en ny spissmakker, Peter Crouch. Den tidligere Stoke-spissen fikk sin debut kun en dag etter ankomsten og Barnes var full av lovord.

Foto: BurnleyFC.com

Den store mannen var fantastisk. Du kunne se hvor mange sjanser vi fikk når kan kom utpå og han vant straffen for oss. Han tiltrekker seg forsvarer og det gir mulighet til å skape flere sjanser. Jeg håper alle vi får spilletid.

Jeg skapte nok sjanser til å score idag, men måtte fortsette slik spisser gjør. Heldigvis fikk jeg lønn for strevet mot slutten med et mål. Jeg mener virkelig vi fortjente tre poeng, uheldigvis fikk vi det ikke, men ett poeng er bedre enn ingenting og vi er glade for det. Det er fortsatt lenge igjen av sesongen og vi må plukke opp så mange poeng som mulig, avsluttet Barnes.

Foto: BurnleyFC.com