Silly Season vinteren 2011/12

Sommerens overgangsvindu var tøff for the Clarets som mistet ti senior-spillere (inkl lån), syv ungdomspillere, to trenere, samt noen yngre spillere som ble sendt på lån. I motsatt retning var det kun fem spillere som ble permanente Burnley-spillere og to kom fra Manchester på lån – tre hvis man reiser noen måneder fremover i tid og tar med Sam Vokes.

Som i sommerens utgave av Silly Season er alle nye rykter i rødt.

Ryktes inn

Marc Pugh
Tidligere Burnley-spiller som ikke fikk tillit i den lilla-og lyseblå trøya av Steve Cotterill og dermed ble det exit for midtbanespilleren. 24-åringen gikk til Bury, derfra til Shrewsbury Town, Luton, Hereford – først på lån, så permanent før han i 2010 havnet hos Bournemouth som på den tid var ledet av Eddie Howe. Etter å ha sprudlet for the Cherries på midtbanen de siste to årene, har han følgelig trukket til seg oppmerksomhet og i media kobles de fleste Bournemouth-spillere til Burnley. Overgangsprisen er ukjent, men spilleren har en markedsverdi på ca £225.000. (6.12)

Ryan Noble
20-åringen går under kriteriene som gjør han aktuell for Eddie Howe. Spissen spiller fortiden for Sunderland og har trukket til seg oppmerksomhet, men det meste er lagt på is fram til nyansatte manageren Martin O’Neill får satt sitt preg på the Black Cats. Foruten the Clarets, har også Blackpool, Coventry, Derby og Middlesbrough har visstnok alle unggutten på radaren – noe som vil presse opp prisen som i liket med Pugh har en markedsverdi på ca £225.000. I følge ryktene er nok et lån mest sannsynlig. (6.12)

Rory Donnelly
En noe ukjent spiller som på grunn av sitt målteft ikke overraskende kobles til Turf Moor. Konkurransen om 19-åringens underskrift skal visstnok være i gang med både Swansea, Brentford og Burnley som begge har lagt inn bud i £100.000-klassen for spissens tjenester. Unge Donnelly spiller for tiden for Cliftonville i Irland, der han blant annet fikk sin andre pris for månedens mål og anses som en spennende og talentfull spiss. (6.12)

Det meste tyder på at talentet Donnelly ikke blir å se i Burnley-trøya allikevel. 19-åringen har visstnok gjennomgått den medisinske testen og blitt enig med Swansea om sine personlige betingelser og skrevet under en tre- og et halvt årskontrakt. Summen er ikke kjent, men skal ligge i £100.000-klassen, inklusive diverse klausuler. (2.1)

Marvin Johnson
Lite troverdige skysports.com forteller at 20-årigen har blitt invitert på prøvespill for the Clarets. Vingen har trukket til seg oppmerksomhet fra flere hold der Nottingham Forest, Watford, Bristol City, Peterborough, Colchester, Bury og Bradford har fulgt med på spillerens utvikling, skal vi tro nettstedet. Unggutten spiller for Northern Premier League First Division South- laget Romulus FC og er toppscorer for klubben – til tross for sin posisjon – med 16 mål denne sesongen. (6.12)

20-åringen har også trukket til seg oppmerksomhet fra Crewe, men er etter det utvalgt media forteller på vei til Turf Moor hvor han skal være i fem dager og prøvespille for Lancashire-laget. Det korte oppholdet må derimot godkjennes av Roms-sjef Richard Evans før noe annet skjer.

Det ville være en fantasisk mulighet for meg og det ser ut til at jeg skal bort dit – jeg er veldig takknemlig for den muligheten. Jeg har ikke snakket med Burnley ettersom jeg er kontraktfestet, så det er noe som må skje mellom Evo (Richard Evans) og Gino (Culbertson, spillerens agent), men jeg tror det ordner seg, sa Johnson. (16.12)

Sam Vokes
Angriperen ble hentet av manager Howe midtveis i november som forsterkning og etter en pangstart på sin Burnley-karriere spekuleres det om ikke spissen regnes som en verdig erstatter skulle Jay Rodriguez forsvinne i vinter. Noen medier/forum spekulerer i om ikke Sunderland-spissen blir er langvarig forsterkning i første omgang på lån med opsjon på kjøp. Spilleren er verdsatt til £650.000 noe som burde gjøre styret medgjørlige for en overgang, men med et solid antall spisser i laget er kanskje ikke spissplassen den som trengs å forsterkes mest. (6.12)

Adnan Haidar
Ex-Vålerengas midtbanespiller
 fikk lite tillit under Martin Andresen og er dermed på utkikk etter andre arbeidsgivere. 22-åringen fikk kun 18 kamper for Oslo-laget, noe som naturlig nok ikke levde opp til spillerens forventninger. Adnan havnet på prøvespill i Burnley og skal være det i en uke.

Dette er først og fremst en tur for å se og bli sett. Burnley har studert ham litt, og det er fint at han får denne muligheten til å kjenne litt på nivået. Det er ingen vits i å dra å trene med en klubb, også få beskjed om at «du var god, men vi trenger ingen i den posisjonen akkurat nå». Burnley har fått informasjon om ham og studert ham litt, men det er som sagt mest for å se og bli sett, sa spillerens agent Stig Lillejord til Nettavisen. (7.12)

Oppholdet med the Clarets ga ingen permanent relasjon mellom spiller og lag, for TV2 meldte 10.1 at Adnan signerer for Stabæk (10.1)

Darron Gibson
Manchester Uniteds midtbanespiller
kobles idagens media til blant annet Burnley, andre klubber som også har meldt sin interresse for midtbanespilleren er Derby County og Bristol City. 24-åringen ankom United fra Nord irske Derry (St. Columb’s College) i 2005 og var ansett som et stort talent, noe som kåret han til årets unge spiller for de røde året etter ankomst. Gibson har ellers spilt for verdens diamanthovedstad: belgiske Antwerpen (2006) og ellers kjente Wolverhampton (2007-08). (16.12)


 

Billy Sharp
Flere klubber har hatt Doncsters spiss på radaren de siste overgangsvinduene. Burnley er følgelig en av dem, men møter konkurranse om signaturen fra Cardiff, Ipswich, Leicester og Southampton – sistnevnte fikk forøvrig budet sitt på £3.25m godtatt i sommer, men kom ikke til enighet med spilleren. Ipswich på sin side fikk avslag på sitt £2.3m-bud. Spilleren er derimot priset til solide £3m og klubbens styreformann er ikke ukjent med tanken at 25-åringen kan forlate i vinter. 

Når vinduet åpner 1.januar har Billys kontrakt en klausul som tilsier at han kan fristilles for £3m. Mange klubber sirkler, Southampton og Ipswich har allerede kommet med bud og enhver som tilbyr nevnte beløp kan snakke med Billy, sa styreformann John Ryan.

Spissen var i søkelyset til klubben under Brian Laws og fikk klubben fikk aksept på sitt £1m-bud, alt spilleren trengte å gjøre var å skrive under for the Clarets, men valgte å dra til Doncaster Rovers for £1.15m. (19.12)

Matt Lowton
22-åringen
er ansett som en av de mer lovende spillerne utenfor Premier League og imponerte flere forrige sesong med sitt stor spill, til tross for at Sheffield United rykket ned til League One. Unge Matt er fleksibel og kan plasseres hvor som helst i forsvaret, samt deler av midtbanen der han har overrasket mange forrige sesong og fikk hele 32 kamper på CV’en. Også her lurer Cardiff i bakgrunnen og er klare til å utfordre manager Howes sjekkhefte i januar. (19.12)

Mark Shankland
16-åringen er en av de mer talentfulle spissene på det skotske markedet, noe gigantene Celtic og Rangers har registrert med interesse til følge. Spissen har for tiden kontrakt med Ayr United, men deres manager Brian Reid – som spilte for Burnley i perioden 1998-99 – har gått med på å sende sin potensielle juvel til Burnley for prøvespill. Shankland har også vært på prøvespill hos Liverpool – uten hell – og skrev under en to-års avtale med Ayr i sommer.

Mark har en lys fremtid og vi mener at en overgang til England eller the Old Firm ville være et feil steg for han på nåværende tidspunkt. Vi føler han ville utvikle seg mer ved å bli i Ayr, uttalte Ayr-styreformann Lachan Cameron i sommer. (20.12)

Marek Štěch
Nok en spiller fra West Ham kobles til Turf Moor. Howe har allerede hentet to offensive spillere fra the Hammers og denne gang er det en keeper som er på radaren til Burnley-manageren. 21-årige Štěch ble hentet fra Sparta Praha, men hans muligheter på førstelaget har vært begrensede. Dette grunnet en klausul i kjøpskontrakten som sier at London-laget må betale en viss sum til Sparta når keeperen har spilt fem kamper for the Hammers, noe som har resultert i flere låneopphold, blant annet Yeovil Town, Wycombe og ironisk nok Bournemouth.

Oppholdet hos the Cherries var kortvarig og daværende manager Howe kunne ikke ha sett stort av keeperen som i løpet av det korte syv-dagers oppholdet slapp inn fem mål. Ipswich og Burnley er har meldt sin interesse og i følge hovedpersonen, så er the Clarets mest aktuelle.

Uansett, Burnley er interesserte i meg og jeg har allerede spilt en kamp for reservelaget deres, poengterte tsjekkeren. To uker siden spilte de mot West Ham og jeg snakket med keeper-treneren deres som fortalte meg at de var interessert. I januar blir det mest sannsynlig et seks måneders opphold og så har jeg ett år igjen av kontrakten med West Ham, og i en slik situasjon starter man som oftest kontraktsforhandlinger eller flytter på seg. 

Jeg kan ikke spille på grunn av pengene, det er ubehagelig og har pågått i ett år. Jeg sitter fast og de (West Ham) har ingen grunn til å holde på meg på grunn av den klausulen, kanskje er det best om jeg flytter på meg? Jeg ønsker ikke å nevne noen tall, men jeg føler at den summen ikke burde være stor for en klubb som West Ham, som er trist fordi jeg liker meg her og det er min femte sesong her, sa keeperen.

Følgelig setter dette i spinn rykter om blant annet Brian Jensens fremtid på Turf Moor, mens unge Jon Stewart ble kun tilbudt en ett-års kontrakt i sommer og er tilsynelatende ikke ansett som et prospekt for fremtiden. (30.12)

Giles Barnes
Alltid like (u)troverdige skysport.com melder at Doncasters midtbanespiller Giles Barnes er en ettertraktet mann og interessen hagler inn fra flere hold. 23-åringen ankom i sommer fra West Bromwich Albion etter å ha skrevet en korttidskontrakt med tabelljumboen som utløper 1.januar og Rovers har naturligvis samtaler gående vedrørende en kontraktsforlengelse. Konkurransen er derimot hard, for ikke bare er West Ham, Ipswich og Burnley interesserte i spilleren, men også skotske serielederne Celtic har kastet seg i kampen om den tidligere Derby-vingens underskrift. (30.12)

Adam Smith
Forsvarere har vært et ømt felt for the Clarets denne sesongen, noe manageren tydeligvis ønsker å forsterke. Tottenhams høyreback har vært koblet til Burnley i sommer og ryktene tar seg følgelig opp, i følge pålitelige skysports.com. 20-åringen er for tiden på lån hos MK Dons, men har også vært hos Wycombe, Torquay og Bournemouth der Howe ble kjent med spilleren, samt representert aldersbestemte landslag. Visstnok er overgangen ment som et lån i første omgang, men med opsjon på kjøp og skulle unge Smith bestemme seg for å bytte klubb, blir det i hovedsak som en backup for Kieran Trippier. (7.1)

Nick Montgomery
30-åringen har vært koblet til Turf Moor tidligere, men dette er riktignok første gang midtbanespilleren kobles under Eddie Howes ledelse. Har tilbrakt mesteparten av sin profesjonelle karriere i Sheffield United der han de siste årene har spilt en mer defensiv midtbane-rolle – hvor sannsynlig dette ryktet er vites ikke, men i følge ryktene får the Clarets konkurranse av Derby, Nottingham Forest, Brighton, Leeds og Birmingham. Det er helt klart av erfaringen til Montgomery ville kommet godt til nytte hos et ungt Burnley-lag, men igjen så passer ikke en 30-åring inn i manager Howes fremtidsplan. (16.1)

 

Kenny McLean
I følge skotsk BBC skal både Wolverhampton og Burnley være på jakt etter St. Mirrens nyfylte 20-åring. Midtbanespilleren er et hjemmeavlet produkt, men slo ikke gjennom før etter låneoppholdet hos det skotske annen divisjonslaget Arboath hvor han fikk solide 20 kamper. Etter returen til moderklubben slo han for alvor gjennom, noe som følgelig har vekket interesse der også Crystal Palace og Celtic lurer i bakgrunnen. I begynnelsen av nåværende sesong var midtbanespilleren ansett som en av de større talentene skotsk fotball hadde å tilby, i følge Sky Sports.

Vi har foreløpig ikke fått noen tilbud og vi prøver å bygge noe her, men visse ting er over min makt å rå over – det er klubbens avgjørelse. Guttene har gått hele veien, ingen tvil om det, men jeg håper at de forblir her lengst mulig, sa Buddies-sjef Danny Lennon vel vitende at flere av hans spillere kan forsvinne ut Love Streets porter. (19.1)

Magnus Okuonghae
Colchesters forsvarer ble koblet til Turf Moor i helgen. Nigerianeren gikk fra Dag & Red i July 2009 og er per idag klubbens kaptein og etter det alltid like pålitelige Sky Sports melder så er Burnley, Millwall, Crystal Palace, Norwich City og Charlton på jakt etter 25-åringen. Den 1,91 høye stopperen har tidligere tjenestegjort hos Rushden & Diamonds, som snappet opp gutten før han flyttet på seg til Aldershot Town, St.Albans City og Crawley Town før reisen gikk til nevnte Dagenham & Redbridge i 2007 – der han blant annet fikk et låneopphold til Weymouth. Etter siste intervju med manager Howe, der han uttalte at overgangene er gjort for denne vinteren, virker det som lite troverdig at det blir noe av overgangen, men ettersom forsvaret er et område som trenger forsterkninger, er det muligheter. (23.1)

James McFadden
Evertons angriper kobles til Turf Moor, i følge alltid like pålitelige Sky Sports. I følge mediegiganten er spissen interessert i et låneopphold og manager Howe skal visstnok være villig til å la 28-åringen vise hva han er god for. Skottens kontrakt gikk ut i fjor, men han skrev under igjen for the Toffees og bandt seg til slutten av denne sesongen 2011/12, men har kun fått en start og to innhopp for de blå. Den Glasgow-fødte angriperen startet sin profesjonelle karriere i Motherwell og ble hentet til Goodison Park i 2003 av David Moyes for £1.25m, før han fem år senere gikk til Birmingham for £5m. Etter at tre- og et halvt års kontrakten gikk ut klarte ikke partene å komme til enighet og han forlot St. Andrews sommeren 2011 for å returnere til Everton. Mannen er kanskje ikke den mest-scorende (ett mål per 4-5. kamp), men er derimot godt likt i samtlige klubben han har tjenestegjort for. (24.1)

Luke Chambers
Ikke første gang the Clarets blir koblet til Nottingham Forest-forsvareren. Flere sosiale medier og nettsider mener at Burnley har forhandlet seg fram til en avtale for 26-åringen og kun signaturen gjenstår i en avtale som visstnok innebærer £1.2m pluss to (overflødige) spillere i motsatt retning. Forsvareren startet karrieren sin i Northampton Town i 2001 hvor han etterhvert ble kaptein under managers Colin Calderwoods ledelse, sistnevnte flyttet etterhvert på seg til Nottingham Forest og fant fort ut at han savnet et drivjern og hentet følgelig Chambers til Robin Hood-byen. Siden overgangen har det blitt 180 kamper og siden sesongstarten 11/12 har han vært Forest-kaptein. 26-åringens naturlige posisjon er midtstopper, men kan også regjere som høyreback og vil dermed fort bli en backup for Michael Duff/Kieran Trippier. Burnleys neste kamp – og siste før overgangsvinduet stenger – er nettopp mot Nottingham Forest, men ettersom de røde kan miste sin stopper Wes Morgan til Leicester, vil tapet av klubbkapteinen bli et enda større tap for goe’, gamle Steve Cotterill. (29.1)

Ryktes ut

Jay Rodriguez
Jay-Rod var aktuell for flere klubber i sommer, der blant annet Southampton kom med flere bud, men nektet å legge de £6m på bordet klubben krever for sin spissjuvel. Det hinder dem ikke i å prøve igjen dette overgangsvinduet, forskjellen er at de har fått selskap av Stoke der Tony Pulis har penger å rutte med og er villig til å innfri kravet Burnley har satt på Rodriguez. Det samme gjelder Norwich som også har angriperen på radaren. (6.12)

Ikke overraskende kom det et bud på toppscoreren som ble avslått av the Clarets – i håp om å utsette alt til sommeren. Premier League-kjempene Newcastle er visstnok de som har lagt inn et bud – på nærmere £8m(!). Om the Magpies returnerer med et bedre tilbud innen overgangsvinduet stenger er usikkert, men med en slik sum burde Burnley smått forberede seg et liv uten Jay-Rod. (26.1)

To dager før vinduet stenger melder Daily Star at Martin O’Neill i Sunderland har fått sansen for Burnleys toppscorer og er per idag den mest offensive i jakten på Rodriguez. Samme avis melder at the Black Cats-manageren skal ha lagt inn et bud på £5m, noe styreformann Barry Kilby visstnok skal overveie, noe som gjør dette ryktet til – beklager uttrykket – vrøvl, tatt i betraktning at Newcastle fikk nei for sine £8m tre dager tidligere. (29.1)

Andre (Bikey) Amougou
Clarets-forsvareren var vært inne- og ute på førstelaget helt siden Steven Caldwell forlot et par år siden. Kameruneren har vært med the Clarets et par år, men står uten kontrakt til sommeren og dermed svirrer ryktene at spilleren kanskje kommer til å bli solgt i vinter fremfor å la 26-åringen gå vederlagsfritt om seks måneder. Midtstopperen er i følge pålitelige transfermarkt.co.uk er spilleren klubbens mest verdsatte med sine £2.6m og har av den grunn en solid lønnslipp som kan komme laget til gode ved et eventuelt salg. (6.12)

Dean Marney
Midtbanespilleren trekker til seg oppmerksomhet dette overgangsvinduet også. BirminghamCardiff og Ipswich er i følge skysports.com interesserte i 27-åringen som har ett- og et halvt år igjen av kontrakten med the Clarets. Ipswich Town var på banen i sommer der de jaktet spillerens underskrift, men det ble ikke annet enn ord.. Sommerens pris var rundt £2.6m, som regnes å fortsatt være den samme. (5.1)

 

Bekreftet inn

Kieran Trippier (Manchester City, fra pågående lån til permanent overgang)
Ben Mee (Manchester City, fra pågående lån til permanent overgang)
Josh McQuoid (lånt fra Millwall)
Danny Lafferty (Derry City, Overgang)

Bekreftet ut

Leon Cort (fristilt fra kontrakt)
Richard Eckersley (fristilt fra kontrakt)
Chris Lynch (Stalybridge Celtic, lån januar)
Joe Jackson (Barrow Road, lån januar)
Alex-Ray Harvey  (Barrow Road, lån januar)
Kevin Long (Rochdale, lån)
Alex MacDonald (Plymouth, lån)