Sjansesløseri i Europa-exit

(Burnley 1-1 Olympiacos): The Clarets var best på eget gress, men brant flere kjempesjanser og gjorde alt rett bortsett fra å score. Målene kom i kampens ti siste minutter og Matej Vydra signerte seg en drømmedebut med sitt første mål for the Clarets. Burnley jobbet iherdig og fortjente mer i kampen, men Europa-eventyr er over. For denne gang.

Burnley stilte med et sterkt Cup-mannskap der Tom Heaton sto mellom stengene, Ben Mee ved siden av Kevin Long og Dwight McNeill på kanten.

Lancashire-laget startet med å gå i angrep og jaget et tidlig mål. Gjestene yppet seg litt innledningsvis, men klarte ikke å bryte ned Burnley-forsvaret. Som forventet var Lancashire-laget de som styrte kampen på en meget høylytt Turf Moor. Sam Vokes og Ashley Barnes skapte hodebry for grekerne, samtidig som dimmeren var betraktelig mer rettferdig i sin dømming.

Kampens første store sjanse kom etter 23 minutter når Dwight McNeill la inn et herlig innlegg mot feltet der Sam Vokes raget høyest, men sendte kula like utenfor. Kampens andre store mulighet kom også etter en leveranse av McNeill, denne gangen var det et skudd av Hendrick (28′) som ble blokkert. Den tredje muligheten ble servert nok en gang av McNeill, denne gang på hjørnespark. Sam Vokes (29′) var nok en gang uhyre nære.

Burnley presset og skapte problemer for gjestene som på sin side skapte sin første sjanse i det 33.minutt når Podence prøvde seg på et skudd, men klarte ikke å komme forbi Tom Heaton. Vokes (38′) var instrumental i det som skjedde fremover, men hadde ikke marginene på sin side. Gjestene var heller ikke ufarlige når Podence (42′) prøvde seg på et skudd fra kort hold, men også han sendte kula utenfor.

Ashley Barnes (43′) klarte ikke å utnytte et fantastisk angrep av Sam Vokes hvor Barnes fikk servert ballen på sølvgullfat, men klarte på mirakuløst vis å sende kula like til side for mål. Annen omgang startet intenst og Burnley fortsatte å jage mål og Sam Vokes (47′) sto bak et fantastisk skuddforsøk etter å ha blitt servert av Ashley Barnes like utenfor feltet.

Dwight McNeill (52′) prøvde seg på et fint skudd fra 25 meter og tvang fram en kjemperedning fra den greske keeperen. Ashley Barnes (56′) fulgte opp med nok en kjempemulighet minutter senere, men resultatet sto. Burnley viste til tider helt utrolig angrepsspill, men manglet gang på gang den kliniske avslutningen foran mål og dermed ble Matej Vydra presentert for Turf Moor.

Innbytteren viste noen finte takter og fikk testet ut keeper i det 72.minutt. Sjefen valgte å sende ut kavaleriet med kvarteret igjen; Jack Cork og Chris Wood. McNeill fikk fortjent stående applaus etter en strålende prestasjon. Grekerne begynte å dra ut tiden – forståelig nok – og ble belønnet med kort for sine forsøk. Vydra (81′) kunne ha fått en drømmedebut når han fikk ballen med åpent mål, men sendte kula over buret.

På tross av massivt press fra Burnley og et utall sjanser var det grekerne som satt inn mål. Et angrep i det 83.minutt havnet hos Daniel Podence som lurte unna Kevin Long og sendte en fin ball forbi Tom Heaton. 1-0 til Olympiacos. Burnley svarte ganske umiddelbart på hjørnespark og etter klabb og babb i feltet var Matej Vydra sistemann på ballen. 1-1 i det 86.minutt. Enn perfekt debut for tsjekkeren, selv om utfallet av kampen er bittert.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter, men det ble ingen flere mål på Turf Moor. Sjefen krevde at Burnley skulle heve seg og det gjorde de så til de grader, men manglet det kliniske foran mål. Selv om det var mange lyspunkter i kampen; samspillet og den gode kommunikasjonen mellom spillerne, så var det en spiller som fortjener å nevnes: Dwight McNeill. Midtbanespilleren hadde en strålende kamp og er helt klart en spiller for fremtiden.

Burnley: Heaton, Bardsley, Mee, Long, Taylor, Westwood, Hendrick, Lennon (Cork 74), McNeill (Wood 74), Barnes (Vydra 65), Vokes
Innbyttere: Hart, Lowton, Tarkowski, Cork, Ward, Vydra, Wood
Gule kort: Barnes 50, Westwood 62, Bardsley 78, Mee 87

Olympiacos: Gianniotis, Elabdellaoui, Miranda, Vukovic, Tsimakas, Bouchalakis, Camara, Christodoulopoulos, Fortunis (Torosidis 88), Podence (Cisse 90+4), Guerrero (Koka 71)
Innbyttere: Choutesiotis, Cisse, Torosidis, Fetfatzidis, Natcho, Ansarifard, Koka
Gule kort: Tsimakas 66, Gianniotis 77, Bouchalakis 86

Dommer: Viktor Kassai (Ungarn)
Tilskuere: 15,234