Gjenvant identiteten

Sean Dyche var stolt av the Clarets som på tross av å bli slått ut av Olympiacos, spilte med hjertet utenpå drakten og kjempet hardt. Sam Vokes kunne ha scoret flere mål, men det var Dwight McNeill som trakk mye oppmerksomhet. En stjerne ble født. 

Sean Dyche mener laget fant tilbake identiteten sin mot Olympiacos og viste fram det Burnley alle husker dem som i forrige sesong. Forrige uke ble det 3-1-tap i Hellas (delvis takket være en kontroversiell dommer), men storspill og sjansesløseri på Turf Moor gjorde det ikke enklere for Burnley. Matej Vydra fikk sin debut for the Clarets og takket for det med å score i sin første kamp.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg er stolt. Jeg ville at vi skulle vise det Burnley folk kjenner igjen og følte det manglet forrige helg (Fulham), men det var der nå. Før kampen snakket med spillerne om identiteten vår og ba dem om å finne tilbake til den. Resultater kommer og går, men vi måtte finne tilbake til identiteten vår. 

– Det er viktig fordi noen ganger man gå seg vill og vi hadde et pinlig resultat forrige helg når vi ikke presterte slik vi vanligvis gjør. Vi fant den igjen og det var en Burnley-prestasjon full av kvalitet, energi og en tro til å ikke gi opp. Selv mot slutten så jaget vi og har vanskelig for å skjønne hva som skjer. Å ligge under 1-0 og allikevel skape de sjansene. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det er det vi er i Burnley; sier aldri nei og nødeløs i holdningen. Fansen var fantastiske og satte pris på det de så og den energien er viktig nå fordi vi må komme oss tilbake i Premier League. Spillerne har gitt dem noe å glede seg over. Jeg mener prestasjonen vår, kampfølelsen, energien og mye av fotballen vi spilte og sjansene vi skapte var utmerket. 

– Noen ganger er det en rar idrett fordi vi avsluttet 1-1, men vi hadde alle muligheter til å gå videre, vi klarte ikke å utnytte sjansene våre. Jeg er uansett stolt. De (Olympiacos) var på defensiven hele kampen og kampfølelsen var at vi prøvde å snu det. Det er ikke enkelt, men vi trengte bare det første målet. 

Foto: BurnleyFC.com

– Innenfor alt dette, må vi ikke glemme en ung mann; Dwight McNeill som kom inn og fikk sin fulle debut i en slik turnering og var helt fantastisk i en slik kamp. Han har vist store fremskritt i løpet av de siste seks månedene og har jobbet hardt for å bli slik vi er på førstelaget. Han har all grunn til å være fornøyd og både han og familien hans har grunn til å være stolte, avsluttet sjefen.

Sam Vokes fikk flere sjanser til å score mot grekerne, men verken han eller Ashley Barnes hadde marginene på sin side. Selv om det ble en exit i Europa League, så understreker spissen at laget står med rak rygg og stolte over seg selv.

Foto: BurnleyFC.com

– Fansen støttet oss virkelig og kamper på Turf Moor er enorme når de blir slik Det hele ristet og fansen støttet oss hele veien. Det var bare uheldig at vi ikke fikk gjort jobben, men vi står med rak rygg. Jeg tror at selv om vi hadde gått videre, så hadde ikke de tre lagene vært så tøffe som vi var. Det har vært en tøff reise, men en vi storkoste oss på og jeg tror at både fansen og spillerne likte seg. 

– Det er en erfaring og noe ingen av oss kunne ha drømt om. Det har vært en drøm og vi er stolte over å kunne ha vært en del av det for vi har vist at vi utfordret et Olympiacos som vanligvis spiller i Champions League. Vi viste hva vi var gode for og er sikker på at alle er stolte etter å ha reflektert over det. Det er 51 år siden sist vi spilte i denne turneringen. Det er hvor vi ønsket å være og skal prøve å komme oss dit igjen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener alle kunne se at vi ga alt og var forpliktet til å legge ned en innsats fot å avansere. Vi visste alle hva som måtte gjøres og gjorde det vi kunne, men er skuffet over å bli slått ut. Angrep etter angrep og masse sjanser. Jeg kunne ha scoret et par selv og traff stolpen. Vi skapte masse muligheter, men tar oss sammen og ser mot neste kamp som er på søndag mot United. Det var en herlig opplevelse og nå må vi konsentrere oss om ligaen, sa Vokes.

En ung og for mange ukjent spiller fikk sin fulle debut på Turf Moor. Unge Dwight McNeill storspilte i fravær av Johann Berg Gudmundsson og var gang på gang involvert i angrepene til the Clarets. Etter kampen (og underveis) høstet unggutten lovord og 18-åringen anses som et kupp og en spiller for fremtiden. Unge McNeill er født i Rochdale og startet karrieren i Manchester United før han ble hentet til Burnley i 2014.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse å få starte en kamp i førstelaget og forhåpentligvis kan jeg få mer slike erfaringer. Jeg forventet ikke å starte kampen med tanke på hvordan forrige runde gikk, jeg tenkte jeg kom til å sitte på benken. Jeg var nervøs, men mer spent! Jeg prøvde ikke å endre på noe, bare vise hva jeg kan. 

– Det var en glede, men samtidig skuffende at vi ikke klarte å gjennomføre det. Jeg mener vi spilte veldig bra og hadde vi fått det første målet, så hvem vet hva som hadde skjedd. Det var en god prestasjon, men vi må se framover og ta det inn i vår neste kamp.

– Det har vært en enorm endring på kort tid. Jeg kan ikke tro at det skjedd, men er veldig glad for at det har det. Det er herlig å ha vært rundt guttene og lært fra dem, de har vært til enorm hjelp. Fansen ikke minst, det var herlig å ha dem i ryggen og det ga oss ekstra selvtillit. Det var herlig å kunne spille i Europa og jeg håper å kunne sparke det videre og få litt spilletid i Premier League også, avsluttet debutanten.

Foto: BurnleyFC.com