Utvisning, straffebom og tap på Turf Moor

(Burnley 0-2 Manchester United): Gjestene var det bedre laget på Turf Moor og to nettkjenninger av Romelu Lukaku i første omgang beviste det. Annen omgang bød på dramatikk med straffebom av Pogba og rødt kort til Rashford.

Ett minutts stillhet på Turf Moor til ære for legenden Jimmy McIlroy.

Burnley stilte i en 4-4-1-1/4-5-1-formasjon med Wood på topp, mens unge og lovende Dwight McNeill fikk fortsette på kanten etter å ha imponert mot Olympiacos tidligere denne uken. I forsvaret var det også noen endringer med Bardsley og Taylor som begge fikk tillit fra start. Ben Mee fikk sin 100. Premier League kamp.

Gjestenes stjernegalleri var ikke overraskende tidlig ute med sine angrep, Lindgard (3′) og Shaw (4′) antydet av Joe Hart kom til å få noe å gjøre mellom stengene. Burnley var ikke ufarlige heller og Chris Wood (6′) viste at han har hurtigheten til å kunne skape problemer for United-forsvaret.

Gjestene kom best i gang og hadde ballen mest. Stjernegalleriet var offensive og prøvde stadig vekk p bryte ned et godt organisert Burnley-forsvar. Lindgard var en konstant trussel med sine innlegg mot feltet og holdt stopper-paret til the Clarets aktive.

Etterhvert som kampen passerte kvarteret kom Burnley mer inn i kampen og skapte stadig mer. De gangene gjestene fikk snappet opp kula og kontret ventet en solid Joe Hart bakerst og ryddet opp. Kyniker og primadonna Sanchez fikk kampens første gule kort etter å ha klippet ned Phil Bardsley like utenfor feltet. Det ble et frispark i farlig posisjon som Dwight McNeill sendte til side for mål.

Samme mann serverte et fint frispark midtveis uti omgangen som kunne vært farlig, men mannen som sørget for frisparket, Fellaini, fikk også ryddet opp. I en god Burnley-periode vant gjestene ballen på midtbanen og trillet ball der de involverte store deler av laget. Sanchez fikk kula i utkanten av feltet og la inn i feltet – der var Romelu Lukaku (27′) som fant tilstrekkelig med plass mellom tre Burnley-forsvarer og nikket ballen i nettet. 1-0 til United.

I det kampen passerte halvtimen ble det mer åpent på Turf Moor og Burnley kom seg i gode posisjoner. Det kunne virke som om United var redde for Chris Wood, for de hadde dekket han opp med to forsvarer nesten til enhver tid. Allerede man kunne føle savnet av Sam Vokes’ fysikk.

Lukaku (35′), Tarkowski (36′) og McNeill (42′) prøvde seg før gjestene nok en gang fikk noe å juble for. United bygget opp et angrep fra forsvaret og jobbet seg oppover, Pogbas skudd fra utkanten av feltet ble blokkert av Taylor og havnet i føttene til Romelu Lukaku. Spissen gjorde ingen feil og sendte ballen i nettet bak Joe Hart. 2-0 i det 44.minutt.

The Clarets var mer på hugget etter sidebytte som åpnet dem bakover. Gjestene utnyttet det og kom til flere gode kontringer, men verken Lindegard (54′) eller Sanchez (556′) klarte å utnytte mulighetene. Uniteds midtstoppere hadde ikke de store utfordringene med Chris Wood alene på topp og sjefen tok til fornuft og sendte utpå Sam Vokes før timen var spilt. 4-4-2. Endelig.

Om det var Vokes’ tilstedeværelse eller andre taktiske grunner vites ikke, men Sanchez ble byttet ut etter timen. Den godt betalte primadonnaen var tydelig frustrert over avgjørelsen. Med to spisser på topp ble Burnley raskt farligere. McNeill forsatte å spille godt på kanten og fant Chris Wood (63′) i feltet som fikk testet ut de Gea.

En United-kontring havnet hos Rashford i feltet, Aaron Lennon var på angriperen som falt og dommer Moss pekte på straffemerket. Paul Pogba (69′) stilte seg foran straffemerket og sendte ballen mot venstre – der var Joe Hart som reddet mesterlig! Det skulle gå fra vondt til verre for gjestene når Phil Bardsley og Marcus Rashford gikk i en hard duell i det 71.minutt og sistnevnte lekte bråkmaker ved å plassere pannen sin i ansiktet på Bardsley. Dommer Moss likte det dårlig og dermed ble det direkte rødt kort.

Dramatikken forsatte når Lukaku bommet alene med en god Joe Hart og like etter ble Aaron Lennon klippet ned av Luke Shaw som fikk gult og ga Lukaku kort for stygg takling minuttet tidligere. Vokes (74′) sendte det påfølgende frisparket over mål.

Lukaku (78′) kunne satt inn hat-trick etter å ha løpt fra Ben Mee, men spissen viste styrke og avverget i siste liten. Dyche valgte å sende Ashley Barnes utpå. Innbytteren viste seg umiddelbart med et glimrende innlegg til spisskollega Vokes (82′) i feltet, men de Gea var med på notene. To spisser ga United-stopperne nok å jobbe med og Matej Vydra fikk sin Premier Leauge-debut.

Hjemmelaget var respektløse og skapte mange gode muligheter, men klarte ikke å sette ballen i mål. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Burnley skapte to kjempesjanser i det første av disse, på hjørnespark. Første tvang Sam Vokes (90+1′) en kjemperedning av de Gea og like etter prøvde Vydra (90+1′) på en heading som gikk like utenfor. Herrera (90+2′) testet ut Joe Hart på motsatt kort tid senere, men det ble ingen flere mål på Turf Moor.

Burnley: Hart, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Lennon, Cork, Hendrick (Vokes 58), Westwood, McNeill (Barnes 80), Wood (Vydra 83)
Innbyttere: Heaton, Long, Lowton, Ward, Barnes, Vokes, Vydra
Gule kort: McNeill 52, Bardsley 71

Man. Utd: de Gea, Shaw, Smalling, Lindelof, Valencia, Matic, Fellaini, Sanchez (Rashford 60), Pogba (Bially 90+2), Lindgard (Herrera 75), Lukaku
Innbyttere: Grant, Bailly, Fred, Herrera, Young, Martial, Rashford
Gule kort: Sanchez 19, Shaw 74, Lukaku 74
Rødt kort: Rashford 71

Dommer: Jonathan Moss