Sjefen fornøyd med 2-2 mot Celta Vigo

The Clarets tok imot spansk motstand på Turf Moor igår når Celta Vigo kom på besøk og var den tøffeste motstanderen så langt. Lukas Jutkiewicz sendte hjemmelaget i føringen to ganger, men Alex Lopez og Nolito sørget for uavgjort og dermed sørget Celta Vigo for sin tredje strake uavgjort mot Engelsk motstand.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen var fornøyd med det han så mot et Celta Vigo-lag som  avsluttet sesongen på en niende plass forrige sesong.

– Vi er glade for treningen vi fikk der ute og med all respekt mot våre tidligere motstandere i sesongoppkjøringen, var den gruppen vi møtte teknisk gode, sa Dyche. Det er selvfølgelig derfor vi ønsket denne kampen og vi har nok en tøff kamp på lørdag. Vi føler at vi gjorde ting bra i første om gang der vi viste gode vaner igjen og åpnet dem, og vi burde nok ha ledet med ett til selv om det hele hadde en god stemning.

– I annen omgang byttet de ti spillere og det påvirket kampen de første 20 minuttene, men de var veldig gode og vi gjorde noen dårlige valg som fikk oss til å ta et skritt tilbake, fremover ett fram. Vi vet at vi har troen og spillerne jobbet hardt og de vet at de har kvaliteten, så vi spratt rett tilbake med et fantastisk mål av Lukas (Jutkiewicz). Mot slutten av kampen var vi frempå igjen og ga oss ikke, som er det vi vil. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Lukas «The Juke» Jutkiewicz har nettet fem ganger på like mange kamper i sesongoppkjøringen og den tidligere Middlesbrough-spissen har funnet en god tone med Ashley Barnes. Første målet ble servert av Ross Wallace, mens mål nummer to kom etter godt forarbeid av Ashley Barnes der spissen leverte en herlig ball til Jutkiewicz som enkelt kunne score sitt andre for kvelden.

– Jeg mener Lukas’ første mål var en utmerket avslutning hvor han viste styrke i skulderkampen, vi vet han er veldig sterk og har roen til å kunne sette ballen forbi keeperen. Det andre målet kommer etter fantastisk spill av Ashley Barnes der han sender en krysspasning til boksen, hvor Lukas er riktig posisjonert – som er det man ønsker av spissene sine. 

Noe som har fått flere til å rykke litt på nesen er at Danny Ings ikke var tilstede, noe som fikk fart på ryktene. Sjefen var raskt ute med å avkrefte ryktene og beroliget fansen at det kun er snakk om mindre smell.

– Han skal ingen steder, han fikk en smell og vi må være forsiktige med det. Vi må forsikre oss at spillerne blir klare på dette stadiet, alle vet at han fikk et par smeller tidligere i oppkjøringen og vi har måttet ta folk ut for å være sikre på at de er klare for det som venter, avsluttet sjefen.