Sjefen hyller laget

Manageren hyllet Burnleys helter etter at the Clarets snudde kampen og dro i land en tradisjonsrik seier på overtid mot Coventry. Lancashire-laget måtte kjempe og holde hodet kaldt i store deler av kampen og fikk gjennomslag for sin innsats når innbytter Charlie Austin i det fjerde av seks tilleggsminutter sørget for å sette inn seiersmålet. 

Foto: BurnleyFC.com

Charlie Austin kom inn i det 40.minutt som erstatter for Keith Treacy og etter flere verdige og forsøk fikk den tidligere Swindon-spilleren hull på byllen og satt inn vinnermålet i det 93.minutt.

Man kunne konstatere at første omgangen var tam og lite innholdsrik, men kampen tok seg opp i annen omgang med et Cody McDonald mål etter timen spilt. Burnley følte seg urettferdig behandlet, ettersom de var i en og periode og midtbanespiller Ross Wallace tok ansvar og satt inn utligningsmålet kvarteret senere.

Etter Wallace-magien ble kampen preget av Bigirimana-utvisningen og et enormt Burnley-press ble iverksatt som takket være en Charlie Austin-avslutning på overtid foran nesten 1000 tilreisende Burnley-supportere og manager Howe håper at dette kan være snuoperasjonen som trengtes for å sette the Clarets på vinnersporter igjen.

Man kunne se på spillernes reaksjon hva det andre målet betydde, forklarte manageren. De er en ærlig gruppe og vi er på ingen måte ferdige med dette kapittelet, men Burnley-fansen ønsker å se denne karakteren og helhjertede spillet hver uke.

Hvis vi gjør det, kommer fansen til å støtte oss helt ut – det tviler jeg ikke på. Charlie kunne ha scoret tre eller fire, men hvis man i det minste er der og prøver å score, så betyr det at man gjør noe riktig. Han hadde en vond infeksjon i tåa og vi viste ikke hvordan han kom til å ha det, men vi ønsket å inkludere han på benken, når han kom inn viste han ikke noen tegn smerte og vi fikk overtaket ganske fort. Han var på rett sted til riktig tidspunkt hele tiden og man tenkte at dette blir dagen hans – så putter han inn et mål. 

Foto: BurnleyFC.com

Jeg følte at vi spilte skuffende den første halvdelen av omgangen og jeg måtte gjøre endringer for å forbedre ting ved å gå opp til to på topp. Keith nådde ikke helt opp til forventningene vi satt, verken med eller uten ball og jeg er ikke redd for å endre ting. Enhver spiller som er på banen må prestere eller vil han ikke bli på banen, man tenger å gjøre noen ting for lagets beste.

-Vi slapp inn et billig mål ut av ingen ting, mens vi var på topp, de hadde ikke noe besittelse og plutselig vinner vi oss med et mål under og vi klør oss i hodet og lurer på hvorfor. Det har skjedd for ofte i det siste og jeg følte av vi trengte enda en endring, Ben har måttet vente tålmodig etter å ha gått gjennom skaden, men var utmerket når han kom utpå.

Det var en flott og modig nikk av Jay som la opp til Charlie og nå er han med i knust-nese-klubben, spøker manageren. Det går bra med han (Jay), men han måtte sy noen sting og kommer ikke til å være tilfreds med hvordan han ser ut i speilet, men nå ser han ut som en ekte midtspiss. Alt i alt er vi veldig fornøyde og det har vært en vanskelig uke, fotball har en merkelig måte å dra det opp for å så dra deg ned igjen – i dag dro vi opp. Det var en veldig, veldig god oppvisning i annen omgang og det viser hva som bor i oss og jeg håper av vi klarer å finne konsistensen nå, avsluttet manageren.