Sjefen hyller lagmentaliteten etter snuoperasjonen

Sean Dyche pressekonferanseThe Clarets tok imot pressede Leeds som tok ledelsen på Turf Moor, men hjemmelaget ville det annerledes og til pause sto det uavgjort etter selvmål av John Pearce. I annen omgang fortsatte Burnley å kjøre på og fikk uttelling midtveis i annen omgang med etter en herlig Arfield-scoring. Sjefen hyllet lagets sterke mentalitet etter at de nektet å gi seg mot et seigt United-lag. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyche hyllet troppen etter deres nådeløse snuoperasjon der de også skrev historie etter å ha sikret seg en dobbel over Leeds for første gang siden 1926/27. Scott Arfield ga tribunene noe å hoppe for i det 68.minutt med sin lekre avslutning som gikk i det lengste hjørnet, dermed hadde Burnley vunnet sin fjerde strake hjemmekamp og følgelig deres 14. ligakamp uten tap.

Sjefen sparte ikke på lovordene, men poengterte at troppen allerede fokuserer på deres neste helgs utfordrer: Charlton.

– Det var en seier vi måtte kjempe for. Ingen kommer her og setter seg på bakbena, men Leeds ga det virkelig en innsats. De leverte en god kamp for det de prøver å oppnå, men generelt sett mener jeg vi fortjente det igjen, sa Dyche.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Den store verdien jeg finner ved gruppen er å komme fra Blackburn, en stor kamp tatt i betraktning historien og følelsene rundt det, derfra lever enda en gang mot Birmingham hvor vi var veldig uheldige med avgjørelsen som gikk imot oss. 

– Jeg sa at det ville tilbakebetale seg fordi fotball gjør det noen ganger og jeg mente det gjorde det idag når en feil tillot Ross McCormack å komme seg gjennom og traff stolpen etter en fantastisk takling av Jason Shackell. Slike øyeblikk er viktige og definerer noen ganger etter at vi var nådeløse nok en gang i jakten på de tre poengene vi fikk. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi har en sterk mentalitet og en herlig mentalitet, og vi vet også at vi har kvaliteten og organiseringen. Det smelter sammen bra, men vi må fortsette å ta vare på våre egne saker, den klarheten trenger vi. Vi reiser til Charlton neste uke der de kjemper på andre måter, vi tar en kamp av gangen og ser fram til den. 

Sjefen lot Ashley Barnes få sin førte start for the Clarets i ettermiddag etter overgangen fra Brighton & Hove i januar, spissen erstatte skadde Danny Ings på topp. Etter å ha sett spissen kjempe seg gjennom 92 minutter var Dyche fornøyd etter det han så, inkludert 24-åringens deltagelse rundt vinnermålet.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Han jobbet veldig hardt og fikk en litt nervøs start i åpningskvarteret, 20 minuttene – det kan skje siden det var en debut på hjemmebane, men jeg mener han vokste seg i rollen og mentaliteten hans, arbeidsmoralen og noe av spillet hans var utmerket idag. Jeg meg må si; spisser kan bli litt grådige, men kan viste klarhet når Scottie sparket ballen og han hoppet vekk så ballen gikk inn. 

Det er veldig vanskelig når man er en fotballspiller som sitter på benken der alle tenker; jeg burde spille. Det flotte med denne gruppen er at de har alle mentaliteten til å hoppe inn, tilpasse seg systemet og levere prestasjoner. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

En snakkis på alles lepper denne ettermiddagen er hvordan det ligger an med Danny Ings som måtte av banen mot Birmingham i midtuken. Spissen skal undersøkes nøyere, men signalene sjefen ga var at skaden ikke virker å være av det alvorligste slaget.

– Han kommer til å se en spesialist neste uke og vi må se an den der, men har var ikke aktuell for idag. Jeg tror han kommer til å trenge litt mer tid og vi må se hvordan det utarter seg-

– Jeg vil ikke si ikke for mye før vi har fått klarhet i det fra en spesialist, avsluttet manageren.