Sjefen om Austin-exit

Sean Dyche pressekonferanseIgår pakket Charlie Austin kofferten og reiste til hovedstaden London og Harry Redknapps Queens Park Rangers. Det var lenge spekulasjon rundt spissen etter at Hull trakk seg fra en avtale i siste liten, noe som fikk Clarets-fansen til å håpe om et fortsatt godt samarbeid mellom Austin og Burnley FC. Når alt kom til alt var det større økonomiske muskler som viste seg å utgjøre forskjellen mellom tilbudene klubbene kom med.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Manager Dyche forteller til klubbens hjemmeside at de gjorde det som var mulig for å holde på deres stjerneskudd, men når alt kom til alt så hadde Queens Park Rangers større økonomiske muskler å vise til og timingen kunne ikke ha vært verre med kort tid til sesongstart.

– Charlie har vært en utmerket tjener av klubben og en herlig fyr som jeg hadde stor glede av å jobbe med, sa sjefen. Faktum er at vi var i samtaler med han og ønsket å beholde han i klubben, men de finansielle musklene av andre klubber kan overvelde oss noen ganger, så han og klubben måtte ta en avgjørelse. Det er slik moderne har blitt og det kom til et nivå der Charlie hadde ett år igjen av kontrakten og vi snakket med han om det. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg vil gjøre det klart at det aldri var uaktuelt eller «aldri i livet», han nøt virkelig tiden sin her og var tydelig på det, men vi kan ikke konkurrere med de summene som andre kan tilby spillere. Med ett år igjen av kontrakten må man også tenke over hva som er riktig og passende for at klubben skal kunne bevege seg fremover og sikre klubben finansielt.

– Vi gjorde våre forsøk, noe Charlie respekterte og han reiser med vår velsignelse. Han er en ung mann som må passe på seg selv finansielt i fotballen. Vi følte han hadde et bra hjem og jeg er sikker på at han hadde det bra, men nå er han på vei til et annet. 

– Vi hadde ting som pågikk i kulissene og vi må bruke en finansiell balanse fordi det korte, -medium, – og lange løp må tas i betraktning, men vi er aktive og det tar tid før ting faller på plass så vi må avvente og se hvordan vi kan påvirke det. På det mer umiddelbare plan, løser vi det innad. Spillerne burde glede seg over at det er en mulighet for noen andre som kan steppe inn og levere; det er en fin mulighet for noen til å heve seg og bli sin egen utgave av Charlie, avsluttet sjefen.