Neste: Bolton

bolton wanderersTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCØyeblikket alle har ventet på er like rundt hjørnet; The Championship sparkes i gang! Ikke bare er det sesongstart, men også Football Leagues 125 års-jubileum, noe som betyr at de tolv lagene som var med på å stifte ligaen får gleden av å møtes.

Bolton og Burnley er to av de lagene og skal møtes i åpningskampen som også er en TV-kamp.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley-sjefen har kun to skader å tenke på; Ben Mee (kne) og Michael Duff (hamstring), men det blir et par debutanter på Turf Moor etter at flere pakket kofferten og valgte seg nye arbeidsgivere i løpet av sommeren. David Jones, Tom Heaton og Scott Artfield kan alle få sin debut på Turf Moor.

På motsatt banehalvdel er midtbanespiller Stuart Holden, back Joe Riley og Mark Davies ute med skade, men Jermaine Beckford ligger an til å få sin debut for Bolton etter å ha skrevet under en to-års kontrakt i sommer.

Foto: Nathan Scott (via Twitter)
Foto: Nathan Scott (via Twitter)

Som nevnt innledningsvis blir dette et oppgjør mellom to av lagene som var med på å stifte Football League, som var 125 år siden. The Clarets har et knepent overtak etter å ha vunnet 47 av deres 123 oppgjør og trenger kun ett mål for å nå magiske 100 nettkjenniger mot the Trotters.

Bolton kan vise til 46 seire over Lancashire-rivalen og kampen blir den femte gangen de møtes i en åpningskamp hvor det står ganske likt med en seier hver og to poengdelinger. Burnley startet forrige sesong med seier over nettopp Bolton, men tapte deretter de tre påfølgende kampene og det blir deres fjerde gang på rad at de starter hjemme (2 seire og 1 uavgjort) og skulle de tape åpningskampen vil det bli deres 200.tap i Championship.

Tidligere møter:
9.feb 2013 Bolton 2-1 Burnley
18.aug 2012 Burnley 2-0 Bolton
21.sep 2010 Burnley 1-0 Bolton (Carling cup)
26.jan 2010 Bolton 1-0 Burnley
26.des 2009 Burnley 1-1 Bolton
23.des 2000 Burnley 0-2 Bolton