Senket Coyle og Bolton i årets første Lancashire-derby

(Burnley 2-0 Bolton): Det var et livlig Lancashire-oppgjør med sterke følelser som fant sted på Turf Moor. Begge lag spilte godt det the Clarets ville mest i første omgang og skapte flest sjanser og fikk lønn for strevet like før pause etter at Pato sendte de lilla- og lyseblå i føringen. Etter sidebytte var det like spennende og like før timen kunne Clarets-fansen igjen juble når Charlie Austin økte til 2-0 etter litt Stanislas-magi fra kanten og Burnley fikk sin velfortjente seier over upopulære Owen Coyle og hans menn.

Martin Paterson fikk starte oppgjøret mot Coyle og hans menn, spissen overbeviste for landslaget i midtuken og fikk dermed tillit til å starte i sesongåpningen. Pato var det eneste byttet gjort at manager Howe og sørget dermed for at Brian Stock måtte varme benken i en kamp der Jason Shackell og Joseph Mills fikk sin debut fra start. Ellers var det gledelige nyheter å se Marvin Bartley som har slitt med en mindre ankelskade, på benken.

Gjestene startet med tidligere Claret, Tyrone Mears, mens Chris Eagles varmet benken i Boltons første kamp etter nedrykket fra Premier League. Ikke overraskende kom det noen pipekonserter mot Mears og en elektrisk stemning på Turf Moor ga en positiv start for begge lag som viste klare signaler med ønske om å vinne kampen.

Kampens første farlige sjanse kom av Pato og arbeidshesten var en konstant trussel for Bolton-forsvaret. Gjestene på sin side skapte også en håndfull sjanser, men det var Burnley som virket å være mest på hugget den første halvdelen av omgangen.

Dommeren – som for øvrig er en PL-dommer – virket til tider ikke opplagt til kampen og flere merkelige dømminger skapte noe frustrasjon hos begge lag. Pato og Austin fant tonen ganske fort og samarbeidet sprudlet, men Lee og Sordell for gjestene hadde også et farlig samarbeid og fikk fansen til å holde pusten ved noen anledninger.

Midtveis i omgangen storspilte the Clarets og Dean Marney var millimeter unna å sende hjemmelaget i føringen, men Bogdans reflekser sørget for at det fortsatt sto målløst. I det kampen passerte halvtimen, kunne manageren vært fornøyd med det de lilla- og lyseblå presterte på gressmatten til tross for at det sto 0-0.

Flere sjanser ble skapt som burde ha sendt the Clarets i føringen og hjemmelaget kunne kalle seg selv for uheldige som ikke ledet med to, om ikke tre mål.

Så dukket Pato opp!

Først sendte Stanislas kula mot buret, etterfulgt av Dean Marney som fikk ballen klarert av Bolton-forsvaret og ballen havnet rett på Martin Paterson som enkelt sendte the Clarets i føringen med hodet i det 39.minutt! Gjestene prøvde å svare et par ganger fram mot pause, men måtte spasere til garderoben liggende under.

Annen omgang startet like spennende som første og det tok ikke lang tid før fansen igjen fikk hevet blodtrykket etter mye klabb og babb i Bolton-forsvaret som endte med klarering. Gjestene kunne ha utlignet ti minutter uti på en halvvolley etter et uunngåelig, men svakt tilbakespill som Lee snappet opp og sendte lærkula utenfor.

Charlie Austin ga klart uttrykk for at han ønsket å komme på målscorerlisten og skapte hodebry for gjestene med blant annet to kjempesjanser innen kvarteret spilt. 58 minutter var spilt når Stanislas viste magi og driblet seg forbi Bolton-forsvaret på kanten før han la inn til Charlie Austin i feltet, som ladet kanonen og sendte kula retning Bogdan – underveis sneiet ballen en forsvarer og 2-0 til the Clarets!

Owen Coyle gjorde noen bytter, men trusselen av Pato og Austin fortsatte nærmest uavbrutt og kunne fort ha økt med noen mål hver seg. Innbytter Chris Eagles prøvde å true Lee Grant midtveis i omgangen, men den tidligere Burnley-spillerens avslutning var for svak og the Clarets’ forsvarsrekke storspilte anført av en strålende kaptein Shackell i debuten.

Målscorer Pato ble byttet ut med kvarteret igjen til velfortjent applaus for Sam Vokes – som fikk sin debut som fast Burnley-spiller. Innbytteren brukte ikke lang tid til å vise seg fram og truet Trotters-stopperne nærmest umiddelbart.

Kampens avsluttende minutter besto av et Bolton-lag som jaget redusering, men maktet ikke å bryte gjennom Burnleys kompakte forsvar og en solid burvokter. Fansen trakk på smilebåndet og jublet når Charlie Austin snappet opp ballen fra Chris Eagles og fosset framover mot Bolton-målet til til tilskuernes store begeistring, men ble svært hissige når Pratley felte spissen med en stygg takling som effektivt stoppet en mulig kjempesjanse.

Det ble kontroverser når fjerdedommeren først viste tre tilleggsminutter, for så bytte det til fire, men det hjalp lite for Burnley fikk sin etterlengete hevn over Owen Coyle i sesongåpningen og årets første Lancashire-derby.

Burnley: Grant, Trippier, Mills, Edgar, Shackell, Marney, McCann, Wallace, Austin (Stock 90), Paterson (Vokes 75), Stanislas (Mee 79).
Innbyttere: Bartley, MacDonald, Duff, Jensen.
Gule kort: Marney 18

Bolton: Bogdan, Mears, Ream, Andrews, Petrov (Eagles 60), Knight, K. Davies (Afobe 60), M. Davies (Pratley 75), Ricketts, Sordell, Lee.
Innbyttere: Alonso, Mills, Wylde, Lonergan.
Gule kort: Andrews 16, Pratley 90

Dommer: Jonathan Moss
Tilskuere: 18.407