Sjefen om sesongens siste kamp og veien videre

Sean Dyche pressekonferanseSjefen oppmuntrer spilleren til å sendte supporterne ut i sommerferie med et smil om munnen og ber om en seier på Turf Moor over Ipswich, men det er ikke bare helgens oppgjør som sjefen tenker på og forteller litt om fremtidsplanene i klubben.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets tar i mot the Tractor Boys til helgen i sesongens siste kamp etter å ha sikret seg videre spill i serien på bekostning av Wolverhamtpon i forrige runde – i likhet med Ipswich.

Vi ønsker å avslutte godt og gjøre det til en begivenhet. Det er litt rart for dem og oss siden ingen av oss har noe å spille for, men vi ønsker å gjøre det for vår egen del, for fansen og spille med frihet og skape en prestasjon som vil føre til seier. I det som er den galeste Championship noensinne så kan vi avslutte ett poeng over nedrykksonen eller på 10.plass – hvis det ikke er den villeste noen gang, så vet ikke jeg.

Nylig meldte de lilla- og lyseblå at Dean Marney hadde forlenget med klubben, men det gjenstår forsatt flere nøkkelspillere som står uten kontrakt i sommer; Brian Jensen, Lee Grant, Chris McCann og Martin Paterson. Sjefen er godt klar over utfordringene som ligger foran han i de kommende månedene i det han skal ta klubben fremover.

Vi har det minste laget i divisjonen, har brukt færrest spillere og jeg har ikke byttet ut en enste en. Vi pleide å slippe inn 2,3 mål per kamp når jeg kom hit, noe som er veldig vanskelig om man ønsker å bli værende i serien og måtte derfor gjøres noe med. Det er så mange forskjellige ting som har skjedd denne sesongen og jeg ser konstant på det store bildet, det er min jobb å se gjennom støyen og se på faktaene over hva vi er og hva vi ikke gjør.

Foto: Burnleyfc.no
Foto: Burnleyfc.no

Å komme seg opp og fram er noe enhver spiller tørster etter, det har gått bra og jeg tviler på at vi kommer til å ha en stor stall neste sesong. Finansene må ses nøye på og vi må handle klokt, vi har ikke de finansielle musklene som mange andre lag i seiren har og Mick McCarthy – som vi spiller mot i helgen – sa noe tilnærmet nylig. Det blir stadig mer ujevnt for hvert år som går, men jeg mener fortsatt at vi kan sette sammen et lag som vil være effektive og utfordre på ukentlig basis. 

 – Det er punkt en, å gjøre oss konkurransedyktige og derfra seg hvor det tar oss. Vi vil ha og har et lag som lever drømmen fordi det ikke går an å konstant kaste penger etter det, det er en drøm som Burnley startet på fire år siden sammen med Blackpool og Watford – lag som har gjort det takket være tro i egne rekker av en gruppe spillere som blir stimulert av resultater. Vi trenger også støtten fra lokalsamfunnet og jeg har gjort det løart at vi trenger en en-klubb-mentalitet og det er kommer til å være vitkig fremover, avsluttet Dyche.