Sjefen oppsummerer Irland-touren

Sean Dyche pressekonferanseThe Clarets har som nevnt tidligere vært på treningsleir i Irland der de har blitt trent godt og fått viktig spilletid mot lokale Cork City – som også er moderklubben til Clarets-stopperen Kevin Long. Flere prøvespillere fikk igjen prøve seg mot irene i Burnleys 3-0-seier der både Austin og Ings sprudlet. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Resultatene er hyggelige, men det er for det meste å få spillerne gjennom kampen uskadd der de gjenfinner kampformen og skarpheten, poengterte sjefen. Jeg føler jeg så noe av det igår, form-nivået var bra og vi burde ha vært komfortable med ballen mot denne type lag, men de jobbet veldig hardt og gjorde det vanskelig – så det var en god test for guttene våre og det var godt å se Charlie her selvfølgelig. Fansen var herlige mot han, noe som kan kunne se på prestasjonen; han nyter det og har det bra. 

Dyche holdt også sitt ord overfor styreformann John Banaszkiewicz som ble gitt i forkant av kampen der manageren dro innom en lokal irsk pub og tilbrakte litt tid med de tilreisende som tok turen over til Emerald Isle. Sjefen var naturlig nok henrykt over å kunne sende flere hundre fans hjem lykkelige etter en solid prestasjon mot Cork.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen hadde også noen ord å komme med i forhold til skader og prøvespillere. Junior Stanislas og Dean Marney var ikke med i startoppstillingen, mens Ben Mee måtte av banen etter 20 minutter med mindre skade. Både Scott Arfield og David Jones fikk spille i oppgjøret.

– Det var et godt antall Burnley-fans her og jeg dro innom en pub tidligere der styreformannen betalte for pint’en! De ville alle få med seg litt om hvordan ting går på dette flotte stedet. Vi ønsket den vinner-mentaliteten og det var herlig å kunne sende dem hjem etter den prestasjonen.

– Det var flere gode prestasjoner og som manager ser jeg etter det grunnleggende; lagets form og hvordan de jobber med hverandre og jeg mener det var tydelig i går, uavhengig av byttene vi gjorde. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– David (Jones) er med oss en stund og han nyter det. Han ser bra ut og er et interresant alternativ, det samme med Scott (Arfield) som scoret et mål og har blandet seg godt med gruppen.

– Vi må se an hvordan det bygger seg fordi vi ønsker gode spillere til å gjøre jobben og det var mange tegn til det, bekreftet sjefen.

Kevin Long kommer opprinnelig fra Cork City og forsvareren har mye å takke den irske klubben for etter at de la opp til at Long kunne oppfylle drømmen sin og spille i England. Long brøt gjennom førstelaget til Cork allerede i 2009 etter å ha imponert på ungdoms-nivå og ble hentet til Turf Moor i januar 2012.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Jeg vokste opp her så jeg er kjent med stedet. Jeg signerte for Cork når jeg var 17 og kom meg inn på førstelaget deres hvor jeg fikk rundt 15 kamper.

– Takket være Cork ble overgangen til Burnley realitet og jeg kan ikke takke dem nok for det. Det er en familie-klubb og alle rundt byen jobber hardt for å holde klubben gående. Jeg har ikke vært her på fire år, så jeg ser virkelig fram til å se Turner’s Cross igjen, sa Long kort før kampen.

Forsvareren ble gitt en herlig velkomst, men det var Danny Ings som stjal showet allerede etter fem minutter ved å sende the Clarets i føringen og legge opp til det andre tidlig i annen omgang som ble avsluttet av prøvespilleren Scott Arfield.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det hele ble avrundet med innbytter Ketih Treacy som satte inn 3-0 i det 85.minutt, men det rår fortsatt litt usikkerhet om det var nevnte Treacy eller Sam Vokes som var sist på ballen.

BURNLEY: Heaton (Cisak 46), Trippier (O’Neill 64), Long (Coleman 84), Shackell (Duff 46), Mee (Lafferty 20), Stock (Treacy 46), Hewitt, Wallace (Porter 64), Arfield, Ings (Jones 75), Austin (Vokes 46).
Innbytter: Liversedge

CORK: Burns, Kavanagh, Eoghan Murphy, Murray, Rundle, Furlong, Lenihan, O’Connell, Kenny, Lehane, Behan.
Innbyttere: Turner, Danny Murphy, Darren Murphy, Abbottt, Dunleavy, Spillane, Buckley, Browne

Tilskuere: 893