Intervju med Dyche og Austin

Sjefen la ikke skjul på sin glede over å ha toppscoreren med i troppen og forteller om en god stemning i laget til tross for at Hull City i siste liten trakk seg ut av handelen. Spilleren selv uttrykker skuffelse over å ikke få oppfylt sin drøm om å spille blant de gjeveste, men er glad over å være i Lancashire. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets er i diss tider i Irland og har sin sesongoppkjøring i Cork hvor de drilles i det som kan vise seg å være instrumentalt denne sesongen med kun tre uker igjen til det hele sparkes i gang. De lilla- og lyseblå befinner seg på Fota Island Resort der det nylig var så pent som 29 varmegrader og sjefen er full av lovord om Cork-området.

Jeg tror at klubben har vært veldig ærlig og åpen hele tiden at det ikke var noen intensjon å sende Charlie på dør, hvorfor skulle det være det? Andre klubber har kommet på banen, men faktum er at han er her og trener med oss med et smil og ser bra og pigg ut – som passer fint for oss.

– Vi kommer til å se hva som skjer når det hele roer seg ned, men han er oppgående og det er godt for han å være tilbake med gruppen og bærende en Burnley-trøye.

– Fota Island er godt respektert. West Ham United var her forrige uke, så det sier litt om nivået der holder, men vi ønsker å gi det hele en profesjonell følelse og det er et flott sted å være. Det har vært fantastisk så langt, vi har blitt tatt godt hånd om og folk har vært veldig mottakelige. Utfordringen er å samle gruppen og bryte mentaliteten litt, selv om mange tror annerledes, så kan sesongoppkjøring gi juling hvis man er i de samme omgivelsene. 

– Vi vet at vi har herlige omgivelser og vi kan intensivere treningene. Vi har guttene hele døgnet og kan tilføye ting vi vanligvis ikke hadde hatt mulighet til å gjøre.Vi starter tidlig og gir dem en hvil på ettermiddagen, så starter vi opp igjen rundt 17:30 på gym’en og derfra ut på banen – så det er hardt arbeid. Alt hjelper til å skape den gode atmosfæren for spillerne og alt hjelper på å bygge mentaliteten og forberede spillerne til sesongstarten, avsluttet Dyche.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Under oppholdet i Irland, tok Clarets Player initiativet til å slå av en prat med Charlie Austin etter at overgangen til Hull City kollapset.

Det har vært en tøff tid for deg, Charlie. Hvordan har du det? 

Det var skuffende at det ikke ble noe av overgangen, siden jeg naturlig nok ønsker å spille i Premier League, men jeg er tilbake med Burnley og har en jobb å gjøre. Jeg trodde jeg kom til å dra til Premier League og det er hvor jeg ønsket å være, men det har nå kollapset og jeg håper å kunne få en ny sjanse, være seg med Burnley eller noen andre. 

Sjefen ga deg noen dager fri i lys av det som skjedde. Hva foregikk i hodet ditt i løpet av den tiden?

– For det første, og da er jeg ærlig, så snakket jeg med sjefen på veien fra Hull og fortalte at jeg ønsket å trene på tirsdag og så spille (mot Morecambe). Han ba meg om å ikke gjøre det, dra hjem og tilbringe tid med familien. Jeg dro hjem og må innrømme at den første dagen var tøff, jeg ønsket å være alene og ville vekk fra alle i en halv time og være med dem igjen. Det var rart og en surrealistisk følelse som jeg ikke kan forklare. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Hva kom du fram til i løpet av den tiden?

– Jeg kom fram til at jeg er en profesjonell fotballspiller og trenger sesongoppkjøring for å komme meg i form. Jeg hadde ikke forlatt Burnley FC enda, så jeg returnerte til managere, trenerstaben og alle spillerne som var veldig velkomne. Nå trenger jeg å komme seg i form til den kommende sesongen. 

De fleste Burnley-fans var resignerte over å miste deg til Premier League. Hva venter i fremtiden for Charlie Austin og hvordan prøver du å komme deg over skuffelsen? 

– Prøve å score 30 mål neste sesong! Jeg er en profesjonell atlet og må komme meg over skuffelsen, men jeg har en jobb å gjør eher og må jobbe hardt for å være klar til sesongen. 

Føler du at du er her for den kommende sesongen? 

– Det er ikke noe jeg kan svare på for å være ærlig, men jeg er her nå og tenker ikke noe mer på det. Jeg ønsker å komme meg ut på banen og spille så mange oppkjøringskamper jeg kan. løpet