Dyche om Irland-oppholdet og første treningskamp

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche forteller at ting er som de alltid har vært rundt Charlie Austin etter at overgangen til Hull City falt i grus. The Clarets er for tiden i Irland hvor de har sesongoppkjøring og sjefen røper også litt om fremgangen og planen videre.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Både Austin og nevnte Arfield er med de lilla- og lyseblå i Irland – noe som gir sjefen et godt utgangspunkt den kommende tiden, men uttrykker overraskelse over at Austin feilet den medisinske testen. Spissen var så å si klar for tigerne, men undersøkelsene viste at det er et problem med spillerens kne og overgangen falt dermed i grus.

Charlie ønsket å spille (mot Morecambe, red.adm), men det var min avgjørelse å si nei og la ting falle på plass et døgns-tid, dra til Irland og gjøre vårt som vanlig, bekreftet Dyche.

– Klubben har spilt med åpne kort og det er ikke en posisjon der vi ønsket å selge Charlie, men vi tenkte at det var et par som ønsket å kjøpe han og det er fortsatt tilfellet. 

– Det var noe Hull ikke var fornøyd med, så det er noe vi må håndtere klokt og se hva som skjer de kommende dagene, men fra mitt ståsted som manager kan du nok se for deg at jeg ikke er for skuffet over å ha en 28-måls spiss i troppen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er naturligvis en merkelig situasjon for gutten; han ønsket å gi Premier League et forsøk og for øyeblikket er det noe som ikke går gjennom, men Charlie har gjort det tydelig over hvor godt han liker seg her, så vi kommer til å fortsette med vårt og ta han inn i varmen. 

The Clarets spilte sin første treningskamp nylig og det gikk ikke helt som planlagt for det ble tap, takket være et sent mål av Kevin Ellison. Kieran Trippier, Marvin Bartley og Luke O’Neill var de eneste spillene som måtte se kampen fra sidelinjen, men sjefen betrygget med at det ikke var noen spesifikk grunn til deres fravær. Samtlige Clarets-spillere som var ute på banen hadde på seg et databrikke som samlet inn informasjon om deres form og fitness.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Min innstilling går ut på å vinne, men det må også være en balanse mellom (Morecambe-) kampen og det å få dem gjennom kampen. Det er veldig viktig at man kommer seg gjennom slike kamper uskadd og det var en god trening som vi kan takke Jim (Bentley) og Morecambe for.

– Vi ønsker å få så mange spillere som mulig utpå, men det er også viktig at de får nok tid – vi hadde fem unge spillere utpå mot slutten som alle fikk et inntrykk av hvordan det er og en forståelse av kravene og standarden. 

– Det er en viktig del av deres utvikling, men så lenge vi har denne oppkjøringen så vil vi selvfølgelig vinne alt og være produktive. Vi må være forsiktige og det er mye jobb som skal gjøres i Irland, det kommer til å være en del hardt fysisk arbeid og når vi kommer tilbake er målet at laget vil begynne å formes, avsluttet sjefen.