Burnley FC kjøper tilbake Turf Moor og Gawthorpe

John B Mike Garlick pressekonferanseEn historisk dag for Burnley FC som på sine hjemmesider idag melder om fullført oppkjøp av Turf Moor og treningsanlegget Gawthorpe etter et initiativ som ble iverksatt av styreformennene John Banaszkiewicz og Mike Garlick.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Oppkjøpet involverte mange viktige nøkkelpersoner og ytterligere investering fra klubbens side. Turf Moor har vært klubbens hjemmearena i over 130 år og det historiske Gawthorpe-treningsfeltet ble solgt i 2006 til Longside Properites som følge av finansielle problemer.

– Som styremedlem og supporter, er vi begeistret over å kunne hente Turf Moor og Gawthorpe hjem og det er det rette å gjøre for Burnley. Det var viktig for klubben å komme med et slikt skjema som igjen ville muliggjøre klubben å ha full kontroll over sine eiendeler.

– Til tross for bekymringene at det kom til å bli tøft å anskaffe midlene vi trengte, har dette innovative opplegget vært suksessrikt og gitt oss £3,5m. I det lange løp kommer dette til å spare klubben for leie og utgifter som heller kan brukes til å investere i laget og bygge for fremtiden, bekreftet John B.

– Det som er bra for byen er bra for klubben og omvendt. Å gjenoppta kontrollen for Turf Moor og Gawthorpe har vært en enorm oppnåelse og vi er utrolig takknemlige for støtten individer har bidratt med til å oppnå vår visjon,
la Garlick til.