Dyche om forsterkninger og veien videre

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche forteller i sesongens første intervju at det skjer mye bak kulissene rundt potensielle overganger og mye arbeid legges ned til å finne de rette forsterkningene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen har så langt vært aktiv på keeper-fronten, der ikke mindre enn fire kandidater har blitt hentet inn; Tom Heaton, Alex Cisak, Nick Liversedge og sist unge Daniel Nizic. Med fire uker igjen til sesongen sparkes i gang, er sjefen aktiv bak kulissene med å forsterke på nøkkelplassene.

– Som alle kan se så har det vært en rolig periode, sa sjefen. Markedet har vært litt dempet og mye har skjedd ut av det, men realiteten er at vi prøver å gjøre jobben for egen regning og rolig fordi vi ikke kan kaste penger på enhver overgang for å få den gjennom. Åpner vi portene til dem vi kunne tenke oss, så vil det varsle andre som kanskje har holdt seg i bakgrunnen og ventet med å kaste seg inn. 

– For å beskytte klubben og beskytte det vi prøver på bak kulissene så må vi forholde oss i det private, men det er mye aktivitet som foregår og mange, mange telefonsamtaler. En må bare vente på at tingene faller på plass. Når tiden er inne, kommer vi selvfølgelig la fansen få vite om det, vi ber dem om å bære med oss og la oss gjøre vårt deretter og som er riktig for denne klubben. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Som nevnt innledningsvis så har fire keepere blitt hentet denne sommeren etter at Lee Grant, Brian Jensen og Jon Stewart forlot Turf Moor av forskjellige grunner. Følgelig ble dette en første prioritet og i samme prosessen bygger man ikke bare for den nærmeste fremtid, men også for årene som kommer.

– Keeper-situasjonen var ganske klar; vi hadde ingen og måtte ordne opp i det. Vi har nå forskjellige spillestiler på forskjellige nivåer av deres utvikling. To blir betraktet som førstelagkeepere og to kommer til å lære fortløpende. Det er mange spillere vi prøver å justere, men de må naturligvis passe i klubbens finansielle modell, slik er det bare. 

– Det gjør det litt tøffere til tider, men vi ser på forskjellige løsninger på avtalene som bidrar til å dra dem i land. Omstruktureringen av klubben er at vi ikke alltid er i en posisjon til  få ting gjort nå, derfor trenger vi å legge til rette for klubbens fremtid – om jeg er her eller ei. 

– Det er veldig viktig at klubben har en fremtid. Det er mye som skjer nå, som for eksempel tilbakekjøpet av stadionen og mye annet. Her på Gawthorpe hvor fasilitetene er oppgradert og analysene er alle for å skyve klubben fremover med årene og fortsatt være innenfor en god finansiell modell som beskytter klubben, avsluttet sjefen.