Skuffende poengdeling

(Burnley 1-1 Stoke): Burnley hadde god kontroll på kampen og skapte flere muligheter til å kunne sette spikeren i kisten, men det endte med 1-1. Connor Roberts vartet opp med et herlig mål, hvorpå Burnley dominerte, men i sluttminuttene var noen minutters manglende fokus det som måtte til for at Clarke fikk utlignet. Burnley hadde all grunn til å være skuffet.

Manager Kompany gjorde noen bytter fra forrige kamp som endte med en frustrerende poengdeling. The Clarets jogget ut på et tettpakket Turf Moor og oppgjøret startet med litt fram og tilbake, men Burnley noterte seg kampens de første hjørnesparkene. Nathan Tella (11′) noterte seg kampens første mulighet, men skuddet var for svakt og bør ikke keeper Bursik på noen problemer.

Jay (23′) fikk en kjempemulighet midtveis i omgangen til å sende the Clarets i føringen etter et skudd fra avstand, men ballen gikk like over. The Clarets fortsatte å se mye til ballen og skapte uro på Stoke sin banehalvdel uten at de klarte å skape de store sjansene.

Benson (37′) og Cullen (45+1) forsøkte seg, men det ble en målløs omgang i det dommeren sendte lagene i garderoben. Etter sidebytte var hjemmelaget først ute med å utfordre med Campbell (47′). I det 51.minutt skapte Burnley en enorm sjanse når Harwood-Bellis nesten fikk hull på byllen etter å ha utnyttet klabb og babb i feltet.

I det 53.minutt kunne hjemmelaget omsider slippe jubelen løs! Tella vartet opp med litt magi på venstrekanten før han fant Brownhill midt på Stoke sin banehalvdel. Sistnevnte spilte vegg med Connor Roberts som fikk en herlig stikker mot feltet der han fant akkurat den plassen han trengte og kunne sende en salve i Stoke-målet! 1-0 til Burnley!

Delap (59′) tvang fram en god redning fra Muric og 20 minutter senere hadde mannen flaks som fikk fortsette kampen etter en stygg takling på Cullen. Burnley hadde god kontroll på annen omgang og begrenset Stoke til noen kontringer som ble effektivt stoppet før de ble materialisert til en trussel.

Burnley kom til flere spennende muligheter foran Stoke-feltet og tvang fram noen sterke redninger av gjestene som fikk opp pulsen hos hjemmefansen. Men i det 87.minutt raknet det for the Clarets. Litt slurv og manglende oppmerksomhet i feltet når Fusu la inn i utkanten av feltet og fant en umarkert Harry Clarke som raget høyest i luften og stanget inn utligningen for gjestene. 1-1 på Turf Moor.

Fjerdedommeren signaliserte seks tilleggsminutter. Burnley skal ha for innsatsen, samtidig åpnet det seg en luke bakover når de presset på og jaget en nettkjenning. Stoke sin taktikk var å utnytte den. Ingen av lagene klarte å utnytte muligheten og det endte med poengdeling på Turf Moor, i en kam der Burnley nok føler at de ga fra seg to poeng for annen gang på rad.

Burnley: Muric, Roberts, Harwood-Bellis, beyer, Vitinho, Cullen, Cork (Zaroury 89), Benson (Berg Gudmundsson 71), Brownhill, Tella, Rodriguez
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Maatsen, Bastien, B.Gudmundsson, Zaroury, Barnes
Gule kort: Harwood-Bellis 21, Vitinho 26

Stoke: Bursik, Wilmot, Jagielka, Fox, Fosu, Baker, Smallbone, Sterling, Delap, Gayle (Clarke 71), Campbell (Wright-Phillips 90+4)
Innbyttere: Bonham, Clarke, Flint, Wright-Phillips, Taylor, Sparrow, Hershaw
Gule kort: Wilmont 64, Delap 79