To poeng tapt i Cardiff

(Cardiff 1-1 Burnley): Etter en kjedelig første omgang, fikk Burnley en pangstart etter sidebytte med mål av Nathan Tella. Det utslagsgivende var nok byttene som fant sted etter timen som gjorde at Cardiff så mer til ballen fikk utlignet like før fulltid. To poeng tapt, men det kommer flere muligheter!

Burnley reiste til vest-kysten for å møte Cardiff og forlenge deres rekke uten tap. Jay (3′) var første til å prøve seg på keeper Allsop. Hjemmelagets Robinson flekket tenner i åpningsminuttene, men klarte ikke å overliste Clarets-forsvaret eller keeper Muric.

Cardiff fikk et lite grep om kampen etter ti minutter på eget gress, mens Clarets slet med å få til spillet sitt. Robinson (12′ og 19′) var farligst før the Clarets med Brownhill (25′) og Tella (26′) fikk noen spennende muligheter.

Berg Gudmundsson (39′) fikk en utmerket mulighet til å sende the Clarets i føringen, men skuddet gikk like til side for mål. Minuttene tikket og fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt. I det om gangen ble blåst av, kunne hjemmefansen være litt mer fornøyde, men det var ikke en omgang som kommer til å gå i historiebøkene.

Etter sidebytte tok det ikke mange minuttene før Burnley ble tildelt et frispark. Etter noen pasninger havnet kula hjemme hos keeper Muric og Burnley fikk bygget opp et angrep der mesteparten av laget var involvert. Etter en del pasninger havnet ballen hos Ian Maatsen på kanten som la inn i feltet til en umarkert Nathan Tella (47′) som enkelt kunne tappe inn 1-0 til Burnley!

The Clarets hadde mer driv etter sidebytte og var farligere i angrep. Hjemmelaget på sin side satset mer fremover, samtidig som det åpnet dem litt mer bakover.

I det kampen passerte timen ble friske bein sendt utpå; Barnes, Benson og Zaroury. Noe overraskende ble målscorer Tella tatt av banen, selv om Benson på ingen måte var en dårlig erstatter. De gangene Burnley måtte forsvare seg, vartet Taylor og Harwood-Bellis opp med strålende forsvarsarbeid.

Romeo (71′) noterte seg et skudd på Muric før Cardiff sendte utpå friske bein. Kampen mistet litt av gnisten den hadde i begynnelsen av omgangen, men bød fortsatt på litt underholdning selv om de store sjansene uteble. Cardiff så mest til ballen omgangens siste ti minutter.

Hjemmelaget presset stadig mer og fikk omsider gjennomslag for sine forsøk med Callum Robinson (89′) som utlignet. Utligningen lå i luften etter at innbytterne kom utpå etter timen. Forhåpentligvis tar manageren til seg den erfaringen da Tella var banens beste når han ble tatt av banen og Barnes har ikke gitt noe til laget på to år. Fjerdedommeren la til seks minutter, men det hjalp lite på stillingen og kampen endte med poengdeling.

Cardiff: Allsop, Romeo, Ng, Kipre (Simpson 79), Nkounkou, Ojo (Sawyers 78), Wintle, Ralls, O’Dowda (Whyte 72), Harris (Watters 72), Robinson
Innbyttere: Alnwick, Nelson, Simpson, Rinomhota, Sawyers, Whyte, Watters
Gule kort: Nkounkou 31, Ng 45, Kipre 50

Burnley: Muric, Maatsen, Taylor, Harwood-Bellis, Roberts, Cork, Cullen, Tella (Zaroury 64), Brownhill (Bastien 87), Gudmundsson (Benson 63), Rodriguez (Barnes 63)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Beyer, Vitinho, Bastien, Benson, Barnes, Zaroury