Tre poeng mot City

(Burnley 2-1 Bristol City): Burnley fikk en tidlig ledelse og sløste med sjansene i første omgang, noe Bristol utnyttet og utlignet. Annen omgang startet i samme spor og det måtte noen bytter til for å tilrettelegge et fint mål av Jay Rodriguez. Det ble tre poeng på Turf Moor og Burnley seiler videre.

Manuel Benson viste fram ferdigheter veldig tidlig, først med et finfint innlegg mot Jay Rodriguez (3′) som akkurat ikke fikk en for på ballen tre meter unna et åpent mål. Fra utsparket ble det innkast som Ian Maatsen sendte til Benson, som satte fart og kom seg uhindret til feltet. Der sendte han ballen av gårde mot mål, som fant akkurat nok plass mellom keeper og stolpen, og 1-0 til Burnley i det 4.minutt!

Brownhill (6′) kunne ha økt kort tid senere, men City-forsvaret var på vakt og avverget. Burnley hadde god kontroll på kampen det første kvarteret. Burnley så mye til ballen, uten å skape stort med den det fram til midtveis i omgangen. Når de først vartet opp med et angrep så var det i verdensklasse! Tella (23′) var den som skulle avslutte det som uten tvil hadde blitt ukens mål i serien, men sendte ballen like til side for mål.

Bristol City skjønte at noe måtte gjøres. Gjestene sikret et hjørnespark i det 27.minutt. Weimann la inn fra flagget som havnet i feltet hvor det ble litt klabb og babb, før den havnet hos Nakhi Wells som utlignet på Turf Moor. Et skuffende mål å slippe inn for the Clarets og 1-1.

Maatsen (35′), Atkinson (37′), Tella (40′) og Weimann (45′) forsøkte seg før fjerdedommeren la til to tilleggsminutter. Weimann sitt forsøk tvang fram en fantastisk redning av Muric som regelrett stoppet først ball, så mann med kroppen. Genialt av sisteskansen.

Annen omgang startet med to bytter for gjestene. I det 48.minutt ble Jay klippet ned i feltet av keeper Bentley, men var fikk ballen i en hårfin offside. Wells (49′) og Cullen (51′) forsøkte seg før Benson ble erstattet av Berg Gudmundsson, trolig grunnet en smell.

Berg Gudmundsson (56′) fikk et skudd på keeper etter en spennende oppbygging, men skuddet var ikke hardt nok og enkelt for keeperen å plukke opp. Etter timen på Turf Moor viste statistikken hadde ballen i 75% av tiden og Tella, som hadde sørget for mye hodebry for City ble erstattet av Zaroury.

Byttet ga en umiddelbar moralsk boost for the Clarets. Etter å ha involvert det meste laget i en oppbygging ble kula lagt inn av Berg Gudmunsson i feltet og der var Jay Rodriguez rett mann, på rett sted og stupte ballen i nettet! 2-1 til Burnley i det 67.minutt! Innbytter Zaroury vartet opp med et innlegg av den finere sorten når han kjempet til seg ballen og la inn i feltet, men ingen der var ingen Burnley-spillere.

Harwood-Bellis dekket ryggen til Muric og sørget for å klarere et godt skuddforsøk av Williams (70′), sterk redning som avverget 2-2. Brownhill (80′) og Jay (81′) testet ut keeper Bentley. Zaroury (86′) viste hvorfor han ble hentet i sommer med en fantastisk oppvisning som fortjente en nettkjenning, men keeper Bentley sørget for å frustrere leiesoldaten.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det andre sørget for Harwood-Bellis for en livreddende ballberøring som nektet Semenyo en skremmende mulighet. Det ble litt de siste minuttene og sekundene, men Burnley dro i land tre poeng på Turf Moor, til fansen store glede.

Burnley: Muric, Roberts, Harwood-Bellis, Maatsen (Vitinho 87), Beyer, Cullen, Cork, Benson (Berg Gudmundsson 52), Brownhill, Tella (Zaroury 65), Rodriguez (Dervisoglu 87)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Egan-Riley, Vitinho, Bastien, Berg Gudmundsson, Dervisoglu, Zaroury
Gule kort: Cork 90

Bristol City: Bentley, Vyner, Naismith, Atkinson (Martin 79), Sykes, Dasilva, James (Massengo 76), Scott (Williams 46), Weimann, Wells, Conway (Semenyo 46)
Innbyttere: O’Leary, King, Massengo, Williams, Martin, Semenyo, Tanner
Gule kort: Scott 32