Poengdeling mot Preston

(Preston North End 1-1 Burnley): Burnley så mye til ballen i nok en kamp, men slet litt med å finne nettet. Målene kom i første omgang som var underholdende, mens hjemmelaget parkerte bussen i annen omgang og dermed ble det poengdeling.

Sesongens andre lokalderby gikk av stabelen på Deepdale hvor Preston tok i mot Burnley. Hjemmelaget har vært solide i forsvar alt lå til rette for en underholdende kamp mot et nytt og offensivt Burnley-lag. Det ble en gjenforening med tidligere Claret Robbie Brady.

Preston var litt fysiske i åpningsminuttene, noe som ga både kort og et par frispark til gjestene. Jay (9′) noterte seg kampens første mulighet, som endte med hjørnespark til the Clarets. Brownhill la inn fra flagget og fant hodet til Taylor Harwood-Bellis på bakerste stolpe som skallet inn 1-0 til Burnley i det 10.minutt!

Gleden var kortvarig. I det 14.minutt var det hjørnespark til Preston. Brady la inn fra flagget og det ble mye klabb og babb som endte med at keeper Muric skled og Jordan Storey sendte ballen i mål. Kula ble reddet på streken, men var akkurat innenfor og målet sto. En liten kontrovers var at en Preston-spiller var plassert bak keeperen og målet var følgelig enda surere. 1-1 på Deepdale.

Den strenge linjen som ble ført innledningsvis av dommeren ble litt slakkere midtveis i omgangen og det ble ikke så mange stopp i spillet, som om noen av duellene var i gråsonen. Hjemmelaget presset høyt og var effektive i kontringene, men klarte ikke å skape noen målsjanser.

Cork (23′), Benson (30′) Rodriguez (34′) og Tella (34′) forsøkte seg for the Clarets. Troy Parrott var heldig som fortsatt var på banen etter to stygge taklinger i løpet av kort tid – der kun ene resulterte i kort. Følgelig var det sterke reaksjoner blant bortefansen.

Vitinho (37′), Roberts (39′) og Cullen (42′) noterte seg gode muligheter mot slutten av omgangen og fikk opp pulsen på tribunen. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og i det andre av disse fikk Roberts en flott mulighet til å sende Burnley lykkelige i garderoben, men det endte med fløyte blås istedenfor.

Annen omgang startet med et bytte hos hjemmelaget der McCann som spilte litt på lånt tid ble erstattet med Ledson. Burnley vartet opp med massivt press mot Preston etter sidebytte og sørget for at hjemmelagets forsvar fikk litt å ta tak i. Benson (47′) og Tella skapte store problemer for de hvite.

I det klokken passerte timen satt Taylor på gresset, fikk behandling og ble byttet ut etter ett minutt. Synd for Charlie som hadde en strålende kamp! Det ble en debut for Jordan Beyer. Presten svarte med et dobbelt-bytte og det tok noen minutter før oppgjøret fant flyten igjen.

Tella skadet foten sin etter leit fall og ble erstattet av Anass Zaroury, som også fikk sin debut. I hjertet av midtbanen regjerte Cork og Cullen med full kontroll. Burnley måtte være tålmodige i oppbyggingen hvor Preston gjorde en god jobb med å holde the Clarets i tøylene. 70 prosent ballbesittelse hadde liten virkning på resultatet.

Browne (80′) forsøkte seg på et langskudd, men klarte ikke å overliste Muric. Bortefansen forsøkte med heiarop i sluttminuttene uten at det hjalp nevneverdig. Evans (87′) og Maatsen (88′) ga et forsøk før fjerdedommeren signaliserte tre tilleggsminutter.

Maatsen og Zaroury vartet opp med et kjempeangrep der sistnevnte la inn ballen i feltet til Brownhill (90+2′), men keeper Woodmann fikk avverget i siste liten. Det endte med poengdeling på Deepdale etter en underholdende første omgang, mens annen omgang var skuffende. Debutantene Beyer og Zaroury imponerte, til tross for relativt lite spilletid.

PNE: Woodman, Storey, Lindsay, Cunningham (Hughes 63), Potts (Browne 71), McCann (Ledson 45), Whiteman, Johnson (Evans 80), Brady (Fernandez 63), Jakobsen, Parrott
Innbyttere: Cornell, Fernandez, Hughes, Browne, Ledson, Evans, Maguire
Gule kort: McCann 3, Parrott 33

Burnley: Muric, Benson (Maatsen 84), Taylor (Beyer 62), Harwood-Bellis, Roberts, Cork, Cullen, Tella (Zaroury 72), Brownhill, Vitinho, Rodriguez
Innbyttere: Peacock-Farrell, Beyer, Maatsen, Bastien, Barnes, Dervisoglu, Zaroury

Dommer: Peter Banks