Poengdeling mot WBA

(West Bromwich 1 -1 Burnley): Hjemmelaget var det beste laget på eget gress, men det var Jay Rodriguez som var tungen på vektskålen med et straffemål like før halvtimen. Hjemmelaget presset og presset, og i det syvende av åtte tilleggsminutter fikk de lønn for strevet med en utligning av Thomas-Assante.

Burnley fikk tilbake Ian Maatsen fra suspensjon og Muric hadde ristet av seg skulderskaden fra forrige kamp. Hjemmelaget startet friskt og var første til å skape noen halvsjanser med O’Shea (2′) og Swift (7′). Tella og Maatsen skapte trøbbel for hjemmelaget og sørget for å heve pulsen hos bortefansen ved flere anledninger.

The Clarets fikk det ikke helt til å stemme kampens første kvarter, men etter hvert som omgangen nærmet seg midtveis, kom Burnley litt mer til i kampen selv om det ble en god del feilpasninger. Townsend (20′) tvang fram en suveren redning fra Muric og sikret et hjørnespark som Bartley (21′) sendte over mål.

Tella (23′) forsøkte på et skudd fra 20 meter som tvang keeper Button i full stekk, men kula gikk like til side for mål. Muric sendte avgårde en langskudd mot Tella (28′) på løp som plutselig var alene med keeper Button, sistnevnte klippet ned Tella i feltet. Det ble gult til Button og straffe til Burnley. Jay Rodriguez stilte seg foran krittmerket og sendte i høyre hjørne. Button kastet seg til venstre og the Clarets var i føringen! 1-0 til Burnley i det 29.minutt! Av respekt for sin tidligere klubbs supportere, valgte Jay å dempe feiringen. Klasse av spissen.

Wallace (31′) utlignet nesten minutter senere, men tvang fram en redning av Muric som ga til hjørnespark, som igjen ble sendt til side av Molumby (32′). Hjemmelaget var best i første omgang og mye av spillet foregikk på Burnleys banehalvdel, mens the Clarets var farligst på kontringer. O’Shea (42′) og Wallace (43′) noterte seg to gode sjanser, sistnevnte traff stolpen! Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter, men det ble forlenget etter at Connor Roberts fikk en smell i ankelen etter duell med Grant.

Annen omgang startet friskt av hjemmelaget som presset bra og jaget en utligning, men Burnley sto stand og sto i mot et høyt press. Etter timen ble Berg Gudmundsson og Churlinov sendt utpå.

Townsend (62′), Churlinov (65′) og Diangana (66′) forsøkte seg før hjemmelaget sendte utpå friske bein. Churlinov (72′) utnyttet et dårlig tilbakespill og fikk en kjempesjanse til å øke ledelsen, men ballen traff stolpen! I det 75.minutt ble Burnley snytt for straffe når O’Shea brukte hånda i feltet, men verken linjedommerne eller dommeren fikk tydeligvis ikke med seg situasjonen og lot spillet gå.

Barnes og Bastien ble sendt utpå, og like etterpå trengte Muric behandling. Noen minutter senere måtte keepere byttes ut i andre kamp på rad, det så ut som en ankelskade. Wallace (83′) var første til å utfordre innbytter Peacock-Farrell. Charlie Taylor hadde en stor kamp for the Clarets og leverte det som trolig var sesongens redning etter at dommeren nektet å reagere på en stygg takling på Johan Berg Gudmunsson. Virkelig dårlig dømming..

Churlinov (88′) sikret et frispark fra 17 meter som Berg Gudmundsson (89′) sendte over mål, men sikret et hjørnespark og et nytt frispark. Fjerdedommeren la til ikke mindre enn åtte minutter! Jay ble kåret til banens spiller.

Det ble noen nervøse sluttminutter der the Clarets måtte forsvare med nebb og klør. Barnes (90+4′) fikk i klassisk stil en fantastisk mulighet til å punktere kampen, men gjorde som han så ofte gjør; siktet på en måte på stadion-taket.

I det syvende av åtte tilleggsminutter fikk WBA lønn for strevet og klarte å utligne med Brandon Thomas-Assante. Connor Roberts kan gis skylden for målet, men til Burnleys favør så var det mange slitne bein på banen. Det enste med poengdeling på the Hawthorns.

West Bromwich: Button, Gardner-Hickman (Phillips78), Bartley (Thomas-Asante 69), O’Shea, Townsend, Molumby (Livermore 79), Yokuslu, Wallace, Swift, Giangana, Grant
Innbyttere: Palmer, Livermore, Phillips, Reach, Thomas-Asante, Ashworth, Zohore
Gule kort: Button 29

Burnley: Muric (Peacock-Farrell 82), Roberts, Harwood-Bellis, Taylor, Maatsen (Churlinov 62), Cullen, Cork (Bastien 77), Brownhill, Vitinho, Tella (Berg Gudmundsson 62), Rodriguez (Barnes 76)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Egan-Riley, Bastien, Gudmundsson, Churlinov, Benson, Barnes
Gule kort: Cork 36, Harwood-Bellis 49, Roberts 70, Taylor 79