Skuffet, men realistisk

Etter tapet for Norwich og cup-exit retter manageren fokus på det større bildet. Det er uten tvil trist at cup-eventyret er over, men samtidig er det et spørsmål om hvordan den skadeskutte troppen hadde taklet en omkamp i en allerede utfordrende situasjon. Kampen om å overleve i Premier League rår høyest for the Clarets.

Første omgang var en fryd og delvis frustrasjon med gode målsjanser og redninger, men i løpet av tre minutter før timen var spilt raknet det fullstendig og derfra ble det vanskelig. Bastarden Grant Hanley sendte kanarifuglene i føringen og spisskollega Josep Drmic økte kort tid senere. Burnley sendte utpå friske bein og fikk uttelling for sin innsats midtveis i annen omgang, men klarte ikke å snu skuta.

Foto: BurnleyFC.com

Det var en rar kamp. James Tarkowski og Ashley Westwood var fenomenale spillere på banen, fulle av energi og drivkraft som trengs for å være suksessrike i et lag. Ved siden av dem var det heller ingen mangel på vilje. Det var tegn til hva vi kan få til, men det var en rar situasjon for oss.

Vi hadde to veldig gode og vel fortjente resultater denne uken, inklusiv et historisk på Old Trafford og ønsket derfor å vinne denne også. Ikke var fordi det var cup, men på grunn av mentaliteten. Vi mønstret sammen et lag som var mer enn kapable, men vi fant ikke detaljene som trengs for å vinne kampen og jeg skuffet over at vi ikke var det vinnende laget.

Foto: BurnleyFC.com

Det er en rar følelse over cupen og har blitt påvirket av hvor stort Premier League er. Det hadde vært herlig å avansert i cupen og det er noe jeg savner fra tiden min her, men faktum er at alles øyne er på pokalen, spesielt for en klubb som denne. Vi har hatt to gode resultater og to enorme prestasjoner. Da ville man selvsagt likt å avansere videre i cupen og jeg ville elsket å vinne den.

Men jeg ville ikke byttet det ut med Premier League på grunn av faktaene. Vi har hatt mye suksess her og hadde noen sagt til meg at cupen er det eneste vi får i år, så hadde vi gitt alt, tro meg.

Foto: BurnleyFC.com

Det er litt rart fordi vi burde ha klart å få utrettet mer i løpet av de syv sesongene, men det har vært lagt ned masse arbeid som overgår tanken og mangelen på cup-eventyr. Det er det større bildet og idag var det ikke mangel på energi og forberedelsene var gode. Imorgen kommer jeg til å reflektere over om vi hadde klart en ny runde i midtuken og med store kamper i Premier League og med alle skadene vi har hatt. Det må tas med i beregningen.

På den følelsesmessige siden er jeg skuffet nå, men rister det av meg til i morgen og fortsetter som vanlig, slik vi alltid gjør, sa Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Midtstopper James Tarkowski var en av lyspunktene på Turf Moor flere store klareringer i siste liten og noen muligheter til å sette ballen i mål på motsatt side. Ikke overraskende var forsvareren skuffet over resultatet med tanke på de to siste kampene.

Foto: BurnleyFC.com

Vi hadde et sterkt lag der ute, så det var ikke som om vi prøvde å bli slått ut av cupen. Det er trist fordi vi ville avansere. Jeg mener vi gjorde det bra til tider. Det var en skuffende start på annen omgang å gi dem to mål og derfra ble det vanskelig å komme tilbake. Eric (Pieters) fikk inn et godt skudd, han scorer mange på treningene og har satt inn et par i cupen allerede. Det er synd vi ikke scoret et til og tvang fram en omkamp, men som alle vet så er Premier League det viktigste for oss.

Det har vært en god uke og jeg vet at det var skuffende med denne kampen, men seks poeng mot Leicester og United et enormt for oss. Så vi kommer til å prøve igjen til helgen og har en flott mulighet (mot Arsenal) til å hente tre nye poeng, avsluttet Tarkowski.

Foto: BurnleyFC.com