Underholdende kamp, men intet avansement videre

(Burnley 1-2 Norwich, FA, 3.r): Lagene bød på en meget underholdende, men målløs første omgang. Etter sidebytte kom målene og i løpet av tre minutter sikret Norwich en komfortabel tomålsledelse etter skuffende forsvarsarbeid. Eric Pieters reduserte og ga the Clarets et håp, men det endte med avansement for Norwich etter en noenlunde jevn kamp på Turf Moor.

Som forventet var det flere bytter i Clarets-troppen i FA cupens fjerde runde. Hart fikk på seg hanskene og voktet buret, Pieters og Long kom inn som frisk pust i forsvaret, mens Lennon og Brady fikk i oppgave å skape trøbbel for Norwich langs kantene.

Oppgjøret startet med et tidlig Norwich-press og allerede etter 20 sekunder var Drmic på fære. Samme mann fikk en svært god mulighet til å ta ledelsen i det 3.minutt, men tverrleggeren var i veien. Rordiguez (5′) burde ha sendt Burnley i føringen kort tid senere etter å ha fått en utsøkt pasning av spisskollega Wood, men keeper Fährmann fikk en fot på ballen.

Kampens første hjørnespark ble tildelt Norwich, men kanarifuglene klarte ikke å materialisere dødballen til mål. Brady (13′) forsøkte seg på et skudd fra utkanten av boksen og tvang fram Burnleys første hjørnespark. Byram (15′) fikk en stor mulighet til å åpne målkontoen, men ble hindret av James Tarkowski som reddet på streken! Hart var på bærtur, men kompenserte for det minuttet senere med et solid redning på Hernandez (16′) sitt forsøk.

Tarkowski la inn en god søknad til banens spiller i det 23.minutt når Vrancic hadde fritt leide mot mål, men midtstopperen fikk blokkert i siste liten. Rupp (26′) og Tarkowski (31′) fulgte opp med gode muligheter. Sistnevnte sin heading traff tverrleggeren!

Robbie Brady (32′) sendte kula like til side for mål og fulgte opp med et skudd over like etter. Drmic (36′) forsøkte seg på skudd fra skrått hold, men klarte ikke å få hull på byllen. Fram mot pause skapte ingen av lagene noen store muligheter, så da valgte dommeren å sende lagene i pausen etter ett tilleggsminutt.

Burnley startet annen omgang litt friskere enn 45 minutter tidligere, men klarte ikke å skape nevneverdig. Det gjorde derimot Norwich og bastarden Grant Hanley. Et Vrancic-frispark ble sendt mot feltet og der var Kevin Long i kamp mot Hanley. Long tapte, Hart sto stille og Hanley sendte gjestene i føringen i det 51.minutt. Det skulle ikke ta mange minuttene før gjestene nok en gang kunne slippe jubelen løs. Long var på bærtur nok en gang når et simpelt innlegg ble forsøkt lobbet over Hart. Keeperen fikk en hånd på ballen, men en fullstendig umarkert Josip Drmic var på returen og 2-0 i det 56.minutt. Forsvarsarbeidet av Pieters var rett og slett kritikkverdig.

Det kunne ha blitt 3-0 når Stiepermann kom seg inn i feltet, men James Tarkowski avverget i siste liten. Kampen var i utgangspunktet over i løpet, så da tok det ikke lang tid før Dyche gjorde det smarteste som kunne gjøres: bytte ut spillere. Chris Wood og Jack Cork ble tatt av og erstattet av Vydra og Hendrick. Sistnevnte fikk nesten umiddelbart muligheten til å redusere – to ganger. Først fra frispark og deretter fra åpent spill.

Forsvarer Pieters som antageligvis hadde skyldfølelse for Norwich sitt andre mål, kompenserte for den tabben i det 71.minutt. Etter at ballen hadde vært innen halve banen og foretatt en U-sving på sin vei, havnet den tilbake der det opprinnelig startet. Brady fant Vydra som ikke klarte å dempe kula og dermed ble forsøket klarert, men ballen spratt stille og rolig til en umarkert Erik Pieters. Backen sendte en salve som fikk en fin skru og gikk rett i mål. 1-2 på Turf Moor.

Dyche mente alvor og med litt over ti minutter igjen av kampen ble Dwight McNeill sendt utpå og erstattet Brady som ikke klarte å leve opp til den gode starten av annen omgang. Ikke overraskende sendte Norwich utpå friske ben for å holde på ledelsen eller potensielt øke den.

James Tarkowski ble kåret til banens spiller i det fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Målmaskinen Pukki fikk en gyllen mulighet til å sette spikeren i kisten i det tredje tilleggsminutt, men kampen endte med 2-1 til Norwich og følgelig videre avansement.

Burnley: Hart, Lowton, Tarkowski, Long, Pieters, Lennon, Cork (Hendrick 64), Westood, Brady (McNeill 79), Wood (Vydra 64), Rodriguez
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Dunne, Goodridge, McNeill, Hendrick, Vydra
Gule kort: Long 67

Norwich: Fährmann, Byram, Hanley, Zimmermann, Lewis, Vrancic, Trybull, Stiepermann (Duda 81), Rupp, Hernandez (McLean 84′), Drmic (Pukki 87)
Innbyttere: McGovern, Aarons, Tettey, McLean, Martin, Pukki, Duda
Gule kort: Stiepermann 17, Zimmermann 43, Hanley 70

Tilskuere: 8,071 (776 Norwich)