Slaktet Forest i sesongens første hjemmeseier!

(Burnley 5-1 Nottingham Forest): Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen takket være et tidlig mål av Jay Rodriguez og som like greit fulgte opp med mål nummer to ti minutter senere. Rundt halvtimen økte kaptein McCann ledelsen til 3-0 og Ross Wallace fulgte opp med 4-0 før dommeren blåste av omgangen. Gjestene startet annen omgangen best og etter timen ga Miller Forest-laget et trøstemål, men ble satt på plass av Charlie Austin kort tid senere som økte til 5-1.

Manager Howe sendte ut det samme Burnley-laget som spilte mot serielederne i helgen og det var et valg som skulle vise seg å være fornuftig av sjefen; the Clarets startet effektivt, skapte sjanser nærmest øyeblikkelig og det skulle ikke ta lang tid før de fikk hyll på byllen. Stanislas leverte et langt innlegg mot Forest-feltet hvor Charlie Austin pent tok imot ballen og sendte en herlig stikker til Jay Rodriguez som ikke gjorde noen feil og sendte Burnley i føringen etter fem minutter! Pangstart for the Clarets og Jays første mål i serien ble servert på hodet.

De lilla- og lyseblå fikk blod på tann og satte igang et massivt jag mot Lee Camp i Forest-målet og etter flere halvsjanser var nok en gang Junior Stanislas arkitekten bak mål nummer to. Stanislas la nok en gang inn kula fra venstre mot feltet etter kvarteret og nok en gang var Jay Rodriguez der som økte ledelsen med sitt andre mål for kvelden – igjen med hodet!

Midtveis i omgangen begynte Nottingham-laget å komme seg i kampen igjen og flekket tenner med noen farlige sjanser, men Burnley og Jay-Rod var nærmere tre mål enn det gjestene var redusering takket være strålende fotball anført av en imponerende Stanislas som var overalt og uten tvil klinisk i sine leveringer.

The Clarets skulle ikke gi seg der; rundt halvtimen blir hjemmelaget tildelt hjørnespark og igjen er Stanislas med leveringen som havner hos Amougou, forsvareren sender en enkel ball til kaptein McCann som på en enda mer enkelt vis sender lærkula i nettet; 3-0 etter 28 minutter.

Gjestene var veldig nære mål ved et par anledninger, men avslutningene var ikke like gode som spillet deres var til tider og kvarteret senere sørget Ross Wallace for å gjøre omgangen enda mer miserabel for Nottingham med 4-0 fra 18 meter i det 44.minutt.

Etter pausen ble de lilla- og lyseblå mottatt med stående applaus i det dem løp utpå banen i forkant av annen omgang. Hjemmelaget var fortsatt like stabile på midtbanen med Marvin Bartley i spissen, men McClarens mannskap var betraktelig bedre enn det de var i første omgang selv om det var langt mellom sjansene.

Når de omsider fikk en god sjanse, så ble den utnyttet best mulig. Miller mottok ballen etter en svak klarering i det 63.minutt og satt inn (et noe fortjent) trøstemål. Gjestene håpet på mer, men slik gikk det ei..

71 minutter var spilt når Brian Easton fosset fremover og la inn mot feltet og rett på hodet til Charlie Austin som sendte ballen akkurat over Lee Camp og satt inn et velfortjent 5-1. Kort tid senere valgte sjefen å hvile slitne spillere og med tanke på lørdagens kamp ble Junior Stanislas byttet med Zavon Hines og Charlie Austin gikk ut til fordel for Dean Marney. Minutter senere ble også arbeidshesten Bartley tatt av banen og lot MacDonald få ti minutter.

Med syv minutter igjen av kampen var både Zavon Hines (etterfulgt av Alex MacDonald) millimeter unna sitt første mål, etter å ha lurt unna keeper Camp, men gode reflekser av Morgan som reddet på streken avverget 6-1.

Miller var nære sitt andre mål for kvelden, men Lee Grant ville det annerledes og sørget for å redde skuddet. I omgangens siste spilleminutt kom meldingen at Jay Rodriguez ble tildelt banens spiller, selv om det var flere spillere som godt kunne mottatt prisen, blant annet Marvin Bartley, Chris McCann og ikke minst arkitekten bak tre scoringer; Junior Stanislas.

Burnley: Grant, Easton, Edgar, Amougou, Trippier, Wallace, McCann, Bartley (MacDonald 80), Stanislas (Hines 76), Rodriguez, Austin (Marney 76).
Innbyttere: Mee, Stewart.

Nottingham Forest: Camp, Hill, Chambers, Morgan, Derbyshire (McGugan 75), Miller, Reid (Majewski 46), Greening, Gunter (Findley 27), Moussi, Lynch.
Innbyttere: Tudgay, Smith.

Dommer: Eddie Ilderton
Tilskuere: 13, 265 (551)