Staben forsterkes

Burnley FC offentliggjør idag en forsterkning i staben i lys av Paul Fletchers avgang få uker siden, klubbens nye lederskikkelse er 50-årige Lee Hoos.

Foto: BurnleyFC.com

Hoos har tidligere hatt samme roller i Southampton og Leicester City og tilføyer Burnleys styre viktig og god erfaring. Tar man i betraktning at både Southampton og Leicester har vært i Premier League riktignok med variert utfall, men erfaringen er gull verdt for en klubb av Burnleys kaliber og amerikaneren starter i P.Fletchers jobb 13.desember.

Det er et privilegium å bli utnevnt som en av direktørene for Burnley Football Club og jeg er absolutt henrykt over å bli en del av en klubb – som i følge meg – er på vei i riktig retning, fortalte Hoos. Burnley har et utmerket styre og som en beundrer – en veldig, veldig god manager i Eddie Howe. Jeg kjenner personene og styreformann Barry Kilby spesielt ettersom jeg har vært innen fotballen en stund nå og når jeg hørte om muligheten til å jobbe her var det en sjanse jeg ikke kunne la gå forbi.

Jeg kommer hit med høye forventninger og hovedprioriteten er å få klubben tilbake i Premier League, det er en visjon som deles av samtlige i- og rundt klubben og i følge meg har alle sin del å spille. Burnley har allerede vist at det kan oppnås og det ingen grunn til at vi kan dra opp dit igjen. 

Hoos blir klubbens første utenlandske styremedlem, men har jobbet i landet flere år. Det startet med Mohamed Al Fayeds Harrods, før samme mann ga han stilling i Fulham etter deres opprykk fra datidens tredje divisjon i 1997 og etter åtte år på Cotten Crave dro 50-åringen med seg flyttelasset til Southampton i 2006. I løpet av tiden hos the Foxes overvar han de daværende finansielle problemene og flyttet videre til Leicester to år senere med varierte resultater, men hjalp klubbens thailandske eiere å få klubben på riktig kjøl og hadde en finger i spillet når det gjaldt ansettelsen av Sven Göran Eriksson og Nigel Pearson.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg er klar over at Burnley FC er en lokal klubb bestående av mange fans både i styretrommet og som ansatte, men selv om jeg er en «utenforstående» så er det ikke min første jobb. Når jeg først startet innen fotballen på et administrerende nivå var det et kulturelt sjokk og mange tenke nok hvordan en yank visste om fotball, men i fotballverdenen føler jeg at jeg har vist hva jeg er god for, har jobbet for tre klubber og fått mye erfaring. 

Jeg spilte fotball i statene og det var alltid en drøm jeg hadde å kunne leve i spillet. Jeg var en guttunge når jeg jobbet i Fulham, der jeg fikk en telefon ut av ingenting av Mohamed som spurte om jeg kunne tenke å jobbe med han på Harrods, for så bli involvert i Fulham som igjen ga meg en sjanse til å jobbe med Kevin Keegan. Siden den gang har jeg jobbet for Southampton og Leicester og ser fram til å jobbe for Burnley – det har vært en opp-og ned sesong, men man nå forvente det i denne ligaen. 

Fundamentene er på plass og jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å hjelpe til. Hvis man ser på byen og de tilskuerne de tiltrekker forteller det av klubben er godt støttet og fansen er veldig krevende, men jeg er forberedt på det og vi vil kun oppnå suksess her, avsluttet Lee Hoos.