Stanislas om overgangen og familie

The Clarets’ siste forsterkning, Junior Stanislas forteller om sitt nye kapittel i livet, både på- og av banen; en ny arbeidsgiver og far til tvillinger. 22-åringen forteller om veien til overgangen, tiden etter overgangen og forteller om fremtidsplanene med Burnley. 

Man kan trygt si at 22-åringen fikk trippel glede på veldig kort tid; først en overgang til Burnley, så fire dager senere ble han far til to sønner. Vingens klubbytte på overgangsvinduets siste dag endte et 12-årig samarbeid med London-klubben West Ham etter å ha vært der siden han var ti år. Den nå 22 årige spilleren forteller i et intervju at han ikke ville dratt med familien på lasset nordover hvis ikke han var sikker på spilletid og suksess med Burnley.

Foto: BurnleyFC.com

Manageren har fått gutta til å spille bra og jeg liker å holde på ballen og sende den videre, fremfor den mer direkte stilen. Det var en av hovedgrunnen til at jeg kom hit, fortalte Stanislas. De har fått meg til å føle meg velkommen og jeg har kameraten Zav (Zavon Hines, red.adm) som holder meg i hånda, så det har vært lett å finne seg til rette. 

Han kom hit et par uker før meg, så jeg har vært i kontakt med han og han fortalte meg at det var bra her, så jeg visste at jeg kom til å ende opp her. Han sa at manageren var utmerket, det samme med assistenten og resten av guttene – man kan ikke forlange stort mer enn det. Jeg har trent med dem et par ganger nå og de liker å spille fotball, samtidig som det er en god lagånd. Ikke bare er det mye bra kvalitet i laget, men de er gode karer som alle håper å kunne komme seg opp og ut av denne ligaen.

I løpet av nedrykks-sesongen med West Ham forrige sesong har det kun blitt en kamp for unge Stanislas og det var i Carling cupen. Han innrømmer at overgangen endte en frustrerende sesong, men i de foregående årene har det blitt 26 Premier League-kamper for vingen som fikk sitt gjennombrudd under Gianfranco Zola.

En skade satte stopper for veldig mye da han ble værende på sidelinjen i fire måneder, som også ikke hjalp når ønsket var å vise seg fram foran Avram Grant. Han er derimot klar til å legge alt bak seg og vise seg fram best mulig for the Clarets og med lørdagens kamp mot Middlesbrough, er det mulig at debuten kan komme relativt fort.

Jeg fikk ikke spille mye i West Ham, noe jeg håper å kunne gjøre her, la han til. Det var frustrerende tider, men jeg antar at han (Grant) måtte gjøre det han anså som det beste for laget. Klart jeg ønsket å spille i laget og når jeg spiller så vet jeg hva jeg kan utrette, men det er et nytt kapittel i mitt liv nå og i fotball kan disse tingene skje.

Det er spennende tider i vente og det å bli far i helgen til to sønner – Alex og Jacob – er jeg sikker på at det blir enda bedre. Guttene ble født i London og kjæresten min har tatt med med hjem nå og jeg håper at de kommer til å være her i løpet av et par dager. 

Vingen benytter også anledningen til å rose the Hammers’ nye sjef Sam Allardyce.

Jeg likte han. Hans stil har kritikere, men som en person og manager var han hyggelig. Han er rett fram og rett på sak – det du ser er det du får og han lyver deg ikke i ansiktet, avsluttet Stanislas.