Stiller spørsmål ved Olympiakos’ oppførsel

Burnley-sjefen mener laget hans fortsatt har en mulighet til å ta seg videre i Europa takket være et viktig mål av Chris Wood. Det er derimot en ting som ergrer Dyche og det er hjemmelagets oppførsel av dommeren i pausen og reaksjonen etter sidebytte. Kaptein Heaton retter en stor takk til fansen som stilte opp og støttet sine helter.

Olympiakos tok en tidlig ledelse på eget gress, men en straffe av Chris Wood etter halvtimen rundet av en underholdende omgang. Etter sidebytte tok det to minutter før hjemmelaget var i føringen igjen og etter timen fikk forsvarer Ben Gibson sitt andre gule kort – som han ikke skulle ha fått – og straffe imot. Derfra ble det vanskelig å gjøre noe med kampresultatet på tross av iherdig og godt organisert forsvarsspill av the Clarets.

Siste ord er derimot ikke sagt for det venter et returoppgjør i England og der planlegger Burnley hevn.

– Jeg vil si at vi fortsatt er med i kampen og alle vet at vi er hardhudet med sterk mentalitet. Vi leverte en god kamp selv med ti mann og virket ikke å ha drastiske problemer. Det var mye god energi og gode vaner i laget, så muligheten lever fortsatt. Vi ville ha med oss et bortemål til Turf Moor og se hvor det tar oss, så hvem vet?

– Guttene har nok drivstoff i seg og vi har sagt at vi tar dette alvorlig, noe vi viste. Jeg mener spillernes mentalitet vil gi dem en god mulighet på Turf Moor. Jeg tror at at den tilreisende fansen kommer til å spre ordet raskt fordi de følte det som urettferdig. De har reiste langt og som jeg har sagt at det viktigste er at det er elleve mot elleve, selv om det ikke ble slik av diverse grunner.

Selv om det er mulig for the Clarets å avansere, så var det en hendelse som provoserte Sean Dyche. Hjemmelagets spillere og støtteapparat omringet dommer Slavko Vincic og linjedommeren etter deres første straffesituasjon. Ben Gibsons kort er også noe sjefen stiller spørsmål ved.

– Jeg må si at det var interessante omstendigheter. Vi svarte på målet imot og det var en god prestasjon i første omgang. Så etter hendelsen der de ville ha straffe – som var riktig dømt forresten – var de spillere og trenere rundt dommeren, linjedommeren og fjerdedommeren,

– Jeg blir hele tiden fortalt at vi må respektere dommerne og det er snakk om måtehold, men de scenene jeg så med dommeren var interessante.

– I annen omgang måtte vi klø oss i bakhodet. Ben får gult tidlig og i løpet av et hundredels sekund får Kevin kort for samme hendelse. Så blir en av våre spillere på mirakuløst vis utvist for det som var en vanlig blokkering i muren. Jeg har sett reprisene og ballen treffer først hoften hans, før den spretter videre og treffer hånda – noe som skal ha vært en profesjonell foul og han fikk marsjordre.

– Jeg vil påstå at man kunne føle at det var annerledes i annen omgang og det er ikke noen anklage, kun basert på det jeg så. Det var interessant fordi det var mange involverte i spillertunnelen, ikke bare spillerne fra benken. De var mennesker fra forskjellige enheter som omringet han og lot han få vite at de var misfornøyd med hans prestasjon.

– Ikke misforstå meg, vi tar ansvaret for vår egen kamp og sånn er det, men vi prøver å kontrollere det ukontrollerbare. Fansen vår har reist og de kom for å se laget sitt spille i Europa i en jevn og balansert kamp uten at andre involveres. Dessverre fikk de ikke se det. Vi har fått strenge regler fra UEFA å respektere dommerne, så vi gikk rett i tunnelen og i garderoben vår slik vi har blitt bedt om. Det etter kampen som er viktig å nevne.

– Det større bildet for meg er hva som skjer på banen og ironisk nok kom dommeren bort til meg og spurte hva jeg driver med etter at jeg stilte fjerdedommeren et spørsmål. Ikke noe mer enn det, et spørsmål, og han kom bort til meg for å si i fra. Jeg mener det var ganske underholdende fordi jeg var vitne til motstanderne omringet og nærmest angrep han og hans kolleger med gester og alt annet.

– Jeg har sett reprisen av det, men jaja, man lever og lærer, avsluttet Dyche.

Kaptein Tom Heaton er overbevist, Burnley er ikke et avsluttet kapittel i Europa og ser fram til returen på Turf Moor.

– Det ble vanskelig i annen omgang, men vi er fortsatt med og vi skal ta dem imot på Turf Moor neste uke. Vi har fortsatt en sjanse. Olympiakos på bortebane med en fiendtlig stemning kom aldri til å være enkelt. Vi kjenner alle til deres erfaring i Europa, men vi så fram til å møte det og det gjorde vi. Vi ville være med i kampen, spesielt de siste 25 minuttene. Vi fikk det til og nå er det vi som skal vise dem på Turf Moor.

– Vi klarte oss bra etter at Gibbo ble utvist selv om det ble vanskeligere å holde ut, men vi klarte det. Vi fortsatte å jobbe og vi tar det med oss til Turf Moor hvor vi kommer til å kjøre på. Vi vet alle hvordan europeisk fotball er, det er en annen mentalitet på dommerne. Vi prøver å ikke å bli alt for involverte i det og konsentrerer oss om det vi gjør, noe jeg mener vi fikk til.

– Å ligge under 3-1 med 25 minutter igjen på bortebane er vanskelig, men vi holdt oss til oppgaven. Mange stilte opp og det teller. Stemningen var utrolig der ute, jeg mener fansen vår var herlig. Vi var alle klare over at de reiste langt i hopetall til en kamp torsdag kveld. Jeg snakket med et par av dem på flyplassen og mange hadde flere overganger for å komme seg dit.

– Jeg tok en titt selv for å undersøke muligheten for å få kona og faren min hit, men det var vanskelig. Det var ikke lett å komme seg hit så all ære til fansen om reiste i stort antall. Det var en herlig støtte og vi ser fram til mer neste uke, avsluttet kapteinen.