Neste: Fulham

To lag med til sammen ett fattig poeng tar opp kampen om årets første seier, når nyopprykkede Fulham tar imot Clarets på Craven Cottage. Spesielt nykommerne er i trøbbel etter en sommer med stort pengeforbruk.

 

 

Foto: BurnleyFC.com

Vi må helt tilbake til den 8. mars 2016 for å finnesiste møte mellom lagene. Da var Burnley godt i gang med sin ubeseirede rekke som endte på 23 kamper i Championship. Sean Dyche sitt mannskap fikk den gang en drømmestart ved Sam Vokes, som satte ballen i nettet etter kun ni minutter. På sjokkerende vis greide de hvite fra London å snu kampen innen stadionuret viste 22 minutter, men som så ofte før den sesongen snudde Clarets kampen ved Vokes igjen, før Gray fastsatte sluttresultatet til 2-3 til Burnley på Craven Cottage. Verdt å nevne fra denne kampen var at norske Fredrik Ulvestad startet med Joey Bartonpå midten.

For bortelaget mangler fortsatt Defour, Brady og Pope. Brady sies å nærme seg, men skal ikke være spilleklar på en stund. I tillegg er fjerdekeeper Lindergaard ute, men det spiller ingen stor rolle med den dybden Sean Dyche kan skilte med på keeperfronten.

Det positive er at man kan få muligheten til å se hva nysigneringen Matej Vydra kan bidra med i dag. Kroaten, som ble toppscorer i Championship i fjor, er spilleklar, men kommer nok ikke til å starte på en stund. Muligheten ligger i at han kan komme inn å endre kampbildet, noe Dyche selv har nevnt som en mulighet.

Foto: BurnleyFC.com

For Fulham er Floyd Ayite, Alfie Mawson og Tim Ream skadet. Men det burde ikke være noen krise for laget som brukte over 100 millioner pund på sommerens overgangsvindu. Noe som er mer enn Sean Dyche har brukt i hele sin tid i Premier League.

Det hadde smakt godt med en seier nå. Etter to svake kamper som begge har endt med 1-3-tap, samt en haug med uavgjortkamper, burde man begynne å skape mer fremover for ikke å havne i bunnkampen. Fulham er ikke det verste laget å møte i så måte, da de har vært enda svakere og står med null poeng til nå i sesongen. I tillegg har Burnley vunnet de to siste oppgjørene mellom laga. At man tapte 3-0 sist man entret Craven Cottage i Premier League får vi bare glemme.