Stjal poeng på Villa Park

(Aston Villa 0-0 Burnley): Villa dominerte oppgjøret og burde ha ledet med rugby-resultater, men tverrleggeren, forsvaret og en utmerket Nick Pope sto i mot presset og dro i land en meget sterk seier. Hjemmelaget hadde all grunn til å føle seg snytt for en fortjent seier, mens Burnley kan smile hele veien hjem til Lancashire.

Burnley stilte med uendret mannskap mot en av sesongens overraskelser i Aston Villa. Hjemmelaget hadde ikke vunnet deres tre siste kamper på Villa Park, mens Burnley ønsket å bygge på deres seier over Arsenal i forrige runde.

Villa startet friskt og var tidlige ute med å teste ut Burnley-forsvaret, men Lancashire-laget sto stand og fikk måket unna det de kunne. Verken skudd fra farlig hold, hjørnespark eller frispark fungerte på Mee, Tarkowski eller Pope i åpningsminuttene. Watkins og Grealish sørget for å holde Clarets-forsvaret sysselsatt.

Etter kvarteret spilt fikk Burnley se mer til ballen og flekket tenner, men ble på sin side møtt av en solid Mings og et solid Villa-forsvar. Westwood (19′) var den første til å forsøke seg på et skudd mot gamleklubben, men sendte skuddet like til side for mål. Adama Traore (21′) skapte nesten god stemning hos 2000 hjemmefans, men Charlie Taylor vartet opp med en kjemperedning.

Noen ballberøringer senere var det Chris Wood (22′) sin tur til å teste ut keeper Martinez og tvang fram en heroisk redning. Elmohamady (30′) fikk en kjempemulighet til å score etter halvtimen, men Matt Lowton reddet på streken! Grealish (33′) og El Gahzi (36′) forsøkte seg før McNeill (37′) vise magiske takter før Traore til slutt fikk ryddet unna. Brady (40′) sendte et frispark på Maritnez kort tid senere.

Fram mot pause forsøkte Watkins (42′) seg på et halvhjertet skudd og Hause (43′) sendte ballen i tverrleggeren fra et hjørnespark. Grealish (44′) var en konstant trussel, men Jay Rodriguez vartet opp med en sterk redning før fjerdedommeren la til ett tilleggminutt og dommer Pawson sendte lagene i garderoben.

Annen omgang startet med et offensivt Villa, samtidig slet de med hurtigheten ti Dwight McNeill. Traore (52′) noterte seg nok en god sjanse til Villa etterfulgt av Watkins (52′), men ingen av dem klarte å overliste Pope. El Gahzi (56′) snappet opp en svak pasning fra Brady og skremte Clarets-forsvaret. Heldigvis gikk skuddet til side for mål og fulgte opp med en ny mulighet id et 58.minutt.

Jay Rod (60′) prøvde seg på en spektakulær volley. Grealish (61′) fulgte opp med et skudd og hjørnespark på motsatt side før Ashley Barnes ble sendt utpå. Det hjalp lite og de påfølgende minuttene bombarderte hjemmelaget Clarets-forsvaret og gjestene måtte forsvare med nebb og klør. Pope var en helt mellom stengene og stoppet alt Villa sendte mot han.

Mee (71′) fikk et godt skudd på Martinez etter et frispark og El Gahzi (74′) sendte ballen høyt over og til side for mål kort tid senere. Spillerens åttende (!) skudd mot Nick Pope denne kampen. Grealish (76′) traff sidenettet like etterpå.

Bombarderingen fortsatte og Burnley-forsvaret la ned en enorm innsats og Matej Vydra ble introdusert med åtte minutter igjen av kampen. Mings (88′) og Grealish (88′) fikk begge enorme muligheter uten å materialisere det til mål. Pieters ble sendt utpå i det første av to tilleggsminutter og Burnley stjal med seg et poeng fra Villa Park.

Aston Villa: Martinez, Elmohamady, Hause, Mings, Targett, McGinn, Nakamba, Grealish, Traore (Davis 80), Watkins, El Ghazi
Innbyttere: Steer, Engles, Guilbert, Taylor, Hurihane, Ramsey, Davis
Gule kort: Watkinn 84

Burnley: Pope, Lotwon, Mee, Tarkowski, Taylor, McNeill, Brownhill, Westwood, Brady (Pieters 90+1), Rodriguez, (Barnes 64) Wood (Vydra 82)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Bardsley, Benson, Long, Pieters, Long, Barnes, Vydra
Gule kort: Brady 32, Mee 87

Dommer: Craig Pawson