Herlig seier, men trengte drahjelp av Arsenal

(Arsenal 0-1 Burnley): Det var i andre omgang det skjedde. Xhaka fikk rødt, Elneny burde fått rødt og Aumabeyang scoret selvmål i løpet av et kvarter. Burnley fikk tre svært viktige poeng mot et lag som på ingen måte var på sitt beste, men det spiller ingen rolle.

The Clarets stilte med uendret mannskap fra poengdelingen mot Everton, mens hjemmelaget gjorde noen bytter fra Europa-kampen i midtuken. Burnley øynet en mulighet til å få noe fra oppgjøret i London sett i lys av Arsenal sin skuffende sesongstart. Selv om Burnley selv ikke kan vise til en pangstart. På benken sto ligaens yngste manager Arteta og den lengst sittende i Dyche.

Det ble en rolig start på the Emirates foran 2000 hjemlige tilskuere og førsteinntrykket var at dette var lag som ville spile trygt uten å ta de store sjansene. Det må sies at Arsenal presset ballfører oftere som igjen førte til hyppigere tilbakespill og lange baller opp fra the Clarets.

Etter ti minutter våknet Arsenal der både Lacazette (11′) og Aubameyang (11′) forsøkte å byte ned Clarets-forsvaret uten hell. Men det var ikke bare hjemmelaget som våknet, like etterpå var Brady leverte et fint innlegg mot feltet og der var Chris Wood (13′). Spissen sendte kula til side for mål, samtidig var McNeill i en bedre posisjon hakk i hæl.

Holding (20′) og Saka (21′) forsøkte seg uten hell før omgangen passerte halvveis. Kampens første og største sjanse var signert Lacazette (27′) med et skudd på mål. Nick Pope ville ikke ha noe av det og reddet mesterlig – til hjemmelagets store frustrasjon. Derfra og fram til pausen dreide det meste seg om Arsenals angreps og Burnleys forsvar.

I det 33.minutt viste dommeren bokstavelig en skammelig og forferdelig dømmekraft når han tildelte Brady gult for å ha driblet med ballen etter at dommeren blåste. Arsenal-spillere samlet seg i voldsomt antall rundt iren og som takk for det fikk han også gult kort. Forferdelig dømming for det som kun kan beskrives som en harmløs provokasjon av Saka. Er det mulig… Noen bedrøvelige minutter senere sendte dommeren lagene i garderoben.

Annen omgang bød ikke på noen endringer. Saka (52′) tvang fram nok en god redning fra Nick Pope. Det ble litt uro like før timen når Xhaka klippet ned McNeill, noe sistnevnte reagerte på og etter å ha blitt dratt unna så tok han grep rundt halsen på Westwood. Først ble det gult, men etter en liten VAR-vurdering ble det rødt. Ironisk at samme kropp fikk rødt i januar 2017 etter en stygg takling på Steven Defour.

Ben Mee (66′) sendte avgårde en salve fra god avstand og tvang fram en solid redning fra keeper Leno. Med to friske bein i angrep i Vydra og Barnes ble det et mer offensivt Burnley. i det 71.minutt burde Elneny ha rødt kort for ikke en arm men to i ansiktet på Tarkowski, men fikk kun gult kort! På det påfølgende hjørnesparket leverte Westwood (73′) inn fra flagget. Masse hoder i luften og Aumabeyang var sist på ballen, dermed ble det selvmål og Burnley var i føringen!

Burnley fikk blod på tann og presset hardt. Taylor (76′) fikk en kjempemulighet som ble avverget av Arsenal-forsvaret. Derfra utover var det egentlig for det meste Burnley, foruten de få gangene hjemmelaget flekket tenner. Dessverre møtte de på enten Tarkwoski, Mee eller Pope. Vydra (89′) forsøkte seg på et skudd før fjerdedommeren signaliserte fem tilleggsminutter. Det ble tre sterke poeng mot et lag i dårlig form.

Arsenal: Leno, Bellerin, Holding, Gabriel, Tierney, Elneny, Xhaka, Willian (Nkeitah 82), Lacazette (Ceballos 60), Saka, Aubameyang
Innbyttere: Runarsson, Mustafi, Ceballos, Maitland-Niles, Willock, Rowe, Nkeitah
Gult kort: Xhaka 55, Bellerin 70, Elneny 73
Rødt kort: Xhaka 55

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Westwood, Brownhill, McNeill, Brady, Wood (Vydra 69), Rodriguez (Barnes 58)
Innbytter: Peacock-Farrell, Pieters, Long, Dunne, Benson, Vydra, Barnes
Gule kort: Brady 33

Dommer: Graham Scott