Første poengdeling mot Everton på Turf Moor

(Burnley 1-1 Everton): Brady sendte Burnley i føringen etter to minutter og Calvert-Lewin utlignet i andre tilleggsminutt. Begge lag fikk sine muligheter i annen omgang uten at det endret resultatet og begge lag vil nok mene at de gjorde nok til å vinne kampen. Uavgjort var sånn sett rettferdig.

Nick Pope, Robbie Brady og Josh Brownhill var tilbake i lagoppstillingen. Det skulle bli en kamp mellom landslagskeeperne Pope og Pickford og en gjenforening med tidligere Claret Michael Keane. Kampen var også Sean Dyche sin 200. Premier League-kamp som manager, både som engelsk manager og som Burnley- manager.

Burnley fikk en pangstart på kampen takket være Robbie Brady! En upresis pasning av Fabian Delph mot Allan ble snakket opp av Westwood, sistnevnte videresendte kula til Brady som tok en touch og klinket til fra 25 meter. Ballen gikk rett i hjørnet bak Pickford og Burnley var i ledelsen på Turf Moor etter to minutter og femten sekunder!

Jay Rodriguez (12′) og Calvert-Lewin (13′) kom til gode muligheter innen kvarteret var spilt. Sistnevnte tvang fram en sterk redning fra Pope foran England-manager Southgate på tribunen. The Clarets fikk en god flyt med gode pasninger og positivt spill, men Richarlison (18′) klarte uansett å presse inn et skudd på Pope.

Brownhill (21′) sendte kula like til side for mål og innen kampen var halvveis sto det 3-3 i skuddforsøk. Like før halvtimen måtte Fabian Delph av banen etter å trolig å ha pådratt seg strekk i låret. Andre Gomes erstattet briten samtidig ble taktikken endret for de gule og blå.

Endringene gjort Everton litt mer offensive og presset the Clarets ut omgangen, men the Clarets sto stand. Forsvarerne på begge sider gjorde god jobb og det ble noen hjørnespark i sluttminuttene hvor keeperne fikk vist seg fram. Chris Wood (40′) fikk en kjempesjanse til å øke ledelsen og tvang fram en stor redning fra Pickford.

I det 44.minutt løp Gomes inn i Brownhill og sistnevnte ble liggende nede for litt behandling. VAR sjekket saken uten at det ble funnet grunnlag for ondskapsfullhet. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og i det andre av disse snappet hjemmelaget opp kula fra Westwood på midtbanen og plutselig var Richarlison på løp. Brasilianeren fosset fremover og la inn fra dypet, der var Dominic Calvert-Lewin (45+2′) på rett sted til rett tid og dermed sto det 1-1.

Like etter sidebytte ble Burnley skremt av både Richarlison (45′) og Gomes (45′) der Matt Lowton vartet opp med en kjemperedning. Gjestene fortsatte å presse og James Rodriguez (50′) var den tredje til å teste ut Nick Pope etter sidebytte. Fram mot timen ble det kamp om ballen og feilpasninger hos begge lag.

The Clarets hadde noen perioder med ballbesittelse og spennende spill, men manglet litt kvalitet på innleggene – samtidig fortjener Everton-forsvaret skryt. Dwight McNeill var periodevis en trussel for gjestene og gjestene måtte være på vakt når unggutten hadde ballen, men han hadde ikke marginene med seg. Chris Wood pådro seg en smell i hodet midtveis i omgang og farlig landing, men etter litt behandling var han ute på banen igjen.

Med kvarteret igjen ble Jay Rodriguez erstattet med Ashley Barnes, et noe merkelig valg av Dyche ettersom Jay-Rod var mer produktiv med og uten ball sammenlignet med Chris Wood. Brownhill (77′) og Wood (79′) hadde to gode gode forsøk og begge ledet til hjørnespark uten resultat.

Gomes (80′) og Calvert-Lewin (81′) forsøkte seg før Chris Wood (82′) fikk en kjempesjanse med hodet. Pickford leverte en sterk redning og Burnley fulgte opp med mye press fram til Brady måtte av banen etter krampe. Unge Benson erstattet iren. Everton fulgte opp med å erstatte Tosun med Allan.

Klokken tikket og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Sigurdsson (90′) tvang fram en heroisk redning fra Pope. McNeill (90+2′) kunne ha blitt dagens mann på Turf Moor, men fotballgudene ville det annerledes og kampen endte med poengdeling.

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor, Brady (Benson 86), Westwood, Brownhill, McNeill, Rodriguez Barnes 75), Wood
Innbyttere: Peacock-Farrell, Dunne, Long, Pieters, Benson, Barnes, Vydra

Everton: Pickford, Keane, Mina, Godfrey, Delph (Gomes 28), Allan (Tosun 88), Doucoure (Sigurdsson 80), Iwobo, Richarlison, Calvert-Lewin, Rodriguez
Innbyttere: Lössl, Holgate, Bernard, Davies, Gomes, Sigurdsson, Tosun

Dommer: Anthony Taylor