Overlegne City med storseier

(Manchester City 5-0 Burnley): Mahrez førte an City-angrepet og ga seg ikke før han hadde satt inn tre mål. Burnley var forventet et tap og levde sånn sett opp til forventningene.

Dyche ble tvunget til å erstatte Pope med Peacock-Farrell etter at sisteskansen fikk en smell i hodet mot Crystal Palace. Et spennende bytte i hjertet av midtbanen var å se i unge Josh Benson, mens Jay Rodriguez vikarierte på ving og dermed ble Wood og Barnes på topp.

Historisk sett har det vært målrikt på Etihad Stadium med et overleget City-lag som har puttet fire og fem mål på de siste kampene. Selv om George Boyd sin perle noen sesonger siden ikke er glemt av Clarets-fansen. Ikke overraskende var det stjerne-galleriet til Pep Guardiola som startet best og mye av spillet foregikk på Burnleys banehalvdel.

Torres (4′) skremte Clarets-forsvaret tidlig i kampen, men det var Mahrez som fikk æren av å sette inn kampens første mål. En dårlig pasning av Tarky ble fanget opp av Rodri som spilte til Torres, som spilte til de Bruyne, som spilte til Riyad Mahrez i beste Pep-stil. Skremmende effektivt og enkelt. 1-0 til City etter seks minutter spilt. Debutanten Peacock-Farrell var på ballen, men maktet ikke å avverge skuddet.

Det meste dreide seg om City og et tap lå i kortene lenge før kampen startet. Unge Benson viste fram spennende takter i hjertet av midtbanen, mens McNeill forsøkte seg på noen løp. Det var naturligvis vanskelig mot et godt organisert City-forsvar. Riyad Mahrez satte inn sitt andre må i det 21.minutt etter det som uten tvil kan beskrives som slett forsvarsarbeid, for det målgivende målet kom fra et innkast der ingen markerte Mahrez. 2-0.

De Bruyne (24′) tvang fram en fin redning av Peacock-Farrell, men sistnevnte feilberegnet og rotet det egentlig skikkelig til minuttet senere når han slapp inn sitt tredje mål for kvelden etter et hodestøt av Ferran Torres. Linjedommeren var oppe med flagget og målet ble annullert.

Hjemmelaget eide ballen, men Burnley fikk noen minutter der de yppet seg og fikk til noen innlegg. Unge Benson viste fram positive ferdigheter og McNeill var som vanlig respektløs. Uansett var det lite de kunne gjøre når ballen havnet hos Jesus i hjertet av midtbanen. Derfra fant ballen, arkitekten de Bruyne før den havnet hos Benjamin Mendy. Forsvareren viste god tekning med et skudd fra skrått hold og i nettet bak Peacock-Farrell. 3-0 til City i det 41.minutt.

The Clarets forsøkte seg uansett på noen innlegg og løp selv om det ikke var like vellykket som hjemmelaget sine prestasjoner. Etter to tilleggsminutter sendte dommeren lagene i garderoben og statistikken viste at City hadde ti skudd på mål, mot Burnleys sitt ene forsøk.

Annen omgang startet med et City-bytte der Fernandinho ble sendt utpå og erstattet Rodrigo. Barnes (46′) prøvde å treffe en forbi-flyvende måke på taket av Etihad Stadium og Mahrez (47′) jaget et hat-trick. Burnley fikk et frispark i det 49.minutt som etter noen pasninger endte i et hjørnespark til gjestene. Ederson fikk fanget opp kula, men Barnes ble liggende ende for telling etter duellen.

De Bruyne (52′) og McNeill (53′) sendte avgårde salver som gikk til side over over mål. Rodriguez (60′) noterte seg Burnleys første seriøse skuddforsøk på Ederson, men keeperen avverget og det endte med et frispark til Burnley. Unge Benson fikk prøve seg og det endte med et hjørnespark. Tarkowski var liggende ende for telling like etterpå og holdt seg til hodet. Det så bekymringsverdig ut, men etter litt behandling var han tilbake på banen og fortsatte.

Ferran Torres (66′) satte inn hjemmelagets fjerde for kvelden og ble byttet ut med Phil Foden like etter. Erik Pieters erstatte Chris Wood minuttet etter. Riyad Mahrez var fantastisk gjennom hele kampen og et hat-trick var uunngåelig. De Bruyne sendte an langpasning mot Phil Foden på løp, som la inn i feltet, der var Mahrez som nikket inn sitt tredje for kvelden i det 69.minutt. Vingens første hat-trick i City-drakten.

Barnes (71′) fikk en fin mulighet når ballen gikk like til side for mål. Gabriel Jesus tvang fram en knallgod redning fra Peacock-Farrell, men var uheldig i prosessen der ballen spratt i kneet og trillet i eget nett. VAR sjekket for offside og målet ble annullert. Foden (79′) forsøkte seg før Vydra ble sendt utpå med ti minutter igjen. Rodrigeuz (82′) var skremmende nær et trøstemål for the Clarets etterfulgt av McNeill-skudd (83′).

Kampens avsluttende minutter fikk Burnley se litt mer til ballen og forsøkte å skape noe uten hell. De Brune (89′) ville gjerne notere seg med mål og sendte et skudd i stolpen! Etter tre tilleggsminutter blåste dommeren av elendigheten og det endte med et tradisjonelt stortap mot stjernelaget til City.

Man. City: Ederson, Walker, Stones, Dias, Mendy, De Bruyne, Rodrigo (Fernandinho 46), Gündogan, Mahrez, Jesus, Torres (Foden 66)
Innbytter: Steffen, Cancelo, Garcia, Bernardo, Fernandinho, Foden, Sterling

Burnley: Peacock-Farrell, Taylor, Mee, Tarkowski, Lowton, McNeill, Benson, Westwood, Rodriguez, Barnes (Vydra 81), Wood (Pieters 67)
Innbyttere: Norris, Dunne, Long, Pieters, Goodridge, Berg Gudmundsson, Vydra