Stock om formen, opprykk og egen innsats

Brian Stock ble hentet av Eddie Howe fra Doncaster i sommer og fikk som mange andre nyervervelser en sakte start på Turf Moor-karrieren. Under Terry Pashley har det blitt litt annerledes og 30-åringen har fått smaken på førstelagsspill, noe han ønsker mer av. 

Foto: Burnley FC

Etter overgangen fra Doncaster i sommer fikk Stock et par innhopp og noen kamper fra start, men ingen sammenhengende. Dette er noe som endret seg etter at Eddie Howe valgte å kaste inn håndkleet og flyttet på seg tilbake til sørkysten og Bournemouth – noe som endret på situasjonen for Stock som har fått to kamper fra start på rad og bidratt til at the Clarets har kunnet ta med seg seks sterke poeng hjem i bagasjen.

– Det er litt bekymringsfullt når en managere henter deg og så forlater, men jeg kjenner han godt og vet at han dro på rett grunnlag, innrømmer Stock. Som profesjonell spiller må man stille seg bak klubben, man blir ikke lønnet av Eddie Howe eller Jason Tindall. Jeg har vært lenge nok i spillet til å skjønne det og selv om de dro ikke lenge siden, så er stemningen god i klubben.

– Man må se videre som spiller og som profesjonell utøver og jeg føler at vi har uttrykt det i løpet av de siste to kampene. Jeg har sagt det tidligere at Pash fortjener mye skryt, sammen med Faz og Blakey – de har gjort det veldig bra. Selv om jeg ikke hadde fått spille, hadde jeg sagt det samme, men jeg er henrykt over å kunne ha spilt to kamper og vært heldig nok til å kunne ha med to seire. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg kom ikke hit for å føye meg til antallet og sitte på benken, jeg føler jeg kan tilby laget og ligaen noe. Selv om jeg er 30 år, så føler jeg meg fortsatt i form og det er fortsatt mange kamper i meg – jeg har aldri sluppet opp trykket på treningene.

– Jeg har opprettholdt det jeg har prøvd å gjøre og så fort man tenker at man ikke får spille, så begynner man å syte og blir satt stadig lenger i køen. Jeg liker å tro at jeg har bidratt til å gjøre laguttaket til hodebry for sjefen og når et dukker opp en mulighet er det viktig at man tar den imot. 

– Vi føler at vi kan rykke opp og iallefall topp seks, så den kommende kampen er en test vi trenger å komme oss gjennom. Cardiff er et veldig tøft sted å dra og få poeng, de har et veldig sterkt lag, en god manager og de kommer til å være blant toppen mot sesongslutt. Det er ikke noe vanskeligere, men vi må ta hjertet ut av våre to foregående kamper og jeg ser ingen grunn til at vi kan spille kampen ned selvtillit og få et resultat. Charlie kan ikke stoppe å score, er en konstant trussel og vi begynner å se mer solide ut bakover. Vi har kommet i en god glid og ser ingen grunn til at det ikke kan forsette, avsluttet Stock