Neste: Cardiff

Terry Pashleys trejde kamp som hovedtrener venter i det the Clarets reiser til Cardiff som befinner seg i toppsjiktet på tabellen og står ubeseiret på de siste seks kampene. De siste kampene har endt med poengdeling og lite mål – det mest tyder på at det blir en målfattig, men underholdende kamp.

The Bluebirds mål klare seg uten mektige Craig Bellamy (ankel), Tommy Smith (Hamstring) og Jordan Mutch (fot), men håper å kunne sluttføre overgangen (låneavtale) for Fulhams Kerim Frei i tide. For de lilla- og lyseblå sin del er det et spørsmålstegn rundt Ross Wallace som er 50-50 til oppgjøret og vil antageligvis benytte seg av Joseph Mills på venstreback da Ben Mee soner karantene. Videre er Marvin Bartley ute med en lyskeskade.

Foto: BurnleyFC.com

Cardiff er i form om dagen, men har hatt problemer med Burnely de siste par gangene og det har endt med poengdeling i de siste seks av syv oppgjørene. Kampen blir også deres 79. kamp mot en utfordrer som har et knepent overtak (29-23-27) og Cardiff er ubeseiret på de siste ni liga- og cupkampene. På det kommende hjemmelagets bane har det vært tynt med poeng de siste årene og kun to poeng har blitt hentet hjem til Turf Moor siden deres siste seier i april 2000 – den gang rykket Burnley opp, mens Cardiff rykket ned.

Cardiff er som nevnt innledningsvis i toppen av tabellen og jager sin syvende strake hjemmeseire – deres rekord er ni. Tre poeng i dette oppgjøret vil gi de blå en fulltallig hjemmeform som kun to lag kan vise til denne sesongen, samtidig som deres scoringsvilje ikke gjør det nevneverdig lettere.

Burnely på sin side har fortsatt ikke ansatt en permanent manager og har Terry Pashley i lederstolen, som har ledet the Clarets til to strake seire, noe de ikke hadde oppnådd på nesten ett år. Pashley kan fryde seg over å ha blant det aller sterkeste angrepet i serien og landets mestscorende spiss som bryter rekorder og bøtter inn som aldri før. 18 mål har 23 åringen på samvittigheten denne sesongen. Blant milepælene kan Brian Stock få sin 350.kamp i karrieren, mens kaptein Jason Shackell ligger an til å få sin 250. start.

Kampen spilles på Cardiff City Stadium, lørdag 28.10 kl 16:00

Tidligere møter:
18.mar 2012 Cardiff 0-0 Burnley
15.feb 2011 Cardiff 1-1 Burnley
07.mai 2011 Burnley 1-1 Cardiff
20.aug 2011 Burnley 1-1 Cardiff
25.okt 2011 Cardiff 1-0 Burnley (c.cup)