Ryktebørs: Hvem tar over roret på Turf Moor?

Nylig valgte Eddie Howe å kaste inn håndkleet og flytte tilbake til Bournemouth. I lyset av situasjonen er Burnley uten manager og jakten på erstatteren har allerede startet – her kommer fortløpende oppdateringer over hvem som er aktuelle kandidater til å overta roret hos Burnley FC.

Steve Lomas 26.10 – Tok over etter at Owen Coyle forlot St Johnstone til fordel for Burnley et par år siden og etter å ha utrettet svært mye med svært få ressurser, blir slikt lagt merke til av Turf Moor-laget. Nord iren er visstnok aktuell som manager for Burnley, Crystal Palace og Ipswich – men har selv avvist spekulasjonene og mener han blir i Skottland. 

Paul Jewell 24.10 – Ipswich-manageren ble sagt opp som Town-sjef og minuttene senere ble det spekulert i om ikke Jewell kom til å ta over Burnley-skuta. Verken mulig å bekrefte eller avkrefte spekulasjonene, men det spørs om styret er interesserte til å la en manager som ledet laget til bunnen av tabellen (i skrivende stund) overta Lancashire-laget. 

Sean Dyche 24.10 – Watfords tidligere manager er aktuell til jobben etter å ha hatt god suksess hos the Hornets og det er svært lite informasjon om muligheten til ansettelse.

Paul Cook 23.10 – Accrington Stanleys manager er angivelig ønsket av både Chesterfield og Burnley, men dersom det blir et klubbytte er det nok Chesterfield som er mest sannsynlig.

Steven Pressley 22.10 – Falkirk-sjefen er nok svært tvilsom, men skotske medier melder at mannen kan være aktuell til å ta over Burnley.

Paul Ince 19.10 – Store, men upålitelige kilder melder at Paul Ince er aktuell som the Clarets’ nye manager. Ince har erfaring som spiller fra Manchester United og det engelske landslaget, men på trenerfronten kan han vise til Macclesfield Town (2006-07), MK Dons (2007-08 og 2009-10), Blackburn (2008), samt Notts County.

Graeme Jones 17.10 – Wigan og Roberto Martinez’ assisterende manager blir noe overraskede trukket frem som en aktuell kandidat til sjefstolen på Turf Moor. Jones tok følge med Martinez fra Swansea i 2009 og siden har de to hatt et spennende og fruktbart samarbeid på DW Stadium, noe som gjør at Latics-sjefen ikke ønsker å miste sin gode samarbeidspartner.

Jeg er sikker på at han registrerer ryktene, men vil ikke la det påvirke hans arbeid i oppbyggingen til lørdagens kamp, uttalte Wigan-sjefen.

Steve Davis 16.10 -Tidligere helt og populær spiller på Turf Moor som har gjort det godt i Crewe. Aktuell som arvtager etter å ha ledet Crewe Alexandra til opprykk via Play Off. Sier seg selv smigret over interessen fra Turf Moor, men har ikke vært i kontakt med Lancashire-klubben vedrørende stillingen.

Det er kun rykter enn så lenge, jeg har ikke hatt noen kontakt med Burnley, sa den tidligere Burnley-forsvareren.

24.10 – 47-åringen avviser at han er på vei bort fra Gresty Road:

Jeg kan ikke kontrollere det (ryktene, red.adm) og det er smigrende, men jeg er fokusert på å få Crewe oppover tabellen. Jeg trives her og liker å komme på jobb hverdag og jobbe med spillerne. 

Keith Hill 16.10 – Barnsley-treneren er en aktuell kandidat med nødvendig erfaring, men lite sannsynlig at valget faller på Hill

Nigel Pearson 16.10 – Ansatt som Leicester-manager med flerårig erfaring, spørs om styret i Leicester er villige til å gi slipp på sin hovedtrener som i skrivende stund har ført de blå til 2.plass på tabellen.

Mick McCarthy 15.10: Favoritt til jobben, men konkurranse fra Bolton. Sterk kandidat med erfaring å få lag enten i Play-Off eller PL, samt flerårig erfaring fra eliten. Passer kanskje ikke helt inn i Burnleys spillestil og har en annen spillestil enn den som har blitt opparbeidet på Turf Moor. Har nok en litt annerledes tilnærming til finanser og spillerkjøp.

17.10 – Etter det irsk media melder har McCarthy vært på et uoffisielt «intervju» med Burnley-stryet og ytret sin interesse for stillingen. Styreformennene på Turf Moor uttalte i dag at de kom til å starte på intervjuprosessen veldig snart og som har McCarthy som sin heteste kandidat, videre meldes det at 53-åringen også er aktuell til å overta det irske landslaget.

Alex McLeish 15.10

Michael Appleton 15.10: Svært aktuell til jobben, men hovedpersonen er usikker på om en overgang vil være det rette på nåværende tidspunkt.

24.10 – Pompey-manageren ønsker å avklare fremtiden til klubben (merk: finanser og overtagelse) før han bestemmer seg for å signere en kontraktforlengese. Slikt setter fart på spekulasjonene.

Graham Alexander 15.10: Høy stjerne i klubben, men mangler erfaring på managernivå.

Micky Mellon 14.10

26.10 – selv om Mellon har vært nevnt i en tidlig fase har det dabbet av med rykter rundt den tidligere Burnley-spilleren- og ungdomstreneren. Mellon ble den første fulltidsmanageren for Fleetwood Town fire år siden og har utrettet mirakler i kystbyen i løpet av den tiden. Det har blitt opprykk etter opprykk og i skrivende stund er «the Cod Army» i opprykksposisjon til League One. Den tidligere midtbanespilleren har i løpet av de siste dagene blitt fremstilt som favoritt til å overta jobben i Burnley. 

Karl Robinson 14.10

Keith Hill 14.10

Dougie Freedman 14.10

Ole Gunnar Solskjær 14.10

Steve Kean 14.10

Billy Davies 14.10

Alan Curbishley 14.10

Phil Brown 14.10

Peter Reid 14.10

Garry Flitcroft 14.10

Rafa Benitez 14.10

Owen Coyle 14.10 – Jeg var ikke her da hele Owen Coyle-sagaen skjedde, men jeg har fått nok tilbakemeldinger til å forstå et det ikke vil skje. Selv om han er arbeidsledig og tilgjengelig er ikke det nødvendigvis det vi er ute etter; det trenger å være rett person, rett person for jobben til rett tid, sa styremedlem Lee Hoos.

17.10 – I følge lokalavisen Lancashire Telegraph som foretok en avstemning på deres hjemmesider kommer det fram at 50% (!) av alle som stemte ønsket Owen Coyle tilbake…