Stolt Dyche takker fansen

Sean Dyche pressekonferanseBurnley fikk sin første seier for sesongen takket være et Ashley Barnes-mål tidlig uti annen omgang i ene kamp der the Clarets dominerte mot Hull City som på sin side måtte avslutte oppgjøret med ti mann. Periodevis var gjestene farlige, men kom aldri så langt som å treffe nettmaskene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Etter seieren over Hull har klubben fått tilbake troen forteller sjefen og benytter anledningen til å takke fansen for deres urokkelige støtte til de lilla- og lyseblå som sikret deres åttende av ni mulige seire over Hull City i den øverste ligaen.

– Jeg har tro på spillerne her og klubbens hashtag (#Believe) har bygget seg opp fra begynnelsen av forrige sesong og til hvor vi er nå, poengterte sjefen. Det er herlig for alle, vi tror og jeg vil at fansen også skal tro, noe jeg tror de gjør. Det de helt tror på er at vi har en managere, en stab og en spillergruppe som alltid kommer til å gi alt. Jeg tror at de er klare over det og legger man til litt kvalitet så vinner man kampen, noe vi viste idag. 

– Er man ærlig så var vi fullstendig utmerkede i første omgang mot et Premier League-lag. Jeg takker fansen fordi det er tøft, de er mennesker på samme måte som vi og de kan bli nervøse når sjansene kommer, men de har holdt med laget og det er en vesentlig ingrediens. Vi vil at spillerne skal spille med frihet og tro meg når jeg sier at den beste sjansen til det er når fansen støtter oss.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Vi har hatt utfordringer og det kommer til å være flere, det er ikke negativt, men realiteten av Premier League. Det er viktig at menneskene, klubben og byen holder sammen i det vi håper kan bli en veldig god sesong, som allerede har begynt å forme seg. De tre poengene gir ting et nytt perspektiv og det er utrolig hvor stor forskjell det utretter. 

Faktum er at dette har vært mer en utside-sak (medias oppmerksomhet, red.adm). Vi visste at vi kunne vinne kamper og har alltid vært komfortable med det, men det er bokstavelig en kamp så nå er det den andre, tredje, fjerde eller femte og så langt man man ta det fremover.

– Det fine ved det er at guttene har fått en hyggelig og indre advarsel over helgen, alle kjenner til utfordringen og det har vært hardt for oss som klubb, det er et hardt marked å få inn spillere og det er hardt å få spillerne til å forstå at de han utfordre og vinne på dette nivået. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det har vært et par dager hvor ting ikke har gått vår vei, men det han skje i alle ligaer og spesielt i Premier League. Men generelt så har prestasjonene vært greie og vi burde selvsagt ha scoret flere mål, men idag så klarte vi det. Alt det kommer takket være en seier og det psykologiske, hvor vi tenker «greit, vi kan utfordre og klare det».

– La oss ikke glemme at vi har møtt seks av topp ti-lagene, det kan ikke undervurderes, men det er lag der ute som ikke er superkrefter og nå gjelder det å kombinere prestasjoner og vinne kamper til rett tid, samtidig som vi ikke glemmer at vi kan seire over alle, avsluttet sjefen.