Stolt Dyche

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche var en meget fornøyd mann etter å ha sett sitt mannskap kjempe seg til en sterk seier over Huddersfield etter to mål signert Danny Ings og et magisk mål av Kieran Trippier ga Burnley en pangstart på nyåret.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyche hyllet Trippiers magiske nettkjenning og utvidet deres ubeseirede form på eget gress og sendte de lilla- og lyseblå til en annen plass på tabellen.

– Jeg gjorde det klart at det er en basis, men det må også være en frihet for spillerne til å kunne uttrykke seg, sa Dyche. Kieran har hatt det i seg hele tiden og han valgte det rette øyeblikk etter en herlig mottakelse, jeg er veldig glad fordi det var et champagne-øyeblikk for han og en veldig god seier. Spillerne generelt leverte en veldig god prestasjon og vi spilte slik vi skal.

– Det ble litt nervøst mot slutten, men det blir rettferdig å si at kampen burde ha blitt avgjort tidligere enn det og mye av vårt angrepsspill var utmerket, men viljen, ønsket og kvaliteten var der for alle å se. Det første var et enkelt mål etter vår standard, men deres andre var utmerket med et innlegg i feltet  – jeg tar det øyeblikket med kvalitet etter alt det som har gått imot oss til tider. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det første var ikke vanlig for oss og jeg er takknemlig for at vi ikke gir bort så mange av dem. En må gi Huddersfield honnør, de angrep selv når de lå under 3-1 og gjorde det ukomfortabelt for oss, det er sikkert, men våre kontringer i annen omgang var en fryd å se på og vi burde ha utenfor rekkevidde. 

– Mange fortsetter å si at med den lille troppen vil det fortsette eller kan det fortsette?  Men når du har sett guttene gå så hardt ut som de gjorde, fysisk, men med ekte kvalitet og det er en fin sammensetning.

– Dette betyr tre seire, to uavgjort og ett tap på seks kamper, noe jeg tror er sunt i denne ligaen. Vi fortsetter å ta en kamp av gangen, det er formelen og vi går ikke bort fra det. Det var veldig viktig resultat og et godt et som vi fortjente.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det mest bekymringsfulle var skaden til Ben Mee som måtte av banen nok en gang.

– Vi må la Ben få komme seg. De gikk bra med han i uken og derfor valgte vi å la han spille etter å ha skydd han i forrige kamp. Vi håper vi fikk han av tidsnok og at han kommer seg raskt, avsluttet sjefen.