Stolt sjef og henrykt Barnes

Manageren hyllet the Clarets etter at tre kliniske avslutninger sørget for en perfekt start på Premier League-sesongen. To mål signert Ashley Barnes og ett fra Johann Berg Gudmundsson på under et kvarter sikret en sterk hjemmeseier.

Foto: Burnleyfc.com

Southampton er et tøft lag og har gode spillere med mye energi. Det var en jevn kamp og det var ikke så mye i seg, men jeg er fornøyd med mentaliteten vår. Vi stilte flere spørsmål i annen omgang, økte tempoet og uten at vi holdt dem bakpå, så gjorde vi det litt ubehagelig for dem.

Det var en herlig berøring og et herlig treff som slo oss til ro og derfra fikk vi en god periode og fortsatte i samme spor. Vi gikk etter dem og det var herlig fotball i oppbyggingen til det andre målet og ble toppet av fantastisk spill og avslutning av Johann. Det var en klinisk avslutning og generelt veldig gledelig å se på.

Popey hadde ikke mye å gjøre som også var gledelig. Keeperen deres hadde heller ikke det, men måtte plukke ballen ut av eget nett tre ganger og den deler liker jeg. Vi er klare over at vi fortsatt kan forbedre detaljene, men det var en god start. Vi vet at det ikke er en sprint, men et maraton og det er godt å få den første seieren, sa Dyche.

Foto: Burnleyfc.com

Målscorer Barnes var henrykt over målene og fikk igjen for mobbingen fra lagkameratene gjennom sesongoppkjøringen. Chris Wood og Jay Rodriguez bøttet inn mål for moro skyld, mens Barnes ikke fikk ett eneste mål. Men når det det gjelder, da er Barnes rett mann på rett sted, til rett tid.

Det var et enormt løft. Jeg klarte ikke å score i sesongoppkjøringen, ikke ett eneste mål, så guttene har mobbet meg litt og sagt at jeg ikke en gang klarer å score på treningene. Jeg motbeviste dem idag, når det teller, så det er en fin følelse. Manageren kunne ha latt meg sitte på benken siden jeg ikke klarte å score, men jeg tror han vet hva han får fra meg og hadde troen på meg.

Foto: Burnleyfc.com

Det var en herlig prestasjon av laget. Det var vanskelige forhold der ute, men vi sto i mot og dro det i land. Det første målet var litt heldig når forsvareren skled og vi tok føringen, men jeg måtte fortsatt avslutte og den gikk heldigvis inn. Det andre var servert på sølvfat (av Erik Pieters) og jeg trengte bare å sette den inn.

Det er sterkt gjort når man ser på de som var ute idag. Vi hadde Robbie (Brady) ute og Drinky (Danny Drinkwater) og Chaz (Charlie Taylor) på benken. Vi har en god tropp og det er kamp om plassene nå. Før eller siden kommer alle til å være nødvendige og vi er alle i samme båt. Vi sa at vi trengte en god start og så mange seire som mulig før jul og hvem vet hvor det kan ta oss, sa Barnes.

Foto: Burnleyfc.com