Pangstart på sesongen

(Burnley 3-0 Southampton): En rolig første omgang som bød på et annullert mål og rødt kort takket være VAR. Etter timen spilt løsnet det omsider for the Clarets og i løpet av ti minutter ledet de med tre mål takket være Ashley Barnes og eventyreren Gudmundsson. Det ble en gjenforening med Jay uten at spissen fikk satt sitt preg på resultatet.

Det ble ikke de store endringene i lagoppstillingen til Burnley. Nick Pope erstattet solgte Tom Heaton og bekledde trøye nummer en, mens nysigneringen Erik Pieters fikk sin debut på Turf Moor. Laget ble ledet av Ben Mee på en regnfull dag i Lancashire.

Oppgjøret startet friskt og det var gjestenes Adam som fikk kampens første mulighet foran mål etter ett minutt, men sendte ballen utenfor buret til Pope. Southampton presset Burnley, men klarte ikke å bryte ned Clarets-forsvaret.

Burnley Fikk satt ballen i nettet i det 16.minutt, men VAR var ikke helt enig og annullerte målet til Ashley Barnes. Det må sies at Jake Stephens som falt og dermed la opp til målet var meget heldig med offsiden.

Gjestene yppet seg, men i det omgangen passerte halvveis våknet Burnley og begynte så spille offensivt. Johan Berg Gudmundsson (26′) sendte kula like utenfor. VAR kom noen gang i bruk når Che Adams plasserte knottene i leggen på Ben Mee, men videoassistentene krevde ikke rødt kort. Stygt duell og Adams var nok heldig der, siden gult kort hadde vært på sin plass.

Nathan Redmond (42′) sendte et skudd mot Pope etter å ha kommet fra dypet, men keeperen var med på notene og det endte med hjørnespark til gjestene. Ashley Barnes (45′) sendte kula himmelhøyt etter at gjestene ikke klarte å stoppe McNeill. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter, men lagene jogget i garderoben målløse.

Annen omgang startet uten bytter og fortsatte i samme spor som før sidebytte – i alle fall innledningsvis. I det 51.minutt ble the Clarets litt engstelige i det Tarkowski klippet ned Redmond like utenfor feltet og fikk tildelt frispark. Bertrand (52′) sendte kula like over buret. Det var så vidt noen fikk summet seg før Chris Wood (53′) dro med seg et langt utspill fra Pope og sendte kula i nettveggen.

Burnley fortsatte å presse og skapte hodebry for gjestene. Etter timen var Burnley rett og slett gode, defensivt og offensivt. I det 63.minutt Saints-keeper kula langt ut, debutanten Erik Pieters sendte et heftig langskudd tilbake og fant Ashley Barnes som utnyttet en feilberegning/dårlig klarering av Vestergaard. Spissen fosset fram og klinket til. 1-0 til Burnley i det 64.minutt.

Barnes skulle ikke gi ser der og nok en gang var Erik Pieters instrumental i oppbyggingen. backen jogget fremover langs venstrekanten og la inn i feltet. På lengste sto nok en gang Ashley Barnes (69′) og satte inn sitt andre for kvelden. 2-0 til Burnley.

Det skulle gå fra ille til verre for gjestene. Et langt utspill fra Pope havnet hos en lur Johann Berg Gudmundsson, som lurte unna Vestergaard og satte fart fremover. Fra skrått hold sendte eventyreren kula i nettet og økte til 3-0 i det 74.minutt! Målet ble sjekket med VAR, men det var lite den digitale dommeren kunne gjøre.

Barnes (78′) fikk en fantastisk mulighet til å sikre hat-trick i sesongåpningen. Skuddet havnet til slutt i nettveggen etter at Gunn fikk en finger på ballen. Med åtte minutter igjen var det dukket opp for en gjenforening med Burnleys store sønn; Jay Rodriguez til fansen store glede! «He’s one of our own» kunne høres, føles og kjennes på Turf Moor. Barnes fikk ikke overraskende stående applaus.

Det ble ingen store sjanser fram mot pause og fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Det endret ikke på sluttresultatet og Burnley dro i land en utmerket seier på ti minutter.

Burnley: Pope, Lowton, Mee, Tarkowski, Pieters, McNeill (Lennon 83), Cork, Westwood, Gudmundsson, Barnes (Rodriguez 83), Wood
Innbyttere: Hart, Bardsley, Gibson, Long, Hendrick, Lennon, Rodriguez

Southampton: Gunn, Vestergaard, Stephens (Høyberg 72), Bednarek, Bertrand, Romeu, Ward-Prowse, Valery, Redmond, Adams (Boufal 72), Ings (Obafemi 66)
Innbyttere: McCarthy, Cedric, Yoshida, Boufal, Djenepo, Højberg, Obafemi

Tilskuere: 19,784 (1,921)
Dommer: Graham Scott