Stolte herrer etter Anfield-poenget

Mangager Dyche var fornøyd etter at kamp-planen mot Liverpool fungerte og the Clarets’ imponerende borteform fortsetter. Scott Arfield ga Burnley poeng på Anfield, første gang siden 1974 i en kamp der en stolt Ben Mee ledet laget mot sterk motstand. 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley måtte stå imot et massivt press fra et Liverpool-lag og sjokkerte fotball-England nok en gang da tavla viste 1-0 til Lancashire-laget etter et Scott Arfield mål i det 27.minutt. Gleden ble kortvarig, for tre minutter senere var det likt takket være Mohamed Salahs utligning, men manager Dyche mener laget hans var verdige poenget på fremmed gress og forblir på 7.plass – over Liverpool på tabellen.

– Jeg nevner det ofte, men spillerne mine kommer til å vokse av erfaringer som idag. Det var et poeng vi måtte jobbe hardt for og troen i gruppen, ansvaret til å gjøre det stygge vises nok en gang. Vi var ikke så gode med ballen som vi har vært de foregående ukene, men det er annerledes her. Du kan ikke forvente å komme til Anfield og rundspille dem, og det var heller ikke det vi planla heller, kampen handlet ikke om å holde på ballen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi kom hit for å spille med formen vår og gikk bevisst enda lenger med å frustrere dem litt og presse når vi kunne. I perioder så fungerte det, men generelt dreier det seg om formen, disiplinen og troen på at vi kan forsvare godt. Vi satt det sammen til prestasjonen og fikk noe ut av kampen. 

Manageren ga Nick Pope sin fulle Premier League-debut og 26-åringen hadde en god dag på jobb med å holde unna trusselen han ble konfrontert med. Keeperens kjemperedninger av Trent Alexander-Arnold og Dominic Salanke er to redninger keeperen kan se tilbake på med god samvittighet.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener forsvaret fungerte utmerket og selvfølgelig de som var foran dem. Popey hadde to store redninger, den første får en stuss og får en hånd på den, mens den andre får han hånda på ballen og sender den i tverrleggeren, to kjemperedninger. På motsatt ende hadde vi to store headinger av Ben Mee som ble reddet på streken, så basert på sjanser var vi likt. 

– Vi tilpasser oss fortsatt til Premier League og hemmeligheten til vår suksess gjennom årene, og dette er fansen vår er klare over, at noen dager så kommer det til å være slik, at vi jobber flittig og tar sjansene som kommer vår vei. 

– Når man så på kampprogrammet når det kom ut, tenkte man at det kom til å bli en tøff start. Jeg tror ikke noen ga oss en sjanse til å hente fem poeng, men det viktigste er at vi gjorde det, forklarte Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Kampens målscorer, Scott Arfield sikret Burnley deres første suksess på Anfield på vel 40 år og dedikerer målet til sin nyfødte nevø.

– I fotball så er dette en ikonisk stadion, så å kunne skåre her er herlig og fantastisk på et personlig plan. Jeg ble onkel forrige uke, så jeg ønsker å dedikere målet til min nyfødte nevø. Vi er alle veldig glade og med fotballøyne så spilte vi aldri på vårt beste, men å få et poeng her er spesielt og det forteller at mentaliteten har endret seg. 

– Vi kom hit vel vitende at vi kan få poeng, noe vi har vist det flere ganger denne sesongen og håper å kunne fortsette å vise det. Det var et magespark når de fikk utlignet så raskt, men vi holdt stand og viste hva som bor i oss. Større lag vil komme hit og vil slite med å holde dem igjen så mye som vi gjorde. Å begrense et slik lag til kun et par sjanser betyr mye for alle her, så det er mye positivt å ta med seg, forklarte Arfield.

Foto: BurnleyFC.com

Midtbanespilleren kom inn i varmen igjen etter å ha fått redusert spilletiden til innhopp og Burnley spilte i en mer gjenkjennelig formasjon, samme som sikret poeng mot Chelsea og Tottenham. Burnley måtte forsvare seg godt, men takket være den innsatsen står de fortsatt ubeseiret på fremmed gress og Arfield følte det var på sin plass å gi Nick Pope litt oppmerksomhet etter at kaptein Heaton er som kjent ute til nyåret.

– Han var en annen klasse. Heats får honnøren han fortjener og vi ønsker han god bedring, men for store Popey å komme inn og sprake i gang slik han har gjort, slik han gjorde forrige uke og igjen i denne kampen viser hva som bor i han, avsluttet Arfield.

Siden Tom Heaton også er klubbens kaptein, var det Ben Mee som tok over kapteinsbindet og måtte lede the Clarets på Anfield. En oppgave han utførte med bragd og storspilte defensivt.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var fantastisk å lede guttene på Anfield og sikre ett poeng. Jeg er sikker på at Tom så kampen og var fornøyd med oss. Jeg var stolt av alle, det var en resolutt prestasjon, vi måtte stå imot og jobbe hardt for hverandre. Forrige sesong ble vi frustrerte over borteformen, mens denne har vi startet med å stå ubeseiret etter å ha møtt tre store lag på store stadioner. 

– Vi kommer til å forsvare med livene våre på slike steder, men vi gjør det veldig bra. Vi hadde foretrukket å ha ballen litt mer enn det vi hadde og til tider skape litt mer, men vi viste at vi kan stå imot slike steder. Vi spilte ikke fantastisk og vi spilte heller ikke fantastisk forrige lørdag. Vi måtte gjøre de stygge tingene og basisen, men fikk tre poeng forrige uke og ett poeng denne gang, så det er bra. 

– Det har vært en god start på bortebane og vi ønsker å fortsette slik. Vi kommer helt klart til å ta selvtilliten fra bortekampene med oss og kan forhåpentligvis fortsette å vinne hjemmekampene våre også, mens vi er i gang, avsluttet Mee.