Dyche planlegger endringer mot Leeds

The Clarets møter Leeds United på tirsdag, et lag de hentet to spillere fra denne sommeren. Manageren har ønske om å avansere i cupen og varsler endringer i laguttaket i Carabao cup i jakten på avansement til de 16 gjenværende lagene. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det er en stor debatt blant supporterne og diverse medier, men det er ikke snakk om å dra ned cupen. Det er snakk om Burnleys realitet, som er fortsatt spill i Premier League, det betyr ikke at cupen ikke verdsettes. Det er slik at ligaen har blitt sterkere de siste årene og det er en kraftigere ting å være involvert. 

– De store klubbene kjemper fortsatt der, uavhengig om de endrer lagoppstillingen eller ikke. Grunnen til våre endringer i forrige runde var basert på de små marginene i laget vårt. Jeg ble uglesett for de endringene jeg gjorde mot Blackb*rn, sterkt kritisert blant noen, men allikevel leverte spillerne en veldig god prestasjon. Vi har en liten og sammensatt tropp for øyeblikket og det er små marginer over hvem som spiller og ikke. 

Charlie Taylor ble hentet fra Leeds i sommer, men har ikke vært med i the Clarets’ laguttak i ligaen denne sesongen Sjefen ønsker å avskrive enhver tvil om forsvarerens ferdigheter og tirsdagens oppgjør kan raskt bli en gjenforening for Chris Wood og Charlie Taylor. Dyche forklarer at Taylors fravær i laguttaket kun og holdet baserer seg på styrken han har tilgjengelig.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er nesten umulig at Charlie ikke blir involvert for øyeblikket. Han gjør det utrolig bra og jeg mener han var utmerket mot Blackb*rn, det er en mer taktisk grunn til hvorfor han ikke har vært involvert i de to siste kampene. Hans tid vil komme og han gjør helt klart alt riktig. Han er bare ett av mange eksempler på spillere som virkelig presser på fordi det er en stor konkurranse innad i gruppen. Det er et godt hodebry å ha, fordi man vil at spillerne skal gjøre det bra. 

– Det har blitt en stor endring i forventningene nå som de er i toppen av ligaen (the Championship) og jeg vet at de fikk et resultat som gikk imot dem på lørdag (1-0-tap mot Millwall), men tror det venter en forventning. Leeds er en historisk klubb og en stor klubb, men vi har blitt noe annerledes selv og vi kommer til å fortsette med det, så det ligger an til en god kamp, avsluttet Dyche som også har Jeff Hendrick disponibel til oppgjøret.