Dyche: – Viktig kamp

Kveldens oppgjør mot Leeds er et viktig oppgjør i følge sjefen som håper å se sitt lag ta seg videre til neste runde i cupen, for første gang siden 2014.

Foto: BurnleyFC.com

Manageren forteller at han ønsker å bygge på lagets gode start i ligaen, som er prioritet, men ser fortsatt på oppgjøret mot Leeds som en nøkkelkamp der spillerne får anledning til å få seg viktig kamptrening mot the Championships serieledere.

– Leeds har fått en veldig god start til tross for glippen i helgen, utfordringen deres er tydelig: en stor klubb som prøver å komme seg til den øverste ligaen, forklarer Dyche. Jeg vet ikke hvor viktig cupen er for Leeds, men vi må ta kampen seriøst som vi alltid gjør. De er en stor klubb som troner i toppen av ligaen og som har fremhevet følelsen av hva som kan vente denne sesongen. 

– Det er viktig av vi minner spillene våre om at dette er en viktig kamp. Det er rart hvor mye det gjøres ut av når lag gjøre endringer i lagoppstillingen, men se på hvor mange store klubber som har vunnet ligaen de siste årene. De finner en måte, uavhengig om de endrer laget eller ei.

Merkevaren Premier League har en sterk effekt på alt, hele byen høster goder av at Burnley er i Premier League. Et cup-eventyr kan gjøre det samme, men den kontinuerlige oppmerksomheten går til Premier League. Man planlegger ikke å tape cup-kamper og å vinne cupen er en stor ære som forblir for evig, men å være i Premier League gir en konstant strøm av god følelse til laget, avsluttet Dyche.