Cup-drama på innbytternes aften

(Burnley 2-2 Leeds (3-5 str. e.e.o)): En spennende kamp på Turf Moor fikk en dramatisk avslutning som ga fire mål takket være fire innbyttere i løpet av 16 minutter! Hvorav to kom på straffe! Wood og Brady sørget for ekstraomganger i Lancashire som ble en fysisk prøvelse som ble avgjort på straffespark, hvor Leeds trakk det lengste strået og sikret seg videre avansement.

Som varslet ble det noen endringer i lagoppstillingen begge lag. Burnley byttet ut tre forsvarere, hjertet av midtbanen og spissene i en 4-4-2-formasjon. James Tarkowski som eneste faste forsvarer ledet laget som kaptein. Charlie Taylor fikk en gjenforening med Leeds, som på sin side byttet ut hele ni spillere til oppgjøret på Turf Moor.

Hjemmelaget startet friskt og ga the Whites-forsvaret noe å jobbe med i åpningsminuttene der Arfield (3′) skapte den første sjansen, mens Grot (4′) forsøkte seg like etterpå. «Det nye forsvaret» fungerte godt og alle fikk vist fram sine ferdigheter mot et offensivt og hardtkjempende Leeds.

Åpningskvarteret var preget av mye spennende spill og det kan tenkes at det var mange spillere som ønsket å vise seg fram for sine managere og levere søknad om ytterligere spilletid. Ikke overraskende fikk Charlie Taylor pipekonsert imot seg de gangene han hadde ballen.

Phil Bardsley hadde mange gode løp og fikk langt inn en håndfull spennende innlegg, men et engasjert Leeds-forsvar fikk ryddet opp. På motsatt side leverte James Tarkowski solide klareringer når det trengtes, kapteinen tok ansvar. Borthwick-Jackson klippet ned Gudmundsson like utenfor feltet og slapp unna med tilsnakk og tildelte Burnley et frispark i god posisjon. Islendingen sendte kula til en umarkert Bardsley (23′) som klinket til og sendte kula høyt over.

Like etterpå ble Taylor klippet ned og nytt frispark som endte med litt fram og tilbake før Sam Vokes (25′) sendte ballen høyt over. Leeds spilte litt mer skittent enn hjemmelaget og ga fra seg flere, strengt tatt, unødvendige frispark. Barnes (27′) ville også prøve seg, men også han sendte kula høyt over.

Burnley var flinke til å holde på ballen og Taylor var aktiv på venstrekanten med sine innlegg, på lik linje med Phil Bardsley på motsatt side som også skapte hodebry for gjestene. Sistnevnte hadde også en nærmest urovekkende ro i forsvaret, noe som var en fryd å se på.

Gudmundsson leverte et fint innlegg i det 32.minutt mot bakerste felt, der var Kevin Long på løp og fikk hodet på ballen, men sendte like utenfor. Arfield var fryktelig nære sitt andre mål på to kamper i det 35.minutt, når han var Barnes sendte kula mot Sam Vokes på løp i feltet og la inn rett foran mål til Scott Arfield. Canadieren burde ha sendte Burnley i føringen, men kula gikk like til side for mål.

De gangene the Clarets hadde ballen og spilte langs bakken, var de veldig effektive og viste gode takter. Barnes (42′) skapte omgangens siste sjanse før dommeren valgte å sendte lagene til pause. Annen omgang startet friskt og Burnley fortsatte i samme spor; ved å ha mye ball og skape gode muligheter. Vokes, Barnes, Arfield og Gudmundsson ga alle helhjertede forsøk som fikk opp pulsen til hjemmefansen før timen.

I det kampen passerte timen var det en hjertevarmende krig på tribunene over hvem som klarte å lage mest støy, kos. I det 61.minutt ble Sam Vokes liggende nede etter at keeper Lonergan løp inn i spissen, men etter litt behandling kom han seg på bena og fortsatte kampen. På sidelinjen varmet Chris Wood opp..

Innbytter Sackho skapte litt hodebry for Clarets-forsvaret, så da valgte Dyche å gjøre det samme ved å sende utpå Robbie Brady og Chris Wood etter at Phil Bardsley fikk en kjempemulighet i det 71.minutt. Innbytterne brukte ikke mange ballberøringer på vise fram sine offensive ferdigheter.

Ashley Westwood fikk en kjempemulighet i det 77.minutt, men keeper Lonergan reddet mesterlig. Leeds sendte utpå Pablo Hernandez og innbytterens første ballberøring var en målgivende en til Hadi Sackho som fosset fremover og alene med keeper Nick Pope sendte kan ballen forbi sisteskansen og sendte gjestene i føringen. 1-0 til Leeds etter 80.minutter.

Kevin Long tok et gult kort for laget når han klippet ned Hadi Sackho i det 84.minutt hvorpå Hernandez brente frisparket fra god posisjon. På motsatt side leverte Tarkowski en fin ball til Gudmundsson som sikret hjørnespark. Hjørnesparket ble avbrutt når Berardi tviholdt Kevin Long i trøya og tvang han ned, dommeren gjorde det eneste rette; blåste og pekte på straffemerket. Innbytter Chris Wood stilte seg foran krittmerket, tok løpefart og satte kula forbi Lonergan! 87.minutt og 1-1!

Fjerdedommeren la til drastiske seks minutter tilleggstid og i det tredje av disse var det Leeds’ sin tur til å få tildelt straffe når James Tarkowski holdt igjen Roofe i trøya og dommeren gjentok avgjørelsen. En fullstendig unødvendig prestasjon av Tarkowski som hadde en solid kamp. Pablo Hernandez gjorde heller ingen feil fra krittmerket og sendte Leeds tilbake i føringen. 1-2 til Leeds i det tredje tilleggsminutt.

Dramatikkens aften skulle fortsette når Westwood ble klippet ned av Viera like utenfor Leeds-feltet og Burnley fikk frispark fra 20 meter. Robbie Brady ville ta den og akkurat i det klokken viste det sjette tilleggsminutt sendte han avgårde et fantastisk frispark som fikk en perfekt bue og gikk i det øverste krysset. 2-2 på Turf Moor! Dramatiske tilstander!

Dommeren blåste av fulltid og ga spillerne noen minutters hvil før en halvtime med ekstra omganger sto for tur. Første ekstra omgang startet med å sendte utpå Jack Cork og midtbanespilleren brukte ikke mange minutter på å vise fram sine kvaliteter med ballen. Kampen bar preg av mange slitne bein og de store sjansene uteble, istedenfor ble det mer kjemping om ballen og fjerdedommeren la til to tilleggsminutter.

Robbie Brady startet et angrep i begynnelsen av det andre tilleggsminutt og var etter en del veggspill sistemann på ballen og sikret et hjørnespark, som det ikke ble noe av. Dermed byttet lagene side for tredje gang denne vindstille kvelden i Lancashire. Annen ekstra omgang startet med et halvhjertet frispark av Leeds og fulgte opp med et hjørnespark til Burnley.

Hjemmelaget og Ashley Barnes skapte en god sjanse i det 20.minutt der kula var på vei mot Chris Wood, men spissen var overmannet av to Leeds-forsvarere som fikk ryddet opp i siste liten. Gjestene begynte å hale ut tiden stadig mer, uten at Burnley lot seg frustrere. Flere halvsjanser ble skapt der Chris Wood var farligst for hjemmelaget og fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt.

Kampen måtte avgjøres på straffespark og den nervepirrende avslutningen skulle finne sted foran Jimmy McIlroy-tribunen etter anmodning fra lokalt politi.

(L) Lassoga traff. (B) Wood traff. (B) Barnes traff. (L) Hernandez traff. (L) Klich traff. (B) Brady traff. (B) Tarkowski sitt ble reddet. (L) Alioski traff. (L) Dallas satte inn Leeds’ femte og sikret dermed videre avansement i cupen.

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Long, Taylor, Gudmundsson, Hendrick (Cork 1.e.o), Westwood (Defour 29.e.o), Arfield (Brady 72), Barnes, Vokes (Wood 72)
Innbyttere: Lowton, Mee, Defour, Cork, Legzdins
Gule kort: Bardsley 52, Gudmundsson 69, Long 84

Leeds: Lonergan, Ayling, Borthwick-Jackson (Sackho 59), Roofe (Alioski 14.e.o.), Grot (Lasogga 85), Dallas, Cibicki (Hernandez 79), Viera, Berardi, Shaughnessy, Klich
Innbyttere: Wiedwald, Alioski, Phillips, Gomes.
Gule kort: Grot 45+1, Roofe 58

Dommer: Darren Bond