Skuffet, men fornøyd med laget

Dyche var ikke helt fornøyd med gårsdagens dramatiske cup-exit mot Leeds og etterlyste mer kliniske avslutninger, men har ikke noe å si på lagets innsats på Turf Moor. Sjefen forsvarer James Tarkowski, som flere følte var syndebukken i kampen og understreker at spillerens harde jobb gjennom sesongen så langt veier mye tyngre enn enkelt hendelser. Phil Bardsley hadde en god kamp og håper prestasjonen mot Leeds kan få han inn i varmen til førstelaget. 

Foto: BurnleyFC.com

The Championship-lederne Leeds United kom seg videre i cupen etter 120 minutter og straffespark på Turf Moor. The Clarets reduserte to ganger, der innbytter Robbie Bradys mål seks minutter på overtid kommer til å sitte i minnet i lang tid. Verdt å merke seg er også at Chris Wood utlignet for hjemmelaget på straffe – mot sin tidligere arbeidsgiver.

– Som lag var jeg fornøyd med lagets form, det var helt klart ikke mangel på det. Viljen og bestrebelsen også. Mitt eneste spørsmål ved kampen var at vi hadde mange fantastiske øyeblikk og jeg vet som forsvarer når de smuldrer og vi fikk smuldret dem opp ofte. Man må finne det avgjørende øyeblikket, den siste pasningen og avslutningen og det var det vi manglet.

Foto: BurnleyFC.com

– Bortsett fra det, var jeg ganske fornøyd med prestasjonen. I løpet av 90 minutter og bortsett fra målene imot så var jeg fornøyd. Vi dominerte store deler av kampen og skapte mer enn nok sjanser til å vinne, men gjorde det ikke. Vi kom oss inn i fantastiske posisjoner til tider og var i en situasjon der vi burde ha gjort det bedre. Jeg mener deres 1-0-mål var også deres første skudd på mål, men jeg skal ikke hakke ned på dem for det. De holdt stand og det må gjøres, det er noe vi også måtte gjøre tidligere. 

– Så svarte vi, en soleklar straffe fra mitt ståsted. Så får de en straffe som jeg mener var billig, han (Tarkowski) drar i trøya, men ballen er vel to meter over hodet hans. Det er umulig å insinuere at han faktisk kom til å score mål og så svarte vi igjen med en fullstendig praktfull avslutning av Robbie Brady. Kampen gikk til ekstra omganger og det ble mye fram og tilbake, selv om vi hadde våre sjanser der også. Så ble det staffer og vi vet at det er et lotteri. 

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg mener Robbie hadde en veldig god retur i sommer. Han kom tilbake i god form, var veldig ivrig til å gjør det bra og startet sesongen veldig godt. Woody kom inn og fikk nok et mål, som er en god vane, så det var noen gledelige faktorer. Men vi ble slått ut av en cup vi ønsket å være i, jeg gjorde det klart for spillerne at vi ønsket å bli værende og ville vinne. 

– Jeg er ikke skuffet over Tarky i det hele tatt, han gjør det fantastisk bra denne sesongen. I samtlige kamper ser jeg en spiller som lærer og vokser og denne kampen var en stor del av denne prosessen. Et par hendelser kommer ikke til å endre det harde arbeidet han har lagt ned denne sesongen og jeg er veldig fornøyd med måten han tilnærmer seg alle kampene. 

Cup-kampen ga Burnley også mulighet til å sende ut på enn fjerde innbytter etter at fotballforbundet innførte en ny regel. Steven Defour ble sendt utpå mot slutten av ekstra omgangene og erstattet Ashley Westwood, manager forteller at det byttet var for å sikre seg mot en potensiell skade på Westwood som ikke har fått så mye spilletid denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

– Man kan ikke risikere slike bekymringer. Vi visste ikke om han led fra krampe etter en såpass lang kamp eller om det var noe alvorligere, så da tok vi avgjørelsen og tok av Ashley, for å forsikre oss mot ytterligere skade. 

– Vi tar enhver kamp alvorlig. Måten vi spilte gjennom 120 minutter viste det og som jeg nevnte for spillerne at vi ønsket å vinne kampen, så viste vi nettopp det. Vi har en utmerket grupper her i Burnley og det var godt for mange spillere å få spilletid og opprettholde deres form, avsluttet Dyche.

En spiller som virkelig strålte på banen var Phil Bardsley. Sist gang backen spilte på Turf Moor i Burnley-trøya, var for elleve år siden. Selv mener 32-åringen at han gjorde det bra og håper at hans oppvisning vil gi manageren ytterligere hodebry med laguttaket.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var fint å komme seg utpå gresset igjen. Jeg har trent veldig hardt for å få formen min dit jeg vil at den skal være. All ære til manageren som sa at han kjente til min historikk med ryggen og ga meg tid til å komme meg dit jeg er nå. All ære til støtteapparatet som har jobbet veldig hardt med meg og nå høster jeg godene av det. Jeg er her for å spille fotball, ikke sitte på benken i to år og håper å fortsette i samme spor og komme meg i laguttaket. 

– En annen side ved det er guttenes prestasjoner i ligaen, som har vært sensasjonelle. Vi har hatt store resultater og hvis vi kan fortsette med det og ta det inn i lørdagens kamp så blir det en fantastisk start. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det er alltid skuffende å tape på straffer, men med den innsatsen vi la ned gjennom hele kampen så mener jeg vi fortjente å avansere. All ære til Leeds som fikk inn sine straffer, men det er tungt å svelge. Jeg mener vi skapte nok sjanser til å vinne kampen. Straffen fikk oss tilbake i kampen og jeg mener deres var veldig billig. Uheldigvis fikk vi den imot og måtte gjøre det vi kunne og fikk kampen til straffesparkkonkurranse. Det er en kamel å svelge, men vi kommer oss over det og har en stor kamp på lørdag hvor vi kjører på igjen, avsluttet Phil Bardsley.