Stolte karer

Det var en gledens dag i nord-England i årets siste kamp. Burnley tok imot West Ham og var regelrett dominerende og kunne ha vunnet med et utall mål. Burnley-sjefen var naturligvis fornøyd, men det var også kaptein Tom Heaton og målscorer Dwight McNeill.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg måtte ta noen vanskelige avgjørelser fordi Joe (Hart) har vært utrolig flink i så mange anledninger denne sesongen, men fakta er fakta. Vi har sluppet inn mange mål og vi ville endre utseende, personell og da må men også se på keeperen. Jeg må gi Joe mye skryt fordi han var den første som hoppet opp fra benken og jublet når Tom hadde en stor redning. Det er respekt og profesjonalitet.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg må også trekke fram Toms profesjonalitet fordi han har ikke spilt på en stund, men holder seg skarp og fikk på en måte hevnen sin idag. Jeg har tre landslagkeepere å velge mellom og Nick Pope er nesten klar. Jeg viste at dette øyeblikket ville komme.

Jeg har vist det lenge og har antageligvis holdt igjen fordi jeg er lojal og tror på spillerne så lenge det lar seg gjøre. Jeg følte dette var anledningen og rett tid og er glad på Tom sin vegne fordi han er en herlig kar og en proff. Det viste han idag.

Foto: BurnleyFC.com

Samtidig var det en stor avgjørelse, om ikke større, med Dwight (McNeill) som er 19 år. Det var en stor avgjørelse og jeg er glad for å ha tatt den. Vi diskuterte det fordi vi vet at han kan gi oss noe, men var ikke sikre på når. Vi ville vente til vi kom ut av denne posisjonen og et par seire før vi ga han muligheten, men til slutt tenkte jeg, «nei, vi lar han spille». Han leverte og både han og familien kan være stolte.

Foto: BurnleyFC.com

Alt i alt måtte vi gjøre fem endringer og det er ikke enkelt, men jeg er fornøyd med hvordan det gikk fordi vi så ut som et lag igjen.

Jeg vil ikke overdramatisere fordi det er langt igjen, men det var tegn til oss selv igjen. Vi hadde en solid og defensiv følelse, samtidig som vi fikk til et effektivt angrep. Det eneste jeg vil sette fingeren på er alle sjansene vi brente.

Jeg må også nevne fansen fordi de hjalp oss enormt. De har stått bak laget og bak meg lenge, gjennom opp- og nedturer og de er utrolig viktige. De har støttet laget og det kommer til å være veldig viktig fremover, man kunne føle energien før kampen. Spillerne svarte og det gikk bra til slutt, avsluttet sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Keeper Heaton var et gledelig syn mellom stengene. Fansen ga kapteinen den honnøren han fortjente, men kapteinen ga også laget den tryggheten og kontrollen i feltet de har manglet siden sesongstart. Kapteinen har ikke spilt på over ett år, september 2017, men bar på ingen måte preg av å være rusten. Selv om det har vært tøft.

Foto: BurnleyFC.com

Det er dette jeg har sett fram til, det har vært en lang og rar reise. Jeg har lært mye om meg selv og om de forskjellige situasjoner. Det som er viktig er at gløden fortsatt er der, sterkere enn før.

Det har vært vanskelig til tider. Jeg har ikke lagt skjul på at jeg har vært skuffet over å ikke starte sesongstarten. Når det er sagt, så har Joe kommet inn og vi har et fantastisk forhold.

Foto: BurnleyFC.com

Vi har slitt med resultater og sluppet inn mange mål, men jeg vil påstå at Joe er sesongens beste spiller så langt. Men et er slik det er og sjefen valgte meg denne gang og vi må se mot neste kamp nå. Rent personlig så var det herlig å være tilbake med trøya på igjen.

Guttene var rett og slett utrolige. Det var en herlig seier under vanskelige omstendigheter fordi vi ikke har levert den siste tiden. Jeg er henrykt over å kunne være en del av dette og ser fram til neste kamp.

Det var herlig å være utpå der og det forventes mer av det samme. Dette er bare starten og det var en god start. Det venter en stor kamp mot Huddersfield. Som spillere føler jeg vi måtte vise det, vi har vist noe av det de siste ukene, men idag tok vi steget opp og det er mer i vente, sa kaptein Tom Heaton.

Foto: BurnleyFC.com

Unge Dwight McNeill ble den yngste Clarets-spilleren til å score mål i Premier League, men viste i løpet av hele kampen glimt av hva fansen kan forvente seg. 19-åringen hadde den ungdommelige frekkheten og lidenskapen som trengtes i en vanskelig periode.

Foto: BurnleyFC.com

Jeg fikk beskjed av alle før kampen om å komme meg til bakerste stolpe, så vil målene komme. Jeg kunne ikke tro det når ballen gikk inn, det var et herlig øyeblikk for meg og familien min.

Til å begynne med trodde jeg ikke den ikke gikk inn, men når jeg så at den var inne var det rett og slett en herlig følelse. Jeg har drømt om dette siden jeg var en gutt og nå har det gått i oppfyllelse. Som gutt så drømmer man om å score slike mål, så det var utrolig å score.

Foto: BurnleyFC.com

Det har vært en herlig dag, en utrolig følelse og herlig å finne tilbake til vinnersporet. Vi kunne scoret flere, men det var en god kamp av guttene og en herlig reaksjon på forrige kamp. Vi må sparke videre herfra og tar det med oss inn i onsdagens kamp, avsluttet målscorer McNeill.