Viktig seier etter McNeill-magi

(Burnley 2-0 West Ham): Med trygghet og kontroll i bakre rekker, var det større frihet foran motstanderens mål. Wood og McNeill sørget for målene etter en drømmekamp av sistnevnte.

The Clarets stilte i deres tradisjonelle 4-4-2 med el kapitan Tom Heaton mellom stengene, mens unge og talentfulle Dwight McNeill fikk starte på kanten. 19-åringen imponerte stort på Turf Moor og ga manager Dyche hodebry med laguttaket fremover.

Burnley startet best og unge Dwight McNeill viste spennende takter når han la inn kula i det andre spilleminutt. Ashley Barnes fikk stå umarkert i feltet, men sendte ballen like til side for mål.

Fem minutter senere var Burnley igjen på farten og denne gang var McNeill (7′) sist på ballen med hodet. Vingen tvang fram en kjemperedning hos Fabianski, men flagget var oppe. Burnley skapte farligheter på løpende bånd, men manglet litt klinisk kynisme på topp.

Det må også sies at det var en følelse av trygghet i Clarets-forsvaret med tilstedeværende Tom Heaton mellom stengene.

Så da løsnet det omsider for Lancashire-laget.

Et West Ham-angrep ble klarert av Heaton og ble sendt oppover på banen. Ballen var innom halve laget og havnet hos Ashley Barnes som hadde to Hammers-forsvarere rundt seg. Spissen nikket ballen mot Chris Wood på løp og banket kula i nettet. Flott oppspill og flott avslutning. 1-0 til Burnley etter kvarteret spilt.

Mee (19′) og McNeill (24′) skapte trøbbel for Hammers-forsvaret, mens Ashley Barnes gjorde det han gjør best; plage motstanderen og sikre frispark. Etter halvtimen var Burnley på hugget og Dwight McNeill (32′) viste litt magi.

Ashley Westwood la inn kula fra utsiden av 16-meteren og fant unge McNeill på bakerste stolpe. 19-åringen breisidet ballen mot mål og fant den minste av de minste åpningene. 2-0 og vill feiring på Turf Moor! McNeill ble med dette den yngste spilleren til å score et Premier League-mål for the Clarets. 19 år og 38 dager.

McNeill (38′) kunne ha fått en perfekt kamp med en kjempemulighet minutter senere, men ballen gikk like til siden for mål. Burnley ble fanget i offside et par ganger, men både Jack Cork (42′) og Chris Wood (44′) var i skremmende farlige situasjoner. West Hams første mulighet kom i det andre tilleggsminutt, men Ben Mee ryddet opp i luften.

West Ham startet annen omgang med to bytter; Andy Carroll og Grady Diangana erstattet Lucas Perez og Robert Snodgrass. Burnley startet allikevel best og truet gjestene. Barnes (49′) fikk en kjempemulighet til å slå pusten ut av the Hammers etter et praktfullt angrepsspill, men spissens forsøk ble stoppet av en fantastisk Fabianski-redning.

Gjestene fikk se litt mer til ballen i begynnelsen av annen omgang. Burnley-forsvaret var med på notene og fikk ryddet opp. Chris Wood (54′) fikk en enorm mulighet til å sette inn sitt andre for kvelden etter en fantastisk Westwood-pasning, men spissen sendte ballen til side for mål alene mot Fabianski. Barnes (59′) fulgte opp med nok en stor mulighet, men var i offside.

Midtveis i omgangen begynte gjestene å skape litt mer, men klarte ikke å bryte ned Burnley-forsvaret. Hjemmelaget på sin side viste liten respekt for sine motstandere og kom til flere spennende muligheter som enten ble klarert eller hvor the Clarets manglet den lille centimeteren.

West Ham så ut til å ha mistet gløden til å skape nevneverdig mot slutten av kampen. Burnley på sin side fortsatte å utfordre Fabianski. Taylor (82′), Barnes (85′) og Cork (86′) holdt temperaturen oppe på Turf Moor med spennende muligheter. Gjestene våknet i sluttminuttene og Andy Carroll (88′) tvang fram en flott redning av Tom Heaton.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Burnley satte utpå Sam Vokes, men det ble ingen fler mål på Turf Moor. Seieren ble sikret, fansen beroliget, men Burnley er fortsatt på nedrykksplass. Neste kamp er mot tabelljumbo Huddersfield.

Burnley: Heaton, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, McNeill, Cork, Westwood, Berg Gudmundsson, Barnes, Wood (Vokes 90)
Innbyttere: Hart, Gibson, Koiki, Long, Hendrick, Vokes, Vydra
Gule kort: Barnes 37

West Ham: Fabianski, Cresswell, Ogbonna, Diop, Antonio, Rice, Noble, Anderson, Arnautovic (Silva 73), Snodgrass (Diangana 45), Perez (Carroll 45)
Innbyttere: Adrian, Masuaku, Coventry, Diangana, Obiang, Carroll, Silva
Gule kort: Snodgrass 22, Noble 29, Carroll 55, Rice 61

Tilskuere: 20.933 (W.H: 2.369)